Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (275)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Joooooooo….. Tento film není tak špatný, jak by se z místního hodnocení mohlo zdát. Třeba holky hezky hrají a sluší jim to, a hlavně Jirka Macháček to vystihl. Co? Něco, co se nedá moc racionálně uchopit, a co dává odpověď na otázku, proč o něj ty dvě ženy stojí. Rušící drobnosti (platební karty) odpouštím, na ten film se mi hezky koukalo a určitě to nebylo naposledy. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se velkého průšvihu, ale tenhle Michálek ještě šel zkousnout. Více než kriminální linka mě zaujala ta milostná, protože všichni členové netradičního trojúhelníku (+ talentovaná Linhartová) hráli skvěle a byla jsem upřímně zvědavá, v co se tohle prolínání minulosti se současností vyvrbí. Konec bohužel všechno zazdil... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film Pohádkář je dalším důkazem toho, jak porevoluční filmaři stále tápou v tom, kým vlastně jsou. Šmírují filmy svých západních sousedů a snaží se jejich filmové vzorce napasovat na naše prostředí. A výsledkem je tedy i takovýhle rozpačitý Michálkův Pohádkář - neuvěřitelné prostředí ulhaného muzikanta a hysterické ženy, co jdou za svým cílem přes mrtvoly. Eva Herzigová mi do příběhu zapadla dobře (až na tu vysoce přehrávanou afektovanou scénu v koupelně, fuj) a Aňa hraje pořád stejně. Za mě je Pohádkář vhodnější spíš pro televizi, než že by měl být promítán na velkém platně, protože ač se snaží o velikou myšlenku, je to film hodně plochý a pointa se nakonec úplně vytratí. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

V podstatě mě film překvapil, ani ne tak obsahem, neb od Nesvadbové nemá cenu čekat, žádného překvapujícího veledíla, ale od dvou lidí. Za prvé Matěj Hádek, musím říct, že je opravdu skvělej, konečně jej lze vidět od dob ,,Udělení milosti se zamítá,, v pořádné roli. Dle mého názoru celý film stojí právě na jeho herectví. Aňa málo kde hraje špatně, spíše stále podobně, nemluvě o Jiřím Macháčkovi, ten jeho čertí kulibrk je také stále stejný a bohužel není to chyba jeho, ale tvůrců, že mu dávají stále podobné role. Druhou pro mě překvapující osobou je Eva Herzigová, jednak se na ní opravdu dobře dívá, je to zkrátka kus baby a její roli jsem jí zkrátka věřil. Jinak je potřeba ještě vyzdvihnout hudbu, neb Roman Holý snímek decentně obohatil upravenou verzí Joan Baez od Monkey Bussines Diamonds And Rust - v autorčině jedinečném podání a nejen to. Ve filmu je slyšet i Tereza Černochová, či ústřední zdařilá píseň v podání hlavních protagonistů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších pokusov o moderný český film zo strednej triedy (miestami dosahuje skoro až na priemer), pri ktorých krásne vynikne, jak bolo toľko kritizované Hřebejkove neskoršie obdobie s filmami ako Nestyda, či Kráska v nesnázích, nedocenené, a súčasný úpadok tuzemskej kinematografie neodvrátiteľný a do očí bijúci. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • „Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha… a navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany herečka Anna Geislerová. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Jedním ze sponzorů filmu byl i Renault. Vozidlo této značky se také ve filmu objevuje a jedno vozidlo – Renault Espace – s řidičem měla Eva Herzigová (Karla) po celou dobu natáčení k dispozici. (Aneter)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama