Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené drama zasazené do nedaleké (a až děsivě reálné) budoucnosti. Chvílemi dlouhý klip od Björk (All is Full of Love), chvílemi Univerzální voják a Borgové ze StarTreku. Po většinu času ale příběh o snaze zachránit, co se očividně zachránit nedá. Nechybí mentorování na téma lepšího lidstva a evoluce... Namodralý šerosvit s kovovým nádechem a hudba připomínající Vangelise (Blade Runner) dodávají patřičně tísnivou atmosféru. A samozřejmě vojenská mašinerie jak vystřižená z amerických protiválečných filmů. Co všechno je člověk schopen obětovat pro lásku ke své dceři? Všechno... Celkově jsem spokojen. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezávislý dystopický thriller z blízkej budúcnosti mieša romantiku s politikou a hrdo sa hlási k tradícii science-fiction, kde sú myšlienky dôležitejšie ako špeciálne efekty. Efektívne minimalistická prehliadka originálne sa dotýkajúca otázky, čo odlišuje človeka od stroja, stojí na atmosfére a podmanivej práci so zvukom a hudbou. Filmov na podobnú tému som už videl viac, tento patrí k tým ľahko nadpriemerným. Technické prevedenie je vcelku vierohodné, páľava morálnych a etických otázok je na prijateľnej úrovni. Ani príliš nebagatelizuje, ani príliš netlačí na pílu. Dej plynie v pomalšom tempe, triky sú na slušnej úrovni a aj herecké výkony sú prijateľné. Hoci film v podstate neprináša nič nové, patrí k tým lepším filmom z tohto žánru a stojí za to ho vidieť. ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Transhumanistická vize nedaleké budoucnosti. Britové opět nezklamali, oldschoolové Sci-Fi s hutnou atmosférou a podmanivou zvukovou kulisou. Výborná je zvláště Caity Lotz, která svou roli roli robota zvládla tak excelentě, že by se od ní i starej Terminátor mohl učit :) Vůbec roboti i implantovaní jsou velmi dobře vymyšleni, i s jejich efekty, podivnou řečí a chováním - toto je spolu s Caity Lotz největší deviza filmu. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama