Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už druhý díl pro mě byl mírný pokles, a tak se pro mě třetí díl stává podprůměrem. Skalní fanoušci asi odpustí, ale na můj vkus byl příběh až příliš zamotaný, nepřehledný, překombinovaný a hlavně neatraktivní. Vedlejších postav strašně přebývalo, scénář se soustředil především na ně a naše oblíbená dvojice cestovatelů v čase jen občas vypustila nějakou tu vtipnou hlášku, které už tak vtipně v celém tom kontextu ani nevyzněly. Střih i kamera byla nezvykle divoká, k Návštěvníkům až netypická a velmi podlehla moderní filmařině. Byla bych radši, kdyby se tvůrci drželi spíše té staré noty a jeli na jistotu. Velkou škodu pak napáchal také dabing, který byl prostě strašně oposlouchaný a nejradši jsem vždycky na Návštěvníkách měla právě ten náš začínající zmatený, ale barvitý dabing. I když konec nahrává dalšímu pokračování, čtyřku už netočit, prosím. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvojice Reno-Clavier v prvním díle se pro mě stala legendární a nezapomenutelnou, některé scény a hlášky si vybavuji ještě dnes. Druhý díl mám zastřený v mlze, ale vzpomínám si na poměrně velké nadšení. Třetí díl ve větší míře recykluje humor z dílu prvního, nedá se bohužel pořád stavět jen na zápachu z úst a bot, nezřízeném žraní, krkání a nadávkách. Navíc do třetího dílu byla instalována tak pětice naprosto nesympatických a především zbytečných postav, které diváka dokážou tak nanejvýš otrávit. Už je pět minut po dvanácté, proto by tvůrci měli zabrzdit a nevymýšlet další pokračování v různých obdobích francouzské historie. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po výborně vtipné jedničce i dvojce rozporuplné pocity. Mrzí mě, že se příběh věnoval spíše vedlejším postavám, kterých tu bylo až příliš moc. Ke konci už to působí až moc nudně a zmateně. Samotný konec to ale zase naopak trochu tlačí nahoru. Zatím slabé 4* z nostalgie a za opakování výborných hlášek z předešlých dílů. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Trestuhodné! Nikoli americký remake, ale toto je ostuda a propadák. Trojka Návštěvníků je jeden velký bizár a promarněná šance. Nezbývá mi nic jiného, než kroutit hlavou a nechápavě se ptát: "Proč?" Proč tam byla skvadra protivných aristokratů, kteří jednak nebyli vtipní, ale ani netáhli děj dál? A proč to vlastně žádný děj vůbec nemělo? Proč tu byly postavy, které sice dostaly hodně prostoru, aby byly úplně zbytečné? Celý film se odehrál jen v několika málo kulisách, kde se jen ječelo, tlachalo a nic! Já doufal, že se dočkáme bláznivé komedie, kde Godfrua se Žakujem zaútočí na Bastilu a budou se snažit dosadit na trůn krále, jak slibovali ze začátku. Ale nestalo se tak, film se absolutně nepochopitelně zasekl v Paříži v jednom domě a tady zůstal. Poslední výlet v čase byl nejenom neoriginální, ale hlavně absolutně nevtipný. A abych se u Návštěvníků zasmál jen 4,5 krát a drtivá většina vtipů sázela jen na opakující se provařený recept: "smrdíš, smrdí, smrdíme", je opravdu velmi trestuhodné. Poiré s Clavierem byli při vymýšlení prostě úplně bezradní a film neměl ani grády, ani humor. Opravdu bych nikdy nevěřil, že přijde film, který bude ještě horší a nudnější než americký remake, za který se Poiré tak styděl.....v případě téhle trojky už by se neměl červenat za ušima jako rak, teď by měl nedostatkem kyslíku zmodrat jako avatar..........prosím, už netočte žádný další díl! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama