Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 3

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (494)

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u kterého vás zajímá, co přijde za pět minut, co za půl hodiny a jak to celé nakonec skončí. I když je patrné, že dobře. Ve výsledku to však nehezky dře. Až příliš se tu totiž sází na oslí můstky a náhody. Ti dva se měli rádi pořád, ať už byli ve škole, na hřišti nebo ve stanu. Lásku však popírali. A budou popírat i desítky minut na plátně, ve filmu pak několik let plných přešlapů, omylů, nepochopení a nevydařených vztahů. On jde za svým studentským snem, také ona se na prestižní školu dostane, jenže jeden zaseknutý kondom udělá své. A se zoufalstvím v duši sleduje jeho zásadní životní kroky, aby si za nějakou dobu role vyměnily. Když se jejich cesty v dospělosti neprotnou poprvé, chápeme to, držíme palce, že to vyjde napodruhé, jenže i tehdy něco stojí v cestě. Když už je to počtvrté, začíná to dost otravovat. A body jdou chtě nechtě dolů. Knížka je prý hodně tlustá, osudovost se ovšem z filmu postupně vytrácí, extrémní ukvapenost při výběru partnerů je do očí bijící. Romantika neromantika, srdce nesrdce, chtělo to větší péči. Lily Collins a Sam Claflin jsou naštěstí nesmírně sympatickou dvojkou. Stejně jako hudba, dialogy, barvy, vtipné momenty, britská angličtina.. ale čtyři nedám!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, já jsem ale musel být svého času romantická duše. Ve filmu hraje Lily Collins, což je z mého hlediska skvělé, začátek snímku byl dostatečně vtipný i střelený, aby mě fest bavil, ale zbytek už mě při repríze věru netěšil. Dobrá nálada mě začala opouštět od chvíle, kdy se všechno zničehonic zvrhlo do přiblblého má mě rád, nemá mě rád doprovázeného ještě hloupějším míjením se v čase a prostoru, přičemž nikdo neřekne to podstatné jen proto, aby to mohlo trvat ještě víc jak hodinu. Už mi nějaký čas není čtrnáct, takže mě na neustálé obcházení horké kaše neužije, celá záležitost mi přišla naprosto nereálná (a pokud je toto pro někoho realita, pak doporučuji psychiatra nebo dvojku brokovnici, jak kdo chce) a místo toho, abych se bavil, lezl mi děj stále více na nervy. Třetí hvězdičku jsem ponechal za britskou angličtinu, která mě fakt bere, ale ponížil jsem jí mínusem za závěrečnou rosamundepilcherovinu. / Poučení: Film obsahuje návod, jak si podělat život během intenzivních tří vteřin. 3*- ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Krásně natočené romantické drama s perfektním britským humorem nám předává snad již stokrát omílané poselství o lásce bez hranic dvou lidí, kteří si jsou souzeni. Příběh je okořeněn malým děckem symbolizujícím jakousi kotvu v životě mladé matky a skvostným humorem. Velmi příjemné obsazení sympatické hlavní dvojice, které jsou v průběhu děje přidělovány záměrně nesympatické protějšky, a divák tak jen sedí a doufá ve šťastný konec. Film jsem viděl v pátek večer s kamarádem a hned v sobotu jsem šel s přítelkyní, tak moc mě film očaroval. Single diváci film obrečí a zamyslí se nad svým osobním životem, zatímco zadané publikum si s vlhkýma očima uvědomí jaké mají štěstí. Krásný a silný film! ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jako já se skoro až stydím, že mě to tak smetlo. Ona je to vlastně ta nejčervenější z červených knihoven. Ale ta Lily Collins. Oh my fucking god, přátelé. Tohle jí u mě přihrává místo asi nejoblíbenější mladý herečky, protože jakým suveréním způsobem to tady odtáhla, to se jen tak nevidí! Horší jak Stuck in Love, ale Lily tu JE ještě o něco lepší. 8.5/10 a velký doporučení všem. A s ženskou na to nekoukejte. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zaprve strašný dabing (další důkaz toho, jak to jde s českým dabingem do kopru) a zadruhé velmi nepravděpodobný a překombinovaný příběh. Naštěstí to má velmi sympatickou Lily Collins a její zrzavou kamošku, jinak nějaké supr romantické překvapení se nekoná. Ale chápu, že někteří si poplakají :))) 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Rozhodnutie umiestniť film do Anglicka, aj keď sa román, podľa ktorého je natočený, odohráva v Írsku a natáčanie anglických scén sa konalo v Írsku (v Dubline a okolí), padlo preto, lebo väčšina hercov bolo Angličanov a tak to prišlo jednoduchšie aj s ohľadom na ich prízvuky. (Arsenal83)
  • Na rozdíl od knižní předlohy je ve filmu přátelství Alexe (Sam Claflin) a Rosie (Lily Collins) sledováno pouze po dobu 12 let, nikoliv 45 let. (veru_needy)
  • Rodičia Lily Collins (Rosie) sú britská rocková hviezda Phil Collins a americká herečka Jill Tavelman, no napriek tomu má americký prízvuk. Vyrastala v Guildforde v Spojenom kráľovstve do svojich 6 rokov potom sa presťahovala do Spojených štátov. Ako dieťa potom skutočne tvrdo pracovala na tom, aby svoj britský prízvuk stratila. Jej prízvuk vo filme teda nie je jej prirodzený. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno