Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešteže to slečne Lily Collinsovej tak sadlo, bola presvedčivá v každej polohe svojej komplikovanej postavy. Má tam pekných pár momentov, ktoré zarezonovali, celkom jej držím palce do ďalších výkonov. Inak ale režisér zlyhal na celej čiare; nepriznal si totiž, že točí blbinu a hustil do toho zdanie o hĺbke namiesto nadhľadu. Výsledok je preto, ako inak, rozpačitý. O všetkom trápnom a infantilnom klišé okolo (filmového) sexu sa ani nebavme. Ale ako celok sa to (hlavne vďaka Lily) prežiť dalo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Časově rozvleklý příběh o dvojici, která si ne a ne správně načasovat, kdy si říct, že se mají rádi. Buď je zadaná ona nebo on, případně se jim do toho vloží nějaké další problémy. Nepůsobí to příliš romanticky, spíš protivně. Vtip je tam jediný, když přítelkyni dívky, která se se svým milovaným dlouhá léta míjí, požádá o ruku kluk, co ji vidí dvě vteřiny. A šokovaná čekanka vyhrkne na adresu své mnohem akčnější kolegyně: „Takhle jednoduché to přece nemůže být!“ A pak už nic, kromě předem jasného konce. Průměrná záležitost, se kterou škoda ztrácet čas. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako milá romantická komédia. Mám s ňou len dva problémy - prvý je - že obidva hlavný protagonisti sú pekní. Ťažko im uveriť nejaké emócie, keď sú castingovo osadení účelovo. A to je v zásade problém väčšiny podobne ladených filmov... Chýba mi trochu doba filmov typu: Keď Harry stretol Sally. Druhá vec je zbytočné naťahovanie. Hlavný hrdina vymení zbytočne veľa dievčat z ktorých máloktorá vyzerá normálne. U hlavnej hrdinky rovnako. A s každým stretnutím a s pribúdajúcim časom sú tieto zvraty a dôvera v šťastných koniec menej pravdepodobné. Ale to by bolo len v realite. Vo filme je naivita očividne vítaná. A keď ste hlúpa postava čo sa nevie normálne porozprávať a potrebuje aby prešlo veľa vody pod mostom, aby si priznala čo vie - tak je to skôr výhoda. Znesiteľná jednohubka s príjemnou Lilly Collins a niekoľkými výbornými vtipmi. Inak rutina. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ve třinácti, možná v šestnácti letech bych byl z takového filmu určitě nadšený a ještě se nad ním dlouho rozplýval. Ano, srdce všech romantiků může plesat, ale mně v dospělém věku už leze na nervy, když vidím po sté padesáté prvé totéž klišé, když postavy pronášejí tatáž moudra, a když hlavní hrdina/ka má ztřeštěného/ou nejlepšího kamaráda/ku. S láskou, Rosie má pár moc pěkných momentů, ty jsou ale doslova vymazány naprostými scénaristickými lapsy, které mě doslova šokovaly, jestli je to vůbec možné. Nevím, jestli tak naivní, nereálná až absurdní byla samotná literární předloha anebo si to scénaristka pro film upravila. Když jsem se podíval na filmografii režiséra, tak jsem prozřel, ale S láskou, Rosie bude rozhodně jeho nejlepší počin. Závěrem tradičně kapka pozitivna - hudební složka výborná, ta mi občas dala vzpomenout na dobu, kdy mi fakt bylo těch šestnáct. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Spolupráca britov s američanmi tomuto filmu nebola tuším veľmi na úžitok. Obsahoval totiž skoro všetky americké neduhy a klišé, ktoré kazia takmer všetky ich romantické filmy. Pár pekných nápadov a britský humor sa tam potom strácali. Príbehu chýbala originalita a to nemyslím originalitu samotného námetu (veď v tomto smere sa už veľa nového vymyslieť hádam ani nedá) ide skôr o tuctovosť spracovania (ktoré ak sa podarí, tak aj obyčajný námet, može vyraziť dych). Samozrejme pozerateľné to bolo a dokonca som sa pri tom ani nenudila, ale som si istá, že o týždeň si na tento film ani nespomeniem a to je jeho hlavná chyba. Ak by som si predsa len spomenula...upravím mu hodnotenie, sľubujem!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Ačkoliv jak Alex (Sam Claflin), tak Rosie (Lily Collins) pocházejí z Dublinu, Rosie stále Alexe nabádá (aspoň podle titulků), aby se choval jako Angličan. Což by asi Ir neakceptoval. (Robbi)
  • Režisér dal Lily Collins (Rosie) a Samovi Clafinovi (Alex) v některých scénách volnou ruku a herci pár scén vymysleli sami během natáčení, například Alex fotící Rosie při výskoku na ulici. (MadJanny)

Reklama

Reklama