Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jsem si to nechal přes noc rozležet v hlavě a něco k tomu dodám - vizuelní zpracování naprosto famózní, to pirátsví, temnota a atmosféra jež dýchala z té vesmírné lodi, to nemělo chybu. Hudba a zvukové efekty to výtečně podporovaly, tedy HD kvalita a k tomu DTS je ideál :-) Jenže, po příběhové stránce už to začne být postupně slabší a slabší, zhruba před půlkou tempo zvolní a začalo mne to lehce nudit. A nezlepšilo se to až do konce. I ten samotný se rovněž extra nepovedl. Nu což, ale jako celek to poměrně obstálo a ty 4* si to s odřenýma ušima díky parádnímu vizuálu zaslouží - těch 71% zde naprosto sedí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivý japonský animák. Z toho plyne: špičková počítačová animace, naroubovaná na sci-fi ultra-dramatickou pitomost. Celé je to táááák osudové, že bych plakal... kdyby to tu nebylo už po sté první. Další japonské anime (tedy animovaný film a je mi putna, jestli se tomu tak říká nebo ne), jehož skutečným kladem je pouze technické zpracování. o blbostech a hromadě nesmyslů ála lodní kormidlo, pirátská vlajka vlající ve vzduchoprázdnu a tady bohužel i příliš moc zvuků ve vesmíru (což mi normálně nevadí, ale tady to s tím vším dohromady bilo do očí), plus zjištění lidstva, že je osamělé, ale perpetuum mobile vynalezla cizí rasa a jeden její zástupce žije. A co lépe, vypadá jak člověk resp. Elf. Zase promrhaná technologie. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mass Effect meets Pirates of the Carribean meets Star Wars. Japonci se opět pomazlili s audiovizuální formou, která většinu času přebíjí samotný příběh a seznámili mimojaponské publikum s legendou jménem Captain Harlock. Příjemnou žánrovou změnou je fakt, že od začátku nejsou rozdány karty v klasickém duchu "ti dobří" versus "ti špatní", ale o onom dobru a zlu vedou tvůrci pomyslnou filozofickou debatu s divákem minimálně do půlky filmu, kdy se začnou odkrývat další zajímavé skutečnosti. Pro fanoušky žánru a CGI filmů povinnost, pro ostatní zajímavá příležitost vidět, co se taky dá natočit za 30 miliónů dolarů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V daleké budoucnosti nebo možná asi v dávné minulosti....... Trošku hodně mi vadí ta účelovost. Na začátku příběhu přiletí kapitán Harlock (S-OO 999) na nějakou nejmenovanou planetu. Přistane, nikdo neví proč, počká až na skálu vylezou čtyři pocestní, z nichž minimálně u dvou jsem vůbec nechápal, jak tam vylezli a pak tři z nich prostě zabije. Čtvrtého Yamu si jen tak nechá a to jen proto, že řekl slovo svoboda. Ti tři mrtví taky chtěli svobodu, ale bylo jim to hovno platný. A pak loď prostě odletí. No není to supr scénář? Všichni se tam chovaj jak diktátoři a melou o svobodě.CITÁT - Za svobodu?......... Nebít toho účelového začátku tak se Harlock a Yama prostě nesejdou. Tak nic, ten scénář je ta nelogickej až to bolí. Navíc je tu silně vidět vliv ala Star Wars, od chování, přes oblečení až po některé záběry. Perfektní kresba a povedená hudba. To je tak vše. Za dvě. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ten nádech steam-punku naroubovaný na Hvězdné války vypadá roztomile. pokud se zaměříme na detaily, film nepřestane udivovat (tanga přetažená přes skafandr). Design pirátské lodi je dokonalý (a ty nástupy z oblaku kouře jsou fenomenální). Co mě ale nikdy nepřestane fascinovat je ta snaha Japonců u animovaných filmů potlačovat asijské vzhledově rysy postav, ale přesto jim ponechávat plnou japonskou mentalitu (a vystupování). Je to tak přirozené, jako vidět kočku štěkat. Díky tomu se stává děj a chování postav pro většinu lidí nestravitelné. Doslova scenáristický bizár je pak závěr. Přesto výsledný dojem (v pozitivním slova smyslu) válcuje vizuál a smysl pro detail. ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama