Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takový Mad Max ve vesmíru v Úžasné CGI Animaci. Dost dobře se na film kouká, má zajímavý příběh, hezké lokace, solidní akci, zajímavé postavy i slušné tempo. Funguje tu víceméně vše, co by v takovém filmu fungovat mělo. Škoda možná tak absence humoru a akčních scén bych určitě přidal víc, ale i tak velmi slušný počin. 8/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojoj, ten scénář! Technicky i vizuálně brilantní anime, zařazující se mezi špičku realistické počítačové animace. Jenže mne vůbec nebral složitý megalomanský příběh, který toho míchá strašně moc, ani nevěrohodně vykreslený svět s nudně rozpolcenými charaktery, co chvíli měnícími postoje. Navíc zdaleka nejde o akční jízdu, a protože snahu zničením vesmíru vrátit čas a odčinit fatální chyby jsem úplně nepochopil, připadne mi neschopnost tvůrců srozumitelně zadaptovat starou mangu / seriál do moderního filmu při třicetimilionovém rozpočtu jednoduše trestuhodná. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale v poslednej dobe je veľmi obľúbené miešať pirátsku tematiku s veľkolepými vesmírnymi dobrodružstvami, a tento zaujímavý trend má skutočne obrovskú popularitu. Niet sa preto čomu diviť, že sa Japonci rozhodli oživiť legendu menom Space Captain Harlock, ktorá má svoju tradíciu, fanúšikov a celé ohromné univerzum. A to je práve najväčší problém filmu - aj pri orgastickom vizuále, atmosférickom hudobnom podkrese a bravúrnej akcii pôsobí len ako jeden z mnohých malých príbehom Harlockovho sveta. Celá hlavná dejová línia je veľmi jednoduchá a priamočiara, takže osloví najmä nenáročného diváka; to však neznamená, že nemá čo ponúknuť, len netreba očakávať veľa (i keď niektorým aj toto bude viac než dosť - predsa len je to pravá dobrodružná zábava, ktorá zákonite musí osloviť každého hltača sci-fi, ako aj japonských animovaných projektov). Horšie je to, že i keď je dej preplnený efektnými veľkými bitkami, súbojmi a prestrelkami, autori doň pre západného diváka museli pridať aj za hrsť lacného moralizovania a ešte lacnejšieho sentimentu (byť tu Subjektiv, ten by vám ukázal "zač je toho loket", a ešte by sa môjmu hodnoteniu vysmial) s mojim "obľúbeným" dodatkom v podobe veľkohubého pátosu. Odpúšťam však mnohé v prospech špičkovej animácie (zabudnite na Final Fantasy, toto je niekde úplne inde), ktorá sa síce nevyvaruje nedostatku všetkých realistických animovaných filmov, teda nedokonalostiam čo sa niektorých pohybov a emočných výrazov v tvári týka, ale načo trepať do vetra, keď má tak famózne prostredie, explozívne scény a perfektné spomaľovačky? Nebyť toho, že má príbeh spomínané nedostatky (a zbytočné prídavky), idem istotne na 4*. Takto zostanem u mierne nerozhodnej klasiky. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A je to tu, Shinji Aramaki se definitivně zcvoknul. Nejen, že natočil remake mangy/anime z konce sedmdesátých let, ale natočil ho stylem snoubícím Piráty Z Karibiku s Mass Effectem a s... vymyslete si nějakou new age bio udržitelnou ptákovinu, jejímž smyslem bude Naděje, a budete tomu asi nejblíž;) Že jsem si to naopak já vymyslel? Dobře, řekli jste si o to:) Takže tu máme nesmrtelného (jako že nestárnoucího, ale i nezranitelného - tak moc, že dokáže skočit jen tak nalehko v plášti a škorních z oběžné dráhy do nitra sopky;)) vesmírného psance, který si to s nepřáteli nejraději rozdává na šermovačku, a má na rameni metrového ptáka... barevného, opeřeného, "Jar-Jar-Binks-žertovného". Pak tu máme mládence, který se po čtvrthodině ukáže být tajným agentem, ale Kapitán to samozřejmě ví, takže ho naschvál vezme mezi své powerarmorové námořníky, seznámí ho se svojí dvorní mimozemšťankou, a hodlá z něj udělat nového kápa. Proč? Protože věří, že on věří... Čemu? No, to je právě trochu problém:) Čímž se dostávám k tomu Mass Effectu, že?:) Ne, ten jsem zmiňoval hlavně proto, že tu není nouze o scény "Kapitáne, obklíčilo náš čtyřicet tisíc lodí a pálí na nás" (to číslo jsem si nevymyslel) nebo "Tato zbraň, čerpající energii z cílené gravitační destrukce Jupiteru, je zřejmě to jediné, co dokáže jeho loď zničit". A do toho jsou tam zamíchaná nějaká ta rodinná ze zášti a (ne)odpuštění plynoucí dilemata, a aby to třeba nebylo moc krátké, tak se to třikrát převrátí naruby. Zlatí Starhip Troopers, ti byli taky dějově divní, ale byla tam aspoň fanservicová cool sniperka s odhalenými ňadry:) Jediným kladem Captaina Harlocka je zkrátka a dobře animace. Ta je skutečně špičková - jenže než tohle, asi bych se radši díval na nějaké technologické demo. Z Aramakiho tvorby je tohle jednoznačně největší provar. Obvykle bych šel o něco výš za prvotřídní technické kategorie, ale celkový dojem je WTF, protože se to přes všechny výše uvedené hyperúlety tváří stále stejně vážně a poselstvínesoucně... Jelikož mnohem, mnohem více zábavy užijete s New-Age Bullshit Generatorem, dávám 50%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Šindži Aramaki mě začíná neskutečně srát s tím, že jak jeho dva Apleseedy, tak zde přítomný kapitán Harlock mají mnohem větší potenciál, než co se z nich ve výsledku podařilo vytěžit. Tady to bolí o to víc, že vizuálno je tady skoro perfektní (a to říkám jako osoba, která 3D animace nesnáší), hlavní pirátská hvězdoloď vypadá skvěle (takové orgastické spojení návrhů BSG, imperiální SW flotily a bitevní lodi Jamato). Jenže tady plusy tak nějak končí.. Hlavní postava - idiot. Vedlejší postavy - většinou idioti. Velení vládnoucí organizace - idioti. Dokonce i ten vesmírný papouch, co sedí na kapitánském rameni nepůsobí ani trochu zábavně! A to navíc ignoruju chyby jako například fakt, že na lodi je přítomna elfo-mimozemšťanka, poslední své rasy, čemuž se nikdo nediví, přestože ve filmu se žádný jiný mimozemšťan neobjeví, ani se o něm nemluví! Druhá půlka je sbírka nezměrných hovadin s nechutně jednoduchým příběhem, idiotskými postavami, ovšem s vědomím, že s trochou snahy by to mohlo být vážně dobrý. PS Je možné, že někde po internetech pobíhá verze, která je lepší, ono už jen verze co jsem měl já se dost lišila od titulků a to nejen tím, že například hlavní hrdina se jmenuje jinak v japonské verzi a jinak v americké, ale i tím že mnohé scény jsou proházené a... A tak vůbec. Stejně ale pochybuju, že by to v jiné verzi bylo neblbé. <\úi> ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama