Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚTE MI, KDO BY BRAL DÍTĚ NA DOSTIHY NEBO DO BARU? A NECHÁVAL HO S PROSTITUTKOU?“ … „A CO ZA MATKU BY NECHALO SYNA S CHLAPEM, JAKO JSEM JÁ?“…“ /// Bill Muray pozvedl svýho frustrovanýho chlápka na další level. Melissu McCarthy moc nemusím, takže se ani nedivím, že zůstala s klukem sama. Von i ten příběh je pěknej vopruz. Kluk se sbližuje s dědkem (no tak Bille, je ti 64…), vtipu pomálu a navíc starouš Vincent není zrovna postava z dívčích románů. Příběh je klišoidní a uspokojí fakt jen fandy Billovejch mrzutejch a na celej svět naštvanejch chlapů. Slza v oku při dojemným (a očekávaným) závěru nemůže vynahradit zbylejch 90 minut. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju nohy Naomi Watts. 2.) Nevím, jak se sblížím se soudem (a seš kluk nebo máma?). 3.) Thx za titule ,,bloodspill“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Billa Murrayho a ty jeho životní ztroskotance a loosery. Je to sice škatulka, ze které téměř nevystupuje, ale zase má tyhle role zažité jako málokdo jiný. Tady mu Theodore Melfi přidělil navíc malého kluka, což je taky obehraný scénář, stárnoucí muž a transgenerační vztah s dítětem, které začíná objevovat svět a potřebuje průvodce. Nutno dodat svérázného průvodce. A právě tenhle svéráz je největší devizou filmu, ironický a satirický pohled na život v Americe, touhle optikou asi jen těžko ,,nejlepšího místa k životu na zemi." A to je první část snímku, ta zábavná a fungující na 100 procent. Pak ovšem přijde ta druhá část, ta vážná, a ta už tak nosná není. Škoda, že Theodore Melfi honil ve scénáři tolik slepic najednou, kdyby zůstalo jen u záměru napsat a natočit nemainstreamovou mírně jízlivou komedii o životě v Brooklynu (s občasným brnkáním na sociální strunu), jehož symbolem je starý zatrpklý válečný veterán, bylo by to prima a St. Vincent by asi byl filmovou událostí, záměr přimíchat do toho ještě tu typicky americkou oslavu rodinných hodnot, ze které plynou všechny ty sentimentálně laděné scény a ždímání emocí, trochu zamával s vyzněním filmu. Ta první komediální část byla dokonalá, opravdu hodně vtipná, ta druhá vážná se moc nepovedla, kdyby už tedy byla alespoň variací Eastwoodovo Gran Torina tím vztahem starý zatrpklý muž - mladý kluk ze sousedství, ale naštěstí po happyendu přišel ještě takový jízlivý závěr ve scéně u oběda...a pak také ta dokonalá scéna při běžících titulcích. Bill Murray je vážně boží...i když zalévá trávník... :-) Já jsem katolík. Tohle náboženství je nejlepší, protože má nejvíc pravidel ... a nejlepší ohozy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda vůbec nesedlo. Jednak si moc nepotrpím na tenhle styl humoru. Mám radši brutálnější a víc ulítlý záležitosti. No a jak se tam navrch ještě objevila ta macatá prasnice, tak bylo definitivně po filmu. Souhlasím s Lacem že jsou i snímky kde mě srala i o dost víc, ale mě jí prostě stačí jenom vidět bečku jednu odpornou zjevit se na scéně a už je film dobrej akorát tak na spláchnutí do hajzlu.10% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sakra, svatořečením se prohnaly nějaké novelizace, minimálně od Anežky České :-O... No ale kde je napsáno, že svatými se mohou stát jen střízliví sluníčkoví lidičkové, že? Takhle - Bill Murray nezkazí žádnou zábavu, a to ani v případech, které zábavné být nemají, přemoudřelost jeho malého svěřence nepřekračovala únosnou mez a Naomi Watts už dlouho nebyla ve své roli tak fajn fajn fajnová. V podstatě jen další model z řady okoralých srdcí, do jejichž přízně není lehké se vloudit, pokud ta vaše nejsou ještě více potřebná... A díky tomu, že i přes kanonizaci zůstal sv. Vincent, až na malé úlitby zdravotnímu stavu, tím, kým vždycky byl, ukážu i já svou lepší tvář a protentokrát nebudu hrotit pachuť, kterou obyčejně zanechává dojetí proti mé vůli. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)

Reklama

Reklama