Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost průhledný a předvídatelný kus, který má však ve svém čele Billa Murrayho, který je znovu výtečný a pomáhá zapomenout na několik tvůrčích škobrtnutí. Jeho sarkastický válečný veterán v laciné bundě nemá rád lidi, oni zrovna nezbožňují jeho, chodí na dostihy, na striptýz, hulí, chlastá, mluví sprostě, je na mizině. A zrovna mu noví sousedé (respektive jejich stěhováci) skolili plot. Nakonec začne malého židovského sousedského synka hlídat, protože zadlužená matka musí brát v nemocnici přesčasy. Nerudný chlapík se pak záhy „mění“ (samozřejmě jím je, jen si to tvůrci nechali pro sebe) v člověka, který je schopný nesobecké oběti, což zase pěkně po americku zprofanuje kluk při školním projektu. Že je Murrayho postava nesmírně ohraná, nakonec tolik nevadí. Prostě na to rádi přistoupíme, dostaneme k tomu ruský akcent těhotné trubky Naomi Watts, citlivý výkon debutujícího klučiny Jaedena Lieberhera a několik spolehlivých scén, kterou kloubí výtečný humor s povinnou americkou kýčovitostí. A my mu to zbaštíme, protože to prostě působí přirozeně. Výsledek bych nějak zvlášť nerozebíral, jednoduše bych si užil neambiciózní lidský příběh, ve kterém dominuje čtyřiašedesátiletý bourák, jenž to má před Zlatými glóby slušně rozjeté. 70% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Svatý Vincent funguje, protože má výtečný casting; závěrečný sentiment vůbec nevadí ba naopak, v tomto poctivém hereckém podání působí velmi příjemně (a lidsky!). Jediné co moc nefunguje je Naomi Watts, která tlačí tu komedii až moc na doraz; a český překlad titulu, který tak trochu boří důvtipný název, který má co do činění s vyzněním příběhu. 70% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda vůbec nesedlo. Jednak si moc nepotrpím na tenhle styl humoru. Mám radši brutálnější a víc ulítlý záležitosti. No a jak se tam navrch ještě objevila ta macatá prasnice, tak bylo definitivně po filmu. Souhlasím s Lacem že jsou i snímky kde mě srala i o dost víc, ale mě jí prostě stačí jenom vidět bečku jednu odpornou zjevit se na scéně a už je film dobrej akorát tak na spláchnutí do hajzlu.10% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to příběh značně inspirovaný filmem Gran Torino , aneb vztah stárnoucího mrzutého veterána a outsiderského kluka ze sousedství, akorát bez auta a střílení, tentokrát s famózní „dámou noci“ ruského původu v perfektně laciném podání Naomi Watts. Na rozdíl od svého předobrazu film nevystoupá do tak dramatických zákrut a konců, a proto nejspíš zobrazuje realistický pohled na muže bez iluzí a neúplnou rodinu ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)

Reklama

Reklama