Reklama

Reklama

VOD (1)

David (Zach Galifianakis) je nekomplikovaný muž, který uvízl v monotónním životě. Den co den usedá za volant svého obrněného automobilu, aby odvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušujícím momentem v jeho životě je flirtování s kolegyní Kelly (Kristen Wiig), která ho však brzy zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství. Skupinka nepříliš inteligentních loserů, pod vedením Steva (Owen Wilson), plánuje vyloupit banku a David jim v tom má samozřejmě pomoci. Navzdory absolutně amatérskému plánu se ale stane nemožné a oni mají najednou v kapse 17 miliónů dolarů. A protože tato partička je opravdu bláznivá, začne je hned ve velkém roztáčet. Peníze létají vzduchem za luxusní a kolikrát i zbytečné věci, ale nedochází jim, že pro policii tak zanechávají jasné stopy... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (173)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V komedii je spousta originálních hlášek a scén, kterým jsem se pěkně zasmál! Druhá polovina filmu je ale o mnoho slabší. Nicméně jako celkem mě film pobavil. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu jsem se nesmál, nebylo moc čemu. Zacha Galifianakise mám docela rád, ale tady už je z něj až moc velikej exot. Za celý film jsem si na tu kreaturu co hrál nezvykl. Ale co dodat, v tom filmu je to samá kreatura, z Kate McKinnon mě bylo doslova nablití úplně stejně jako v těch super nových Ghostsbusters a když se tam objevila další z krotitelek Leslie Jones, už jsem hledal důvod, proč to sledovat dál. Abych nezapomněl, ještě je tu třetí krotitelka Kristen Wiig, ale ta jediná v tom filmu působila trochu sympaticky, jinak je to tam s prominutím samej debil a kráva. No nic, prostě je to kravina plná trapného humoru a podivných lidí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Vtipné ? - občas ano. Ale očekával jsem větší nářez. Ne, že to bude táhnout jen Galifakan. Jinak ta Wiigová je dobrá herečka a je i kočka. Má na tyhle role drive. Umí to. O tom není pochyb. Ale taky to nestačilo. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Američtí vidláci plní sudy penězi a pro lásku by člověk vykradl i pohřebnictví. Z humor dávám palec nahoru, ale vyprávění příběhu a mnohé charaktery za moc nestály a stáhly to do hlubin průměru. Akce taky zrovna neoslnila. Rozhodně tomu ale nelze upřít slušnou porci originality a jako celek to dokáže relativně zabavit. Co jiného by měl člověk od komedie chtít? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu som mal veľmi zmiešané pocity a veľa otázok. Nie som presvedčený, že bol správnym rozhodnutím tento skutočný príbeh natočiť ako komédia. Potom je tu aj výkon jednotlivých postáv, ktorý ma stopercentne nepresvedčili. Nehovorím, že film nemá dobrých momentov, ale to áno, že ich nie je veľa. Celkovo slabší priemer. PS.: Tie vlasy Z. Galifianakisa sú vražedné. Osobné hodnotenie: 65% (*) ()

digishit 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události ... ano takové filmy táhnou, i když jsou většinou né tak úplně podle skutečnosti. Jenže tohle byla naprostá demence! Nijak dál jsem nezkoumal kolik toho je pravda, ale jestli se jim opravdu podařilo vyloupit banku tímhle způsobem tak to má hodně blízko k idiotům od Baye. Jenže tam film funguje, tady ne. Možná je to právě hereckým obsazením, protože obě hlavní mužské postavy hrajou většinou takový kretény až je to nepříjemný. 1* za ty hadry a kýčovitost, která jasně vystihuje onu dobu. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Na tohle se nedalo dívat. Obvykle mě trapnej puberťáckej humor baví, rozesměje mě každá kravina, ale tohle žalostně selhalo. Upřímně jsem se zasmál tak dvakrát, To, že je tam v uvozovkách hvězdné obsazení, bohužel nezachrání tuhle ubohost. Hvězdu si to vydupalo jenom díky adaptaci na reálný příběh, který mě během čtení na wiki značně pobavil. Nemohl jsem uvěřit tomu, že takoví tupci fakt existují. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, typický Galifianakis. Většinový konzumenti ho budou mít na vždy zapsaného jako toho divného z "Pařeb", jehož všechny další postavy jsou jako přes kopírák. A tohle je další z jeho "kopírákových" rolí. Wilson, Wiig a další se sice snaží přicmrdávat, ale celá tako akčnomedie se rovna Zach Galifianakis. Takže buranská, někdy zábavná, někdy trapná, zarostlá taškařice, která si svého diváku bez problému najde. ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko větší blbost... ale samozřejmě šlo z tématu vycucat daleko víc. Ale za mě relativně dobrý v rámci "žánru" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Herecký ansámbl slibuje výtečnou komedii, ale zůstalo to někde v půli cesty. A nebo tvůrci přibrzdili a blázniviny drželi pevně na uzdě. Námět je totiž založen na skutečném případu z devadesátých let, a aby z toho někdo vytvořil komedii, není zrovna obvyklé. Každopádně stalo se. A tak místo bláznivin se odehrávají různé komiky takřka až groteskního humoru, které právě svou vážností zase až tak moc netlačí na pilu. Na výstřednostech však nezůstala nit suchá, takže na zmatenostech, nedorozumění či dvojsmyslů se nijak nešetřilo. Některé vtípky skutečně vyznívají až dětinsky, takže každému úsměv ve tváři vykouzlit nemusí, ale v rámci dobré odlehčené zábavy dokáže alespoň na chvilku přivést na jiné myšlenky. Zach Galifianakis je takový, jak ho známe z mnoha předešlých filmů, takže své divácké sympatie dokáže vykouzlit, tudíž mu nelze nefandit. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku filmu som si myslel, že Zach ukáže, ako dokáže zabaviť diváka, čo býva u neho zvykom. Prvých 20 minút mu to aj šlo, ale akosi film postupne strácal kvalitu aj zmysel. Owen Wilson ju predviedol zrejme svoj najnudnejší výkon, Kristen Wig sa tu len tak potulovala pred kamerou a celé to bolo len tak spatlané na základe deravého scenára. Škoda, potenciál táto komédia mala. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní komedie, kde je spousta blbých a trapných vtipů, ale přitom se tak snaží... začátek je fajn, střed je hrůza a konec se povedl. I přes kvalitní herecké obsazení je výsledek nic moc, není to můj styl, 2*. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Máš hezkou podprsenku i to v ní. " Praštěná odreagovačka, kterou táhne zarostený Galifianakis. Škoda, že je mu Wilson ala Geppetto jen ve stínu. Na večerní pobavení to stačí. 5/10 ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

"Slibme si jednu věc. Ve vězení si oba necháme ofinu." "Doufal jsem, že to řekneš." Poznávám režisérský rukopis od tvůrce filmu Divnej týpek, trapnost a zase jen trapnost. Ústřední jeliman už od pohledu vypadá díky účesu a vousu jako omega samec, mix Františka Janečka a pedofila z Gruzie. Někdy  se ho drží štěstí - podaří se mu ukrást peníze, konfrontace s nájemným vrahem pro něj dopadne ucházejícně, pak ho zase bolí bříško a posere se v bazénu.. Doufám, že Jared Hess bude i nadále tvůrčí a potřísní veřejný prostor ještě nějakou svou další tvorbou. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

S ohledem na obsazení a hlavní premisu asi nikoho nepřekvapí, nakolik rafinovaný a sofistikovaný humor bude divákovi servírován. Světe div se, asi jsem si snímek dobře načasoval, občas mě totiž i pobavil. Nejspíše ho již nikdy neuvidím, ale na průměr tak nějak snaživě dosáhne. Jděte do toho, pokud více, co čekat. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nevtipná nechutná kravina. Snad jediné co jí jde je člověka nudit a přitom rozčilovat svojí hloupostí. Téhle skupině komiků je už radno se vyhýbat. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá crazy komedie, kterou zabil zcela nezvládnutý závěr a nulová pointa. Jediný vydařený motiv je vztah hlavního protagonisty - hodného neatraktivního trouby - s impulzivní jednoduchou, ale přitažlivou protagonistkou; tahle linie má v sobě pravdivé a silné jádro. Jedna hvězda navíc za elegantní sexy dámu paní Wiig, která je prakticky můj ročník (takže jí počítám pomalejc), a hlavně zde ztvárnila roli takovým způsobem, že od první vteřiny přesně víme, proč ten chlapík neměl šanci jednat jinak. ()

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama