Reklama

Reklama

Hornblower - Rovná šance

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: The Even Chance (více)

Obsahy(1)

Historicko - dobrodružná filmová séria životnej cesty Horatia Hornblowera, legendárneho britského dôstojníka, s vynikajúcim hereckým obsadením. Veľkolepé a výpravné ťaženia britského impéria nepoznali hranice. Práve naopak, neustále ich prekračovali. A v tom bol Hornblower lepší ako ktokoľvek iný. Už od verbovačky v prístavnom mestečku Portsmouth bolo jasné, že do služieb britskej armády vstupuje muž, na ktorého sa len tak ľahko nezabudne. A jeho kariéra je dostatočne bohatá na to, aby sa pri tom nikto nenudil. Vojny zúria všade na okolo a my sa staneme spoločníkmi jedného z najudatnejších dôstojníkov svojej doby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Silné tri hviezdičky som prvej časti filmovej série o britskom námornom dôstojníkovi dal najmä preto, že tento žáner sa nachádza viac-menej na okraji môjho záujmu. V každom prípade to bol príťažlivý film s presnou typológiou postáv, dobrými hereckými výkonmi a starostlivo pripravenými dobovými reáliami. Že trpel obvyklým nešvárom filmov tohto žánru (dobrí sú príliš dobrí a zlí príliš zlí), je možné pričítať na vrub už literárnej predlohe. V každom prípade ma zaujíma kam bude smerovať úroveň ďalších dielov série. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film skvěle hraje na to, že je potřeba, aby divák poznal postavy a aby si k nim vytvořil vztah. Navíc je to vcelku šikovně propojené se zajímavým příběhem a také se super zápornou postavou Simmonsem, kterému by snad každý chtěl dát přes hubu. Přítel mě na to nalákal z důvodu, že on sám je fanoušek této doby a také celkově loďstva. Já ale na tohle moc nejsem, takže jsem mile překvapená, že se mi to tolik líbilo a jsem zvědavá, co se bude dít dál. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hornblower - zrození :o). Takle by se to klidně mohlo jmenovat. Už je to spousty roků, co sem to sledoval v přímým přenosu v TV. Uplně sem na tenhle kousek zapomněl, ale nedávno sem viděl MAsters a Commander a to mi tohle připomnělo. A jo, je to piřád stejně poutavý jako za mlada. Sice poměrně obyčejný, ale fakt chytlavý. Záporak vostrej jako prase... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První díl osmidílného dobrodružství mladého námořníka Hornblowera se rozjíždí docela zajímavě, dost se mi líbila atmosféra bezmocnosti Hornblowera (šikana) a celkově prostředí a vše okolo působilo sympaticky, třeba, když po dobití a zajmutí nepřátelské lodi si až za nějakou chvíli Hornblower náhodou uvědomil, že do ni vlastně udělal menší díru dělem :) Volba adekvátního ohodnocení byla napínavá, nakonec se kolo zastavilo u 8/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla rovná šance, že to téhle televizní sérii (ne)vyjde. Ovšem již úvodní atmosferická scéna příjezdu na deštěm bičovanou HMS Justinian nedává případným obavám žádnou šanci. Úvodní epizoda nemá za cíl nic jiného než seznámit s postavami a semknout diváka s hlavním hrdinou. A i když by jí slušel vyšší rozpočet, tak toto letmé seznámení činí stylovým způsobem. Grieve je totiž chytrý pán v letech a tak moc dobře ví, že vsadit na ohromující výpravu je k ničemu, když vám budou postavy ukradené. A vemte jed na to, že to tady nehrozí ani u jedné jediné z nich. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Skutečná HMS Indefatigable byla spuštěna na vodu v prosinci 1794. Měla velmi dlouhou a impozantní kariéru pod spoustou skvělých velitelů. Nicméně prvním z nich byl opravdu i Sir Edward Pelew, kterého ve filmu hraje Robert Lindsay. (Untentrauer)
  • Natáčelo se v Turecku, na Ukrajině a v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama