Reklama

Reklama

Hornblower - Rovná šance

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: The Even Chance (více)

Obsahy(1)

Historicko - dobrodružná filmová séria životnej cesty Horatia Hornblowera, legendárneho britského dôstojníka, s vynikajúcim hereckým obsadením. Veľkolepé a výpravné ťaženia britského impéria nepoznali hranice. Práve naopak, neustále ich prekračovali. A v tom bol Hornblower lepší ako ktokoľvek iný. Už od verbovačky v prístavnom mestečku Portsmouth bolo jasné, že do služieb britskej armády vstupuje muž, na ktorého sa len tak ľahko nezabudne. A jeho kariéra je dostatočne bohatá na to, aby sa pri tom nikto nenudil. Vojny zúria všade na okolo a my sa staneme spoločníkmi jedného z najudatnejších dôstojníkov svojej doby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne k tomu dostal aj ja. V telke som to nevidel ani raz (pretože tam bežia samé sračky) a natrafil som na Hornblowera čistou náhodou, keď ma oslovil film Mastrer and Commander. Vela takýchto filmov nie je čo je škoda, ale Hornblower je trefa do čierneho. Táto brilantne obsadená dobrodružná - vojnová osem dielna séria ma presne to čo ma takýto film mať. Tým myslím nádhernú výpravu, kostýmy, zaujímavú hlavnú postavu a príbeh. Skvelý prvý diel. 89% - 4* ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tohle je počátek jedné z mých nejoblíbenějších filmových sérií, kterou by měl vidět každej. První díl ještě není po filmařské stránce tak dobrý, jako ty následující, ale už teď je vidět potenciál, který bude plně využíván. Je to prostě námořnická dobrodružná plavba za nebezpečím a slávou. Hlavní hrdina Horacio Hornblower je úplný zelenáč, ale hned se snaží sžít se se svojí rolí na lodi Indifatigable. Moc mu to zatím nejde a o to lepší je sledovat, jak se potom v průběhu série vypracovavá... teda pokud přežije tento díl. Vždyť proti němu stojí podlý Simpson nehledě na desetitisíce frantíků, kteří chtějí být se svými loďmi potopeni. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Horatio neztrácí ani po letech. Je správňácký jako superman. Možná i víc. Alespoň v tomto prvním díle na něm nelpí snad ani smítko. Rovná šance má spoustu děje a pěkně vystavený příběh. Pořád je ale během devadesáti minut i spousta času na rozvinutí charakterů všech potřebných postav. Zásluha patří i skvělým hercům, kterým stačí se trochu zatvářit a divákovi je hned všechno jasné. Ke konci jsem se už jen tetelil nad lehkými vtípky a spravedlností pro toho nejsprávnějšího námořníka. Nějaké ty škraloupy se najdou. Hlavně co se týče technického spracování a nějaké té nadsázky, ale stejně je to parádní rodinná podívaná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla rovná šance, že to téhle televizní sérii (ne)vyjde. Ovšem již úvodní atmosferická scéna příjezdu na deštěm bičovanou HMS Justinian nedává případným obavám žádnou šanci. Úvodní epizoda nemá za cíl nic jiného než seznámit s postavami a semknout diváka s hlavním hrdinou. A i když by jí slušel vyšší rozpočet, tak toto letmé seznámení činí stylovým způsobem. Grieve je totiž chytrý pán v letech a tak moc dobře ví, že vsadit na ohromující výpravu je k ničemu, když vám budou postavy ukradené. A vemte jed na to, že to tady nehrozí ani u jedné jediné z nich. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hlásím se na palubě, pane........... První příběh ze série Hornblower, které momentálně čítá osm televizních filmů. Zde se poprvé setkáváme z praporčíkem Hornblowerem, v době, kdy mu je teprve sedmnáct let a naloďuje se na válečnou loď Indefatigable.. Poznáváme je první zkušenosti a nezdary. CITÁT - Poslouchejte rozkazy, plňte své povinnosti a nic zlého se vám nestane............... Jeho službu mu však velmi znepříjemňuje poručík Simpson, který ve své podstatě šikanuje celou posádku. Honrblower si užije díky jemu velké peklo. CITÁT - Přemýšlel jsem o smrti............. Simpson na delší čas mizí ze scény a Hornblower zbírá další zkušenosti. Po opětném setkání těchto dvou námořníků dochází k tragédii a konečnému zúčtování. CITÁT - Už nad námi nemáte žádné pravomoce............ Sice nejsou námořní bitvy dost propracované a vypadají jednoduše, ale i tak je to povedené dobrodružství. CITÁT - Vemte čluny a posbírejte přeživší......... Na televizní tvorbu je to nadprůměrné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Speciálně pro tento seriál byla postavena loď s názvem „Grand Turk“ inspirovaná skutečnou lodí HMS Blandford. Na jedné straně byla natřena černou a na druhé červenou barvou, takže mohla sloužit jako britská nebo francouzská loď, v závislosti na úhlu, ze kterého byla točena. Dnes se tato loď nazývá Étoile du Roy (Královská hvězda) a je využívána zejména pro firemní akce a reklamní účely. (Untentrauer)
  • Natáčelo se v Turecku, na Ukrajině a v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama