Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Westerny mě obvykle neberou, ale tady se od počátku zajímavě rozdaly karty a zasněžená atmosféra Utahu mě velmi brzy vtáhla do napínavé hry s chladně nekompromisním dějem. Mlčenlivý Trintignant svou postavou, která mě zde zaujala nejvíc (a určitě by navzdory absenci slovního projevu snesl ještě i víc prostoru), přidával velký kus tajemství, znepokojení a současně uhrančivé sympatie zejména svými pohledy. Hlavní záporák již od prvotního zahlédnutí ztělesňoval odporné zlo, příchozí šerif zdánlivě nezdolný zákon a mě tu pomalou hru plnou strastí a obětí s očekáváním vytouženého konce bavilo sledovat... jen konec zdaleka nedopadl podle onoho vytouženého plánu. Tvůrci mě však zmíněnými zvraty směrem k vyústění, jdoucím proti tradičným klišé nesmírně překvapili a vůbec jim to nemám za zlé, spíše naopak. Tohle bych s ohledem na rok vzniku nečekal! [80%] ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to brutálny príbeho o biede, chamtivosti a sebectve, nespravodlivosti a túžbe po pomste. ,,Veľké ticho" je nekompromisne pochmúrnym filmom. Režisér Corbucci využíva zasneženú krajinu na maximum a vytvára strašidelne mrazivú atmosféru, ktorá sa vás bude držať od začiatku do konca a s najväčšou pravdepodobnosťou aj dlho po zhliadnutí filmu. Komentovať záverečnú scénu by bola vyslovene škoda pre tých, ktorí film ešte nevideli. Ale je to jeden z najpamätnejších zakončení, aké boli kedy natočené, ktorú by vo westerne nikto nečakal. To pomáha posilniť hlavnú tému boja proti násiliu, keďže titulky sa začínajú valiť a divák sa musí vyrovnať s nečakaným finále. 8/10 ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je tak trochu jinak. Klasické atributy spaghetty westernu nejsou na první pohled tak patrné. Corbucci točí příběh hodně syrově, dalo by se říci až "evropsky" či "artově". Trintignant je spíš romantickým hrdinou a ne typickým vychytralým ostrostřelcem, upocené pistolníky a rozpálenou poušť vystřídala zasněžená krajina, kterou stěží projede jezdec na promrzlém koni. A pak je tu samozřejmě neuvěřitelný závěr, který vás nechá s otevřenou pusou němě zírat na ubíhající titulky. Il grande silenzio. Velké ticho. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trintignant jako Eastwood a McGeeová jako Cardinalová. Tím veškerá podobnost s filmy S.Leoneho mizí. Spíše bych odkázal na Fulciho. Sněhový western o lovcích banditů je syrovou výpovědí o světě plném násilí, kde se zákony ohýbají tak, jak se komu hodí. Mrazivá atmosféra, standardní Morricone a spousta mrtvol. Krví se nešetří. Pátá hvězda za konec. p.s. Trintignantovy jizvy po očkování měla maskérka zakrýt, ne? ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Western a staré filmy to je pro mne vražedná kombinace... Neměl jsem je nikdy rád, ale tohle mě opravdu dostalo... Nádherná, nádherná hudba která dala filmu tu správnou atmosféru, charismatický Klaus Kinski a málomluvný Jean-Louis Trintignant. A ten nečekaný konec... WAUUU - 5. 12. 2010 - 75% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Mimo jiné se film natáčel i v oblasti Alta Badia v Italských Dolomitech. Zejména pak ve vesnicích Badia a San Cassiano. (major.warren)
  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)
  • Natáčelo se v okolí italského horského střediska Cortina d'Ampezzo. (/Pablo)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama