Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

TSZ 

všechny recenze uživatele

Nad animáky jsem již dávno zlomil hůl, ale po shlédnutí V hlavě jsem ji musel znovu narovnat :-) Originální námět a skvělé zpracování mi zase jednou připomnělo časy, kdy jsem se na každý nový Pixar snímek těšil jako malý ´68. Je trochu škoda, že podstatnou část snímku opět sledujeme tradiční cestu dvou hrdinů za poznáním čehosi a znovuobjevením přátelství nebo něčeho podobného (jako v tisíci jiných animáků), ovšem je to zasazené do tak skvělého a promyšleného prostředí, že to zas tolik nevadí. Zkrátka a dobře, jde o jednoznačně nejlepší animák za posledních mnoho let a v rámci žánru nelze jinak, než plný počet. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Velmi inovativní nápad, totiž že v každém (včetně zvířat) žije pět hlavních emocí, které nás řídí jako robota, ale silná koncentrace výlučně na malou holku není moc záživná a brzy se okouká. Takže nejlepší je vlastně začátek a konec. Jistě by pomohlo, kdyby přišly víc ke slovu i emoce druhých lidí, ona zdlouhavá cesta vnitřkem je zabiják nálady. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi "pohadka" teto doby! Abych se smala a plakala najednou u kresleneho filmu, to se mi asi jeste nestalo.. Skvely zazitek! ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Po pravdě musím poznamenat, že jsem očekával větší pecku. Sice se mi opět dostalo vynikající animace, originálního nápadu a fantaskního světa s řadou kreativna, jenže si nemohu pomoci, ale často mi to přišlo zmatené a někdy příliš snaživé o dojemnost nebo laciný vtip. Každopádně animák, který není vyloženě úplně pro děti, protože některé pojmy jim nemohla hlava pobrat a zase ne úplně pro dospělé kvůli přílišné barevnosti a rozjařenosti. Nápad skvělý, ale zase zasazený do takové ohrané šablony, kdy se někdo ztratí, a pak se navrací zpět, cestou potkává všelijaké podivíny, zde stylizované do příběhu, takže vidíme vysavač na ochablé vzpomínky, filmové studio snů, mozkovou ochranku a imaginárního kamaráda Bing Bonga, který pláče bonbóny a má tělo z cukrové vaty, z části je slon, kocour a delfín, s nímž dojde k několika vtipným momentům, jako k raketě na písničkový pohon nebo mrakovému zločinu, ale také k tomu pro mě opravdu dojemnému. Upřímně řečeno člověk se nenudí, ale po těch všech chvalozpěvech, z toho může být mírně zklamán. Nakonec těsné čtyři hvězdy, a to možná kvůli tomu, že hlavní hrdinka Riley hraje hokej... 70% ()

Ravenus 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, škoda že mířený na dětské publikum. Toto, podané dospěleji, by mohl být kult. Závěrečné titulky jsou nejlepší z celého filmu. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Za mě další 5-ti hvězdičková PIXAROVKA, která mě na konci filmu (jak v kině, tak i doma) dojala. A vůbec se za to nestydím. Systém myšlení měl hlavu a patu. Líbilo se mi znázornění jednotlivých emocí, které se navzájem doplňovaly.. Jak přemýšlí ženy/muži (pilot/fotbal).. Ostrovy.. Inside Out poukazuje na reálné věci v životě, jedna z nich je sen >> běh na místě, bez kalhot, vypadávání zubů.. Protože víme, že když se člověk cítí slabej, tak se mu tyhle sny zdají.. Smutek byl takovej roztomilej. Fakt se mi to líbilo, podruhé snad ještě víc. ()

Filiman 

všechny recenze uživatele

Neskutečný film. Už dlouho jsem neviděl snímek, který by mě zaujal od začátku a nepustil až do samého konce. Podobně povedených animovaných filmů jsem viděl opravdu málo. Nádhera. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Zpracování a námět je naprosto perfektní. Pixaři jsou opravdu uměleckou elitou. To se nedá jakkoliv popřít, ale chybí mi tu lepší příběh a hlavně humor. Vtipů bylo zatraceně málo a příběh se dal jednoduše předvídat. Inside Out je asi nejslabší animáč za dlouhou dobu. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Wow, nejlepší animák roku 2015....Úžasně originální, nápaditý, promyšlený a hravý příběh, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Humor je inteligentní a nečekaný, takže jsem se po dlouhé době zas jednou od srdce zasmál. U mě není co řešit, jasných pět hvězd.... ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Kolem klišoidního Inside Out je celkem hype. Myšlenka zajímavá, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Děti film nemusí pochopit, dospělý zas může nudit. Já jsem se pobavil asi dvakrát, při scéně u rodinné večeře a u závěrečných titulků. Líbilo se mi vyobrazovaní chování Riley při absenci některý emoce, ale samotnému příběhu chyběl drive. Putování Radosti a Smutku bylo nudný a předvídatelný, pár detailů to nezachránilo. Samotná postava Radosti mi přišla občas otravná a postava Smutku zase trapná. Nápad originální, potenciál zdaleka nevytěžen. Grafické provedení super, ale tak už to bývá téměř ve všech animákách. Škoda, 65-70% ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

američania prišli na to, že botox efekt je zlý - udalosť desaťročia! a dobré, bolo, že zbytočne nedémonizovali pubertu (až na tie úpírie romance a chlapčenské kapely - to predsa patrí k mladým dievčatám a je to úplne normálne) a že ukázali, že aj dospelí majú v hlave bordel ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Nadhodnotený film, ktorý som mal po pol hodine chuť vypnúť. A to mám rád rozprávky, ale až takto sladkú prehajpovanú dávku klišé som nečakal. Scénar je prekvapivo veľmi lacný a nikam sa neposúvajúci. Humor tu je na nule a animácia tiež v dnešnej dobe nie je niečo extra. Priemer priemerov. ()

Hudino 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne animované, plné poínt, zrozumiteľných aj tým menším z nás. 5. hviezda za hlášku s Cloudtown ;) ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Po tom co nám Pixaři ukázali co by se dělo kdyby měly ryby emoce, kdyby měla auta emoce a kdyby měly hračky emoce, tak nám ukážou co se stane, když budou mít emoce emoce. Jako téměř každý další počin od Pixaru (snad kromě těch aut) to je naprosto geniální, je to nabušené zajímavými nápady, překvapivě to dává smysl, scénář je dosti promyšlený, a hlavně je to svižné, nápadité, vtipné a jednotlivé emoce jsou jednoduše zamilování hodné. Pokud chci pokračování nějaké Pixarovky, tak je to tohle, chci vidět jak se vypořádají s pubertou (kterou tam pěkně teasnuli na konci) a chci vidět do hlavy více postavám, ne jen té jedné. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, to ne že ne. A na emocionální strunky to taky brnká spolehlivě, to ne že ne. Ale když si člověk uvědomí, že ty zdaleka nejlepší nápady, na kterých to mohlo - ne, MĚLO být postavené (především pak ty pohledy do jiných, věkově/pohlavně/živočišně odlišných hlav) - zabírají sotva pět minut stopáže, tak musím být s tím hodnocením chca nechca zdrženlivější. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Film je úžasné vyjádření, jak to třeba může v tom našem vnitřním systému fungovat. Líbily se mi principy, jak jsou emoce propojené, jak radost bez smutku prostě jen tak nemůže být, jak se tvoří zásadní vzpomínky, co se hází do propasti zapomnění, jak je to vše hravé (reklama na žvýkačku) a jak je vlastně celá naše realita to, jakou tomu zážitku dáme nálepku (nechuť, hněv, radost, smutek, strach). Vše je velmi pěkně poskládané, sehrané a dává to smysl. A jednotlivé postavičky jsou velmi dobře vykreslené - depkózní a neustále vše "kazící" smutek, neustále nadšená radost, naprosto stylová a drsná nechuť, úzkostný strach a nervák vztek :-D Moc jsem se bavila a zároveň si připomněla, že život je krásný. Za to moc díky. (a pozor na tlačítko "puberta" :-D ) ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pixarovka za posledních pár let. Originální příběh, který zaujme víc dospělého než dítě. Když jsem ho viděl v kině, bylo mi dvanáct a popravdě mě moc nezaujal. Ale když se na to dívám zpětně, přijde mi to naprosto geniální. Myslím, že by PIXAR mělo dělat originální filmy místo pokračování, která jsou mnohdy nevydařená. Vím, že pokračování vydělají více, ale filmy nejsou o penězích, jsou o kvalitní originální myšlence, hlubší myšlence. Tenhle film je zářným příkladem. 100% ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama