Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Self/less je hrozně předvídatelný film. Sice disponuje zajímavou zápletkou, nicméně provedení značně pokulhává. Moc často se totiž nestává, že bych si zhruba ve třech čtvrtinách filmu nevzpomněl na jméno klíčové postavy z poloviny. Je velká škoda, že toto téma a myšlenku Tarsem Singh nerozvedl lépe a do větší hloubky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mraky tradičních hollywoodských klišé začínaje dějovými zvraty a konče rodinnými hodnotami. Singhová režie je ale vcelku svižná (dostal i smysluplný scénář) a akce nečekaně dynamická. Reynolds v další roli do které dává mraky energie. Kdyby na podobnou tématiku nenatočil před pár lety Bay vizuální magnum opus, tak by to možná bylo lepší, takhle ale Self/less vypadá jako mladší bráška. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad byl dobrý a ačkoliv těch přenosů osobností do jiného těla už tu byla hromada, tohle působilo celkem neotřele. S tempem to bylo o maličko horší, což bylo dáno i trochu přetaženou stopáží. Akce průměrná, ale o té to tady zase tolik není, takže nemůžu říct, že bych byl v tomto ohledu zklamán. Obsazení vedlejších rolí v pohodě, ale Reynolds byl v tomhle případě trochu šlápnutím vedle a jeho projev nudil. Ale zase ne tolik, aby mi celý film otrávil. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Dvé duší mně, ach, v hrudi přebývá..." Kdo by si při sledování Self/Less nevzpomněl na tenhle legendární Faustův povzdech, že jo... No, vlastně asi skoro nikdo. Tak jinak. Já kdybych se mohl zaživa převtělit, tak bych určitě nechtěl být nějaký šilhavý vošoust, ale pěkná mladá baba. A byl bych samozřejmě stoprocentní lesba, protože bych nesnesl, aby na mě lezli nějací zpocení chlupatí chlapi. No a k filmu? V rámci subžánru "oddechové sci-fi béčko" spokojenost, příjemně se na to kouká, je to lehce stravitelné, akční, více či méně originální... tedy až na závěrečnou scénu s plamenometem a zrcadlem, bezostyšně obšlehnutou ze Staré pušky. Ale kvůli středoproudově limonádovým vsuvkám, všelijakým těm "ajlavjúdédy" a podobným hnusům, a kvůli laciné a předvídatelné happyendovosti, nemůžu filmu napařit vyšší hodnocení, to bych si pak totiž musel naflusat do xichtu. Prostě ve výsledku taková červená sci-fi knihovna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný se mi líbil. Ze začátku pecka, pak to začíná být takové až moc rodinné. Těžko se věří, že miliardář, co pro kšefty neměl čas ani na vlastní dceru a její výchovu najednou projeví tak mocný zájem o nějakou hispánskou maminku s hispánskou holčičkou ! (byť byly obě roztomilé) :-). Ale třeba mu na starý kolena lecos došlo, což se ke stáru kdy je ale většinou na lecos pozdě stává... Prachy nejsou vše a do hrobu si je nevezmete... No i když... Tenhle film to vlastně vylučuje. Škoda, že nebyly gule jít více po žánrové ose sci-fi a méně po té akční až rodinné. Drsnější zápletka by asi filmu neuškodila, ale to  si Tarsem nelajznul. I tak to nebylo hloupé a nenašel jsem tam hluchá a nedomyšlená místa. Reynolds je pro tyhle role zrozen a tady mu to padlo jako ulité. Líbilo se mi to a možná to dám někdy znovu. Dávám za 4 červené pilue. * * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama