Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $12,279,691Tržby Celosvetovo $25,022,917Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tento krát ide pre zmenu o najmenej výrazní rukopis od Tarsem Singha, ktorý doteraz vždy vyznieval ráznou "pestrou" temnou vizuálnou stránkou a určitou bizardnosťou ale zas po takej klasickej tuctovej režisérskej stránke to je zvládnuté, dej má čo ponúknuť, troška akcie, dramatu, fajn /55%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné nenáročné, ale celkom inteligentné sci-fi s nevyužitým potenciálom. Film pôsobí ako adaptácia nejakej staršej, filozoficky ladenej poviedky nejakého velikána sci-fi literatúry. Je škoda, že tento nápad nebol využitý v rámci jednej hodiny v Black mirror a na poli mainstreamového celovečeráku musíme sledovať v podstate úplne zbytočnú akčnú vatu. Film načrtával mnohé otázky a dilemy, ale poriadne ich nerozpracoval. Práve preto ma napadlo, že jednu z viacerých podnetných myšlienok by som poriadne rozpracoval a použil v práve spomenutom seriáli. Nesmrteľný obsahuje fajn prekvapivé a nie úpne blbé zvraty, cítiť ale nižší rozpočet a vôbec sa nečudujem, že film prepadol. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Self/less je rozporuplná snímka o "cestovaní v čase". Scenár sa ukázal byť určite zaujímavý, ale veru neutiahne plných 100 minút bez väčších ideí. Self/less má isté čaro, ale v centre sa ukáže ako nie veľmi originálny. No a čo viac, na začiatku druhej polovice si začnú mnohí klásť otázky i dávať stávky, čo sa musí stať do konca, no a veru mnohé na istotu vyjdú. Prekvapenia na konci, pomer tam je i témy sú jasné. Návraty do minulosti, prezretie samého seba. Budúcnosť je síce načrtnutá, ale obrovskú futuristickú sondu nečakajte. Ani jeho tradičné spomaľovačky či iné efekty nenaplnili stopáž v očakávanej miere. Avšak nad hranicu nadpriemeru ešte dokážu vystreliť Self/less herci. Ben Kingsley je nečakane obstojný, ale veľa priestoru nemá. Ryan Reynolds si ťahá väčšinu filmu sám, ale ani v jeho filmografii nebude táto rola najsilnejšia - skôr dobrý štandard. Mrzí ma však že vo filme nieje žiadna sexi kosť, ktorá by ťahala ženskú stránku filmu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi tak: Není to nic výjimečného, co byste si chtěli mermomocí pouštět znovu a znovu, ale rozhodně to v ničem neurazí a to ani podáním ani herci samotnými. odsýpá to a nenudil jsem se, ačkoliv je to dost předvídatelné a nečekaných zvratů a překvapení je tu ještě méně než šokujících odhalení toho, kdo je kdo, hlavní postavou. A právě ani Ryan nijak nevybočuje, prostě to, co má zahrát, zahraje dobře. Film i dobře vypadá a nemá žádný neduh "to vypadá jak televizní krátký levný film" natočený na kameru v mobilu, přičemž Singha bych v tom ale taky nehledal. Z filmu jsem odcházel odpočinutě z nenáročného filmu, který sice možná nebyl nijak objevný a samozřejmě zapadne, ale mě neuspával (oproti paní pár sedaček vedle mě, která to dala znát zrovna v té jediné nejtišší několikavteřinové scénce v celém filmu), nenudil a příjemně rychle utekl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Dvé duší mně, ach, v hrudi přebývá..." Kdo by si při sledování Self/Less nevzpomněl na tenhle legendární Faustův povzdech, že jo... No, vlastně asi skoro nikdo. Tak jinak. Já kdybych se mohl zaživa převtělit, tak bych určitě nechtěl být nějaký šilhavý vošoust, ale pěkná mladá baba. A byl bych samozřejmě stoprocentní lesba, protože bych nesnesl, aby na mě lezli nějací zpocení chlupatí chlapi. No a k filmu? V rámci subžánru "oddechové sci-fi béčko" spokojenost, příjemně se na to kouká, je to lehce stravitelné, akční, více či méně originální... tedy až na závěrečnou scénu s plamenometem a zrcadlem, bezostyšně obšlehnutou ze Staré pušky. Ale kvůli středoproudově limonádovým vsuvkám, všelijakým těm "ajlavjúdédy" a podobným hnusům, a kvůli laciné a předvídatelné happyendovosti, nemůžu filmu napařit vyšší hodnocení, to bych si pak totiž musel naflusat do xichtu. Prostě ve výsledku taková červená sci-fi knihovna. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přístroj, který je ve filmu používán pro přenos vědomí, je ve skutečnosti upravený CT skener používaný ve zdravotnictví. (oje)
  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama