Reklama

Reklama

VOD (1)

Vlivný, ale idealistický politik Colin Pryce (Nicolas Cage) se v roce 2010, během devastující ropné katastrofy v Mexickém zálivu, ocitá v těžké osobní situaci. Musí se totiž vyrovnat s vlastním zhrouceným životem poté, co mu sexuální skandál zcela zničil politickou kariéru. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vážně povedená podívaná, kterou mám v úmyslu rozhodně víc chválit než kritizovat a (opět) upřímně příliš nechápu zdejší dehonestaci tohoto snímku, který si to rozhodně nezaslouží, i když trochu tuším, kde je nejspíš zakopaný pes, a to ve jménu Nicolase Cage, do kterého je prostě jen populární kopat, a to ať natočí cokoliv. Každopádně fakt je ten, že se jedná o snímek povedený, s pevnou ústřední myšlenkou, kdy samotná zápletka je pak sice vzhledem k tématu podána spíše jednodušším způsobem, o to možná ale ve výsledku působí úderněji a efektněji. Tou ústřední myšlenkou pak není nic jiného, než že politika je největší svinstvo na světě a změní i ty nejidialističtější jedince, kteří se snaží změnit svět k dobrému, ale okolí je stejně vždy semele tak, jak potřebují jen ti nejmocnější a nejméně potřební. Celému filmu jinak trochu škodí tak trochu levnější televizní look, na což pak doplácí především atmosféra, na druhou stranu mě ovšem naopak The Runner hodně oslovil po emoční stránce, která je opravdu funkční a silná, a bavili mě i jednotlivé dialogy, které mají hlavu a patu. No a na závěr jsem si nemohl nechat nikoho jiného, než skvělého Cage, který svou postavu zvládl na podtrženou jedničku, přesvědčivě, věrohodně a především hlavně fakt výrazně a je to právě on, kdo celému filmu jednoznačně svým výkonem dominuje. Takže ano, vzhledem k tíživému obsahu je to sice celé trochu naivnější a hodně zjednodušené, trefit do černého se nicméně tvůrcům podařilo velice efektně, mě to bavilo a znovu opakuji, ten film je zde skutečně zbytečně podhodnocený, jelikož své nepopiratelné kvality určitě má. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Politice nerozumim, nebaví mě, sere mě. Takže aby mě politicky laděný film zaujmul, v lepším případě nadchnul, musí to být nadstardantně kvalitní dílo. Třeba něco, o co se pokouší serial House of Cards. Nejlepší je utáhnout to na perfektních výkonech herců, v tom nejlepšim případě jednoho herce. Takže nevim jestli volba Cage byla ta správna, vyhledem k tomu v jakých bracích poslední desetiletí hraje. Na druhou stranu si nemyslim že on by byl problémem tohodle filmu. Ten bych hledal uplně jinde.... ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Austin Stark je reziserska lama! Teda tak nezazivny, nudny film som uz dlho nevidel. Dejova linia je v uzadi, nic sa tam dohromady nedeje, a Nicolasovi Klec /8 mm, Hadi oci/ sa nedari ziskat ani jedno slavnejsie meno, a tak sa trapi sam. Herecke vykony mdle a slabe, scenar je tiez slaboduchy, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat. No nic, pan Klec ma velmi dobre nakrocene spadnut do tej istej zumpy, kde isty Seagal toci svoje "filmove skvosty". Smutne : 0 % ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Kariéra Nicka Cage neprochází poslední dobou dobrým obdobím a herec se snaží hledat alespoň zajímavé role, ve kterých by ukázal, že na to herecky ještě má. A tohle je právě ten případ. Příběh o nadějném idealistickém politikovi, kterému mimomanželský poměr zničí kariéru, on odstoupí, začne pít a snaží se dostat zpátky na vrchol možná nezní nejoriginálněji, ale zpracování je vcelku solidní. Jde o nezávislé drama a film nebyl nějak extra drahý, takže většinou je na plátně pár herců, kteří se o něčem baví. Což mně osobně navadilo, protože mi děj přišel dostatečně zajímavý. Nejlepší jsou scény mezi Cagem a Peterem Fondou, který tu hraje jeho alkoholického otce. Bohužel scén je jen pár a na můj vkus by jich ve filmu mohlo být víc. Cage předvádí dobrý výkon a dokázal dát své postavě dostatečnou zranitelnost a lidskost a získat si tak divákovi sympatie. Člověk se jen diví, proč mu nechodí lepší nabídky. The Runner má čistého děje jen 82 minut, což se může zdát málo, ale nakonec je to tak akorát a film řekne přesně to, co říct chce. Celkově se zřejmě nestane, že by The Runner znamenal v Cageově filmografii nějaký zásadní obrat k lepšímu, není to ani jeho nejlepší film, ale v rámci možností jde o solidní podívanou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jo, po Nickovi se mi stejská. A z nostalgie jsem si po delší době pustil něco novýho s ním. A překvapilo mě, že jsem poměrně nelitoval. Začátek byl sice pomalejší, ale pak se to rozjelo a já se velmi dobře bavil a užíval jsem si Cage na obrazovce. Starý časy se asi nevrátí. Ale pokud se bude objevovat častěji, budu jenom rád...7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Nakrúcanie začalo v júni 2014 v New Orleans. (kacer4)

Reklama

Reklama