Reklama

Reklama

Režisér filmu Sejmi eso vás zavede do světa Kevina Stretche, řidiče hollywoodské limuzíny, muže s temnou minulostí. Když se Stretchovi ozve nechvalně proslulý gangster, aby od něj dostal zpět půjčené peníze, Stretch v naději na slušnou odměnu vezme práci, kterou mu nabídne jeho klient – miliardář. Výstřelky výstředního klienta ale brzy vyústí v divokou noc plnou dobrodružství, sexu a nebezpečí, po které je jasné, že s návratem peněz to až tak snadné nebude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komedie s naprosto šílenými vedlejšími charaktery, kdy se každou chvíli běží od jedné šílené a vtipem napěchované situace ke druhé a všechen tenhle šílený akční kolotoč dokázal J.Carnahan ukočírovat bez zaváhání. Patrick Wilson tady má svůj nejméně nudný výraz ze své filmografie a jeho postava obyčejného chlápka ošlehaného životem, kterému se v jeden den stanou opravdu neuvěřitelné věci, mu sedí na tělo, a i když v podstatě nesleze z plátna, tak nenudí a nepřestává bavit. Protikaldem k jeho postavě se zdá být naprosto šílený charakter Chrise Pinea, který tady předvádí svůj životní výkon v roli postavy, kterou si už asi nikdy nezoopakuje. Dalšími neskutečnými pozitivy jsou camea postav D.Hasselhoffa a R.Liotty, kteří hrají sami sebe a i z malého prostoru dokážou vytřískat maximum. Co se týče kamery,akce a soundtracku, tak vše sedí jak má. Snímaní je správně naspeedované, akce je dost a všeho druhu, čekal bych lepší akční honičky, ale ostatní akční scény mi tento malinký nedostatek napravují. Hudební doprovod je výborně vypointovaný a celkově skvěle padnoucí. Jedná se tak o dechberoucí, místy možná až příliš šílenou komedii na kterou jsme si sice u nás museli počkat trochu déle, ale to čekání rozhodně stálo za to. 8-8.5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když už si jako katalyzátor své nechuti vůči studiovému systému vyberete nezávislou, anarchistickou jízdu napříč městem andělů, nebylo by možná na škodu zachovat se k postavám trochu (ne)lidsky a dotáhnout tu nepříčetnou smršť průserů do údernějšího konce. Chápu, co tím vyzněním Carnahan sleduje, ale v poslední třetině do toho začne našlapovat až moc okatě a předvídatelně. Na druhou stranu, nepopírám chuť si to pustit klidně znovu. 3 a ½. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Šílená Carnahanova jízda ve stylu Sejmi eso. Opět jsme vtrženi do velkého množství událostí, které je během jednoho večera protnou. Patrick Wilson tu ztvárňuje šoféra limuzíny Kevina, kterého jeho práce dost nebaví. Vše se změní poté, co nabere šíleného klienta v podání Chrise Pinea. Jedna šílenost střídá druhou a on musí tuto nekonečnou noc nějak přežít. Najdeme tu i pár hvězdných cameí. Sympatickou roli tu má i Jessica Alba. "Tady máš svých šest táců!" ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si s tým nedal Carnahan viac roboty. V rámci svojho žánru rovnaký polotovar ako MEDZI VLKMI v tom svojom. A pritom mal Šofér našliapnuté na bohovsky skvelú zábavu. Mám rád filmy typu ZBESILÝ ÚTEK či EXPRESNÁ ZÁSIELKA, kde jednu bláznivú scénu strieda druhá, kde sa odpočítava čas... Viem tomuto druhu filmu všeličo odpustiť, ak to je podriadené adrenalínovému vyzneniu... Tentoraz však ide o príliš nezáväznú zábavu, síce symptickú a dobre obsadenú, ale s nepríjemne deravým scenárom... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan dokazuje po A-teamu či Mezi vlky, že umí udělat a natočit i solidní akční komedii, aniž by si musel propůjčit Liama Neesona. I s Patrickem Wilsonem to jde, kdy i ten jeho přiblblej ksicht k ději sedí báječně jak prdel na hrnec. Koncovka byla naprosto očekávatelná a předvídatelná, avšak neurazila. Jenže od bijáku, kde se objevujou jména jako Chris Pine, Jessica Alba, Ray Liotta nebo Davka Hasselhoff, asi člověk čeká víc. Aspoň já. 55% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Vedenie štúdia Universal chcelo, aby mala postava Rogera Karosa (Chris Pine) oholenú bradu, pretože sa báli, že diváci herca nespoznajú alebo im príde atraktívny, no režisér to odmietol. (Da_reba)
  • Natáčanie trvalo 21 dní a stálo 5 miliónov amerických dolárov. (Da_reba)

Související novinky

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama