Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší hriech našej VHS-kovej mladosti, ktorý si kvôli objektívnejšiemu hodnoteniu treba pozrieť po desaťročiach znova. Ale dá sa to vôbec objektívne hodnotiť? V podstate čistý odpad, ktorý natvrdo mieša Votrelca a Vec, dokonca aj tú pôvodnú z päťdesiatok. Funguje ale oná neopakovateľná osemdesiatková atmosféra vesmírnych letov a exteriérov cudzích planét a mesiacov, poctivo vytvorených v štúdiu. Škoda, že sa netvor tak podobal na Votrelca, ak by tu tvorcovia preukázali aspoň trochu invencie, odporučil by som to aspoň ako guilty pleasure. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Klasická osmdesátka čerpající opět námětově z Vetřelce a spol, kterou jsem si vychutnal s úžasným naprosto příšerným nováckým dabingem. Mnohé scény dokonce kopírují Vetřelce zcela nepokrytě - přílet k planetě, přistávání, nalezení kontejnerů-vajec, jejich tajemství....až kam?...až k monstru. To se sice Vetřelci podobá dosti, ale jinak je daleko mrtvolnější, byť se nás tvůrci snaží přesvědčit o opaku. Plusem je pro mne Kinski, byť mnoho prostoru nemá a navíc vypadá více jako mrtvola, než živý kosmonaut. Občas mě sice tvůrci nepřesvědčili - pobyt venku v ultramrazu a bez kyslíku nebylo jistě možné přežít, ale film rychle utekl a pobavil. Současný divák ho však nejspíš odzívá a odmávne... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Moc mě neserte.“ Videoklasika môjho detstva, po ktorej sa následne zľahla zem, ja som zabudol na to, ako sa volá, aj kto v nej hrá a pomôcť s vypátraním mi musel až choze. Následne ma čakalo polročné zháňanie filmu. Nakoniec som nezohnal žiadne luxusné DVD, ale krásne hnusnú nahrávku z televízie Nova s logom televízie v rohu. Táto technická (ne)úroveň plne korešpondovala s verziou, ktorú som videl ako dieťa. Výsledok? Nostalgia bokom - v porovnaní s Votrelcom (ktorého to zjavne vykráda pardon kopíruje pardon inšpiruje sa ním) nie ej o čom. Postavy, herecké výkony, akčné scény, triky, dialógy, hlášky, vzťahy, vízia budúcnosti, výprava, to všetko smrdí béčkom a nedostatočným rozpočtom (ktorý pravdepodobne vrcholí vo finále, kedy vidíme latexovú obludu v plnej kráse a je to horor). Kladne vnímam prekvapivo drsné gore a v konečnom efekte aj samotnú výpravu, ktorá je síce lacná, ale na druhej strane z nej razí solídna depresívne, vcelku tiesnivá atmosféra. Dieťa vo mne si stále chce obliecť skafander, do pravej ruky svetlomet, do ľavej búchačku a vyraziť do temných priestorov a tam bojovať s netvorom. Ale film samotný je hrozný. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIDELA SOM JEDEN FILM. OSÁDKA POLÁRNEJ STANICE BOLA OBKĽÚČENÁ NEZNÁMYMI TVORMI Z NEJAKEJ CUDZEJ PLANÉTY." ,,HAHAHAHA!" ,,POČKAJTE CHVÍĽU...!" __ Dám 3*. Votrelec ber to, na koho sa to podobá, alebo nepodobá, Netvor je LEN klasické ´80 béčko akých vtedy vznikali kvantá (a aj horších) a tak ho treba aj vnímať. Pre mňa bola na celom filme najlepším práve tá vizáž 80. rokoch, ktorá má tak neopakovateľnú atmosféru ako žiadna iná dekáda pred ňou a zatiaľ ani po nej (ale možno som príliš sentimentálny). Ďalej treba zdvihnúť palec za budovanie napätia, ktoré ak najmä film pozeráte večer vie vcelku príjemne mraziť. Pri jeho kulminovaní príchodom Netvora na scénu však malo na mňa práve opačný efekt a skôr som zanietene čumel na obrazovku zisťujúc, čo sa to vlastne v tej tme norí. A treba vyzdvihnúť, že tých zopár niekoľko sekundových scén, kedy sa ukáže v plnej kráse, je veľkým plusom filmu. Zlatú malinu by som dal tvorcom zvukových efektov. (201. hodnotenie, 27. komentár k filmu) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Malý sf hororový tajný gem. Krásna symfonická hudba, parádne praktické masky a gore FX, všetko je vymodelované ručne, vrátane vnútrajšku vesmírnych lodí a cudzej planéty. Balzam na CGI rozorvanú dušu. Aj herci sú poctiví, Kinski, hoci je vo filme len krátko, si musel svoju rolu nemeckého kozmonauta užívať. Vôbec filmu škodí, že sa snažil do deja narvať aj Alien clona, ten je zďaleka najrozpačitejší, nepresvedčivý. Kľudne stacili parádny space zombies, ktorí sú zdrojom najlepších masiek a gore scén. Ale aj tak je to nostalgická early 80s sf hororová, zábavná jazda. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama