Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle horůrek rád, byl to jeden z prvních hororů, co jsem na VHS viděl. Ani po tolika letech se mi to neokoukalo a když jsem to zas viděl, tak jsem si to pěkně užil. Jasný, je to béčková podívaná se starými efekty, ale co na tom. Herecky je to dobře obsazené, svojí atmosféru to má také. Příběh je prostý, bez většího překvapení. Nelogičností je tady taky jak máku, ale to neřeším. Pro mě prostě srdcovka 100% :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Moc mě neserte.“ Videoklasika môjho detstva, po ktorej sa následne zľahla zem, ja som zabudol na to, ako sa volá, aj kto v nej hrá a pomôcť s vypátraním mi musel až choze. Následne ma čakalo polročné zháňanie filmu. Nakoniec som nezohnal žiadne luxusné DVD, ale krásne hnusnú nahrávku z televízie Nova s logom televízie v rohu. Táto technická (ne)úroveň plne korešpondovala s verziou, ktorú som videl ako dieťa. Výsledok? Nostalgia bokom - v porovnaní s Votrelcom (ktorého to zjavne vykráda pardon kopíruje pardon inšpiruje sa ním) nie ej o čom. Postavy, herecké výkony, akčné scény, triky, dialógy, hlášky, vzťahy, vízia budúcnosti, výprava, to všetko smrdí béčkom a nedostatočným rozpočtom (ktorý pravdepodobne vrcholí vo finále, kedy vidíme latexovú obludu v plnej kráse a je to horor). Kladne vnímam prekvapivo drsné gore a v konečnom efekte aj samotnú výpravu, ktorá je síce lacná, ale na druhej strane z nej razí solídna depresívne, vcelku tiesnivá atmosféra. Dieťa vo mne si stále chce obliecť skafander, do pravej ruky svetlomet, do ľavej búchačku a vyraziť do temných priestorov a tam bojovať s netvorom. Ale film samotný je hrozný. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

To, co je tu dobré, je zkopírováno z filmu, jímž byl Netvor více než inspirován. Z Vetřelce je skalnatý, temný a zamlžený povrch nehostinné planety, z Vetřelce je atmosféra dýchající chladem a beznadějí v kosmickém opuštění, z Vetřelce je záhadné monstrum a žánr eliminačního sci-fi hororu. Věrný duplikát. Několik hezkých momentů se najde a abych pánům tvůrcům nekřivdil, Netvor má poctivou atmosféru a nenudí. Jenže už to tu všechno v totožném provedení prostě bylo. Vetřelci náleží prvenství, řemeslná kvalita a tvůrčí invence, pro Netvora zbývá jen funkce brakového parazita, se slabými triky a celkovou laciností, jehož největší přednosti vlastně ani nejsou jeho. Hehe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V honbe za novými materiálmi a progresívnymi technológiami dve nadnárodné spoločnosti investovali obrovské finančné prostriedky do vesmírneho výskumu. Konkurenčné firmy Richter Dynamics a NTI zvádzajú neúprosný boj o získanie komerčnej nadvlády. Súpernie ich zavedie až na Tinan, na najväčší mesiac planety Saturn. Tam však prebudia krvilačného mimozemského netvora. Rozpúta sa vesmírny masaker. Sci-fi horror "Creature" je trapná, nudná, béčková, nízkorozpočtová kópia kultových snímkov "Votrelec" a "Vec". * ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Malý sf hororový tajný gem. Krásna symfonická hudba, parádne praktické masky a gore FX, všetko je vymodelované ručne, vrátane vnútrajšku vesmírnych lodí a cudzej planéty. Balzam na CGI rozorvanú dušu. Aj herci sú poctiví, Kinski, hoci je vo filme len krátko, si musel svoju rolu nemeckého kozmonauta užívať. Vôbec filmu škodí, že sa snažil do deja narvať aj Alien clona, ten je zďaleka najrozpačitejší, nepresvedčivý. Kľudne stacili parádny space zombies, ktorí sú zdrojom najlepších masiek a gore scén. Ale aj tak je to nostalgická early 80s sf hororová, zábavná jazda. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama