Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bylo zřejmě nevyhnutelné, aby se spojil nápad Ransoma Riggse s imaginací Tima Burtona. Série věnovaná Miss Peregrine vychází z kolekce specifických fotografií, které v člověku asociují ledasco a proto Riggsův nakladatel navrhl, aby ty fotografie doplnil konkrétní příběh. V této době Burton pomalu přehodnotil svůj stálý tým a ponechal si z Dark Shadows pouze Evu Green. Výsledkem je omlazený Burton ve stylu fantasy, méně autorský, více reagující na změnu vkusu současných mladých. Ano, jistě, některé prvky pomrkávají na kdysi slavný "Burton-touch", ale tentokrát je to více Burton ve službách Riggse, i když na krátko se tu znovu setkáváme s klasickým kalifornským předměstím a s keři ve tvaru dinosaurů jako od střihorukého Edwarda. Není to prohra, ale je to kompromis. Big Eyes se mi líbili víc, mmj. proto, že to byl skutečně krok kupředu, nikoli stranou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Burton verze 2016. Hollywoodské pohrdání divákem v plné nahotě. Film není špatný, ale vykalkulovaný zcela určitě. Taková ta dnešní sázka na jistotu. Nakonec jsem tuhle taškařici pobral, ale stálo mě to více úsilí než jsem v minulosti vyvinul u podobných Burtonovek. PS: Nenechte se zmást, S.L.Jackson i Eva Green jsou ve filmu poměrně málo a veliký prostor dostávají děti. 55% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se zhostil další hororové pohádky, která mu svým příběhem přímo padla do noty. A také je vidět, jak krásně se v tomhle filmu rochní. Například závěrečná scéna v lunaparku je asi ta nejšílenější scéna, kterou Tim Burton kdy připravil v kombinaci obraz a zvuk. Na druhou stranu jsem měl trošku problém s vysvětlením světa. Popravdě jsem se v těch minulostech a přítomnostech trošku ztrácel a ani po několika dnech od shlédnutí jsem si vlastně v hlavě nesrovnal, jak ta dominka Evička ohýbala ten čas. Na druhou stranu jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Tim Burton se v tomto příběhu zase krásně vyřádil se vším všudy a já měl opět možnost si to využít se vší parádou. Začátek filmu v Americe je přesně jak ze světa Střihorukýho Edwarda, jehož narážky se v tomto filmu objeví víc než jen jednou. Stará Anglie je pak přesně tak, jak byste si dokázali z Timova filmu představit. Svízelná, tajuplná, děsopudná. Všechno v jednom. No co víc dodat. Já byl v tomto ohledu náležitě spokojen. Nechápu tu ale zdejší názory evidentně odborných poradců dvorního šaška Ovčáčka, kteří mají pocit, že Tim svými filmy za poslední léta vyčpěl. Rozhodně s tím nesouhlasím. Naopak. Když točí na svoji zodpovědnost a ne na zodpovědnost velkých studií, je stále radost na jeho filmy koukat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přijít to muselo. Kdysi ujetý, barvitý, fantazijní a nápaditý režisér je v posledních letech už pouze ujetý. A to nestačí. Možná by to vyřešily delší pauzy, možná obměna tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Přitom takhle knižní předloha pro odrostlejší děti byla pro Tima Burtona jako stvořená. Jenže najděte mi jeden moment, který by skutečně stál za zapamatování. Přitom tu máme siročinec, ve kterém je neviditelný hoch, dívka lehčí než vzduch nebo jiná se zubatou tlamou na temeni. Celé jej má pod palcem slečna Peregrine s tváří sexy Evy Green (ani ona ovšem nedokáže v uloudaných scénách strhnout), domov je začarovaný v časové smyčce, osazenstvo nestárne, nebezpečí však čelí neustále. Dostává se k nim hrdina ze současnosti, který není nijak zajímavý, ostatně ani schopnosti dětí nejsou nikterak využité a nápadité, časové smyčky jsem ani nechtěl chápat, a když už se v druhé polovině začne něco dít, je to digibordel, který je navíc odfláknutý. Smysl mi to mnohdy nedávalo, postavy mi byly ukradené, když pak přišlo cosi, co se živilo očními bulvami, můj zájem se rovnal takřka záporným hodnotám. Prostě divná nuda bez pravidel. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Útočící bombardéry jsou typu Heinkel He 111. (Peklop)
  • Ve 116. minutě filmu, když Emma (Ella Purnell) vychází z uzavřené smyčky, je na stěně v pozadí vidět nápis "Point of no return" (volně přeloženo: "Místo, odkud není cesty zpět"), který poukazuje na situaci, že postavy učinily rozhodnutí, které již nelze zvrátit. (Asgard)
  • Franklin (Chris O'Dowd) sa v bare pozerá na PDC World Matchplay 2014 (profesionálne majstrovstvá v šípkach) medzi Philom Taylorom a Michaelom van Gerwenom. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama