Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (828)

choze 

všechny recenze uživatele

Burton jede ani ne na neutrál a místo okouzlující podivnosti servíruje ucházející, ale ničím výjimečnou rodinnou podívanou. Sice se tu ve velkém baští vytrhané dětské oči, ale chybí tomu atmosféra a slečna Peregrinová a záporák působí jako vyčichlé odvary až karikatury Burtonových excentrických postav. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film svoji vlastní logiku, což znamená, že se v něm může stát cokoliv, aniž by bylo nutné, aby to nějak dávalo smysl. Tohle prostě zkazilo zhruba druhou půlku filmu. Jako divák jsem se sice nenudil, pořád tu byly nějaké zajímavé masky, lokace, triky a dokonce i trocha stop-motion animace, ale od Burtona jsem čekal víc. Je to prostě jen další tuctový trhák, na který si za pár dní nevzpomenu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se vám líbí kniha, k filmové adaptaci přistupujete poněkud rozpačitě. Musím napsat, že Burton mě zaskočil hned několikrát. Nečekal jsem, že z trilogie udělá jeden film, kdy po prvním dílu (rovněž přetvořeném k obrazu T.Burtona), zhruba ve dvou třetinách, následuje zcela vymyšlené pokračování a závěr od pana režiséra. Že prohodí schopnosti dvou hlavních dívčích postav. Že film bude mnohem méně temný než knihy (ano, třetí díl je tak temné maso, že je zřejmě, alespoň jako rodinný, nefilmovatelný). Že natočí film pro rodinu podle knih, které pro malé děti nejsou (několik dětí v kině oprávněně plakalo, několik se neustále dokola na vše vyptávalo). Že z půvabné Francouzky Greenové udělá Angličanku s kobylími zuby mě možná šokovalo nejvíce (nebo že bych si nikdy nevšiml, že Greenová má opravdu kobylí zuby?). Že než nastoupí poprvé netvor, bude film natolik nudný, že by jeden nejraději z kina utekl. Nesměly chybět odkazy na různé filmy, mně se nejvíce líbila veverka (Karlík a továrna na čokoládu). Dobře, z původních 2* se snímek nakonec vytáhl na 3*, byť jisté rozpaky přetrvávají... ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Když se Jake (Asa Butterfield) po probuzení z noční můry rychle zvedne z postele, zvedá se oproti oknu zleva. Když však o své narozeninové oslavě vejde do pokoje, vidíme, že část postele, kde Jake lehává hlavou, směřuje doprava. (Josephine)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama