Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Že nám ale Péťa s Míšou dali zabrat, co ?:-) Takové ty hlášky typu : "Cestování v čase může být matoucí" mě tentokrát ze srdce rozesmály, protože v mém případě mám v Predestination docela solidní hokej. Za chvíli zazněla věta : "Věci se dějí ve správném pořadí" , která byla opravdu v dané situaci silně povzbudivá, já vám to kluci věřím a nebudu raději pátrat...... Mně se to natolik líbilo, že si dám asi jednou repete a zkusím to rozlousknout. Myslím, že při větším soustředění a možná s tužkou v ruce to dám. A to zázračné pouzdro bych taky někdy brala, mně stačí oproti těm dvěma jen pár let zpátky:-) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady je i slovo "paradox" málo ... V jiných filmech o cestování časem jsou časové paradoxy spíš překážkou, se kterou tvůrci marně bojují, a které se naplno vyjeví, až když divák začne do příběhu logicky vrtat, ale v Predestaination je paradox alfou a omegou snímku, tvůrci si jej pečlivě budují a skoro se až snaží, aby byl co nejparadoxnější. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který udělá svými časovými paradoxy a atypickým sousledem scén v hlavě pořádný zmatek. Není však ale jisté, na kolik to byl úmysl tvůrců a na kolik to bylo ryze nepovedené experimentování. Začátek má ale všechno. Strhující vtáhnutí do děje, nájezdy kamery, temné filtry - atmosféra ala Watchmen. Prostředek je ještě vynikající díky Sarah Snook, která bere všechno pro sebe. Jenomže kristalizující závěr už je chaos. A po skončení to jsou tu a tam spíše nepříjemné otazníky a to není dobře. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No, zvažuju, jak tohle ohodnotit, protože fakt nevím. Přečetla jsem si nejdřív komentáře kulyka i verbala a poprskala jsem si monitor kouskem žemle. Takže to zkusím nějak zplichtit. První polovina filmu byla trochu zvláštní. Vyprávěný příběh jedné siroty mi nijak zvlášť nesouvisel s úplným začátkem. To jsem si říkala "tyjo, půlka filmu v háji a ještě jsme nevyzkoušeli kouzelné housle". Smutný osud nalezence byl sice vyprávěn poutavě, ale už by se to mohlo někam posunout. Samozřejmě, že mi to všechno mohlo dojít dřív a nějakou dobu jsem už jisté věci tušila, bylo ale zajímavé sledovat, jak se tvůrci s celým začarovaným a začasovaným kruhem poperou. Ten přeblafnutý hadův ocas (jak píše kulyk) byl humáč, teda. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • Elektronická součástka ukázaná ke konci filmu (z New Yorku v lednu roku 1975) je upravená deska z mikročipu Arduino Nano, který se začal vyrábět až v roce 2008. (kriplozoik)
  • Před první cestou v čase, kdy hlavní postava (Ethan Hawke) přísahá na pravidla a podává si ruku s dalšími agenty, má v záběrech zblízka na pravé ruce řemínek, ale v záběrech z dálky ho nemá. (JohnSmith)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama