Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

kingik 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný hororový příběh z amerického Paskova. A velice efektivně ekonomicky řešený, pokud jde o snižování počtu horníků. Takže žádné mohutné propouštění výkonných štajgrů, stačí poslat pod povrch nadpřirozené síly a spoléhat se, že se velmi razantně postarají o ty zásadní škrty. Bum bác! Jeden zasypaný důl, parta přesvědčivě umolousaných horníků kolem charismatika Jeffa Faheyho, která si do svých testosteronem nasáklých řad dovolila přibrat blond sexici, i když to nosí smůlu. Pohledná Kelly Noonan hraje starostlivou dcerušku starého mrzouta George, pro něhož to má být poslední šichta před důchodem. Hapruje mu zdraví, vykašlává trochu krvavé hleny, což je zatraceně dobrý důvod přenechat těžbu jiným. A kupodivu se ženský prvek ukázal nejnosnějším, neboť režie nedokázala naplno využít možnosti klaustrofobického prostředí. Divák alespoň jitřil naděje, že když už nic jiného, může pomyslně opíchat hezkou herečku. Dost s rezervou se dá brát avízo, že je film natočen podle skutečných událostí. V reálných mantinelech se to moc nedrží, uvěřitelná je maximálně ta část do zasypání šachty, pak už nastoupí ta většinová hororová část, která tolik randálu nenadělala. Kolikrát už bylo v jiných hororech k vidění, jak se přeživších náhle zmocní jakési šílenství, zde jsou tím rozdílovým činitelem horníci a prostředí těžby uhlí, které nepatří k těm nejfrekventovanějším, do něhož nás filmaři berou.Ta posedlost na mě nepůsobila nijak valným dojmem. Předně nebyla nijak vysvětlena, (předpoklad, že děsivé vize zapříčinil docházející kyslík, to je jedno z možných a docela debilních vysvětlení, které jsem si z toho odvodil sám), nenabídla moc zajímavé scény, napětí dost kolísalo, ve scénách, v nichž mělo být, celkem absentovalo. Režie Ben Kitae sice měla nedostatky, pokud jde o atributy nezbytné k ideálnímu diváckému prožitku, ovšem technické hledisko snese vysoké známky, když uvážím možnosti omezeného rozpočtu. Gore sice pomálu, ale to, co se objevilo, vypadalo více než dobře. Zasypání v kašírovaném dole určitě mohlo být mnohem intenzivnější a propracovanější. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se obával, že Beneath bude (zase a opět) spíš drama než horor, ale postupem času se z toho vyloupla slušná hororová podívaná (byť Livingdead to vidí jinak a když to tvrdí zrovna on... :-), sice ne tak dobré, jako před pár dny viděné Pod zemí, ale i tak to svojí (hustě klaustrofobickou) atmosféru má, krví se taky nešetřilo a navíc to má od zmíněného Pod zemí i lépe zvládnutý závěr. Pokud by vypadaly všechny hororový videofilmy jako toto, tak to by se to kurde žilo. Jediná výtka tak letí k prostřední části filmu, kde tomu malinko spadl řetěz, ale poslední třetina to zase nakopne. Dech vám to, narozdíl od těch permoníků, asi nevyrazí, ale po tu hodinu a půl budete rádi, že dýcháte krásně čerstvý vzduch (teda v případě, že nemáte, jako já, za sousedy kretény, co musí každý večer hulit na balkóně :-). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prostředí je bezpochyby vynikající - zasypaný důl a záchranná komora měly v sobě velký potenciál. Atmosféru to má velmi dobrou, bohužel ji narušuje samotný děj a počínání postav. Působilo to na mě chaoticky a neuspořádaně. Sice se to snažilo o jakési postupné budování napětí, ale "ti druzí" to z mého pohledu dost kazili. A to nejvíce asi ke konci, celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale závěrečné dění mě od toho nějak odradilo. 60% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mám pro podobný (klaustrofobický) horory slabost a rád jim nadržuju, takže asi nebylo něco v cajku, když jsem se první dvě třetiny do nějakého pocitu zábavy musel celkem dost nutit. Jak ale všem aktérům v ucpaném podzemí postupně docházel dech, film jej naopak pomalu začínal chytat. Závěr už mě držel ve střehu, přesně takovém, jaký jsem očekával od celé stopáže. Škoda. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama