Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ročně jde u nás do kin 35-40 filmů. Bohužel vynikajících je z nich pouze 5-10 kousků! Zbytek se pak řadí do brakové skupiny, po které neštěkne ani pes. Nikterak tomu není ani u "Zakázaného uvolnění". Větší nudu jsem za posledních 77 minut neviděl. Vyprávění nevěsty a její družičky v pošmurné hospodě jak kdo koho přefik apod, mě fakt nebere! 15% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Docela absurdní komedie, už jen proto, že tuto unesenou jalovici by asi hledal jen jelen.. Hřebejkův lichý úsudek napovídal, že více vrstvami natřená divadelní prkna, pár vtipných replik mezi osudovým hřměním a šavle u harfy budou budit dojem, že má o kolečko víc a ještě nám jako správný sokol české kinematografie uleví od tlaku zakázaným uvolněním. Troufalé, jenže já byl celou dobu v postavení mimo hru.. ()

Reklama

panMartin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nečekala jsem zázrak, ale nečekala, jsem že to bude taková neskutečná ptákovina. Zdá se mi to, nebo z dílny českých tvůrců jsem dlouhou dobu nezaznamenal žádný film, který by za něco stál za to. Od Jana Hřebejka bych takovou blbost nečekal. Ztráta času. Možná by se to vyšplhalo na jednu hvězdu, kdyby se Stryková a Vagnerová trochu víc odvážely při té jejich lesbyshow. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám si říkat, jestli si náhodou Hana Vagnerová nevybírá tento typ filmů záměrně. Jako obvykle byla tím jediným, na co se dalo dívat (i bez svrchního obličeje), jinak to byla čirá katastrofa s mizernými hereckými výkony, scénářem, proti kterému byla "Žena za pultem" naprostým vrcholem světové televizní tvorby, a humorem hodným i velikána, jakým je Mistr Troška. Víc jak hodina života, kterou jsem mohl využít k mnohem příjemnější činnosti (bušení čelem do zdi nebo zapichování jehel pod nehty). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Péťa s Honzou přemejšlej, co asi tak dělaj holky samy, když muži nejsou poblíž. Tak to, že se spolu dvě okamžitě vyspěj, to je snad jasný. Samozřejmě pak taky hodně brečej. A neuměj chlastat. Je také naprosto přirozený, že mezi mužem a ženou nemůže přece existovat něco jako přátelství a kdo si myslí, že tyhle dva jsou jen kámoši a spolu nespěj, tak je fakt nevyléčitelný naivka. Já jsem si nemohl pomoct, ale mě to sadisticky bavilo, jak se v tomhle šovinistickým narativu snaží ty holky herecky udřít (leč zbytečně, protože jsou divadelní herečky a tady se nějak nedá tvůrcům vysvětlit, že v divadle a ve filmu se hraje jinak) s vidinou, jak si pro ně přijede Sokol na bílým koni. Z doby, kdy byl Hřebejk ještě filmařsky relevantní vím, že on není zlej, ke spoustě společenských témat přicházel s osvěžující revizí a progresivitou ale poslední dekádu už je patrně někde zavřenej na půdě, kouká na divadelní záznamy a velkopansky přemýšlí jak asi fungujou ti lidi dole. A z tohohle důvodu se také sadisticky těším na jeho "relevantní" trilogii Zahradnictví, která bude podle všeho luxusní rigol. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 21. července 2013 v Ostravě a v okolí. První klapka padla v bohumínském klubu Bublina, který ztvárnil filmovou hospodu. Točilo se také v Radvanicích a na zámku Šilheřovice. (Missa08)
  • Předlohou k filmu je stejnojmenná divadelní hra, která režiséra nadchla. (jenik71)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno