Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|88%| Tak jsem si jen tak vybral tento film. Viděl jsem, že na laciné béčko má dobré hodnocení a to i do některých mých oblíbených uživatelů. Řekl jsem si, thrillery mám rád, tak snad se toto dílko vydaří. A ono se vydařilo. Opravdu jsem nakonec myslel, že dám plný počet hvězd, ale nevadí, i tak se jedná o skvělý zážitek. Jak už tu někteří píší, film se trochu podobá filmu Drive a já jim musím dát tak trochu za pravdu. Hlavní herec filmu Dan Stevens se skutečně podobal jak vzhledově tak spíš povahou Rynau Goslingovi, respektive jeho postavě. No, je velké něco dál o tomto snímku popisovat abych nevyzradil scény, zvraty atd. Film začíná mírně, krásně se vyvíjí, takže nuda tu rozhodně nehrozí a až později dojde k velkému zvratu a film nabere poněkud jiné obrátky. Proto si ted dovolím napsat !!!!!VELKÝ SPOILER!!!!! Z nevinného hodného chlapa se stane psychopat, který nakonec začne vraždit každého, kdo by ho mohl ohrozit. Takže jsem zůstal v šoku. Jako třešnička na dortu byla skvělá hudba, respektive písně. Třeba závěrečná písen ve finále, kdy Stevens padal k zemi. Pohled Maiky Monroe, která se na něj dívala s nenávistí v očích pač ji vyvraždil nakonec rodiče. Postě tuhle scénu jsem si pouštěl zvlášt po skončení filmů asi 10x. !!!!!KONEC VELKÉHO SPOILERU!!!!! Takže co k tomu dál dodávat ? Prostě zajímavý thriller se skvělým příběhem, výborným hlavním hercem, nečekaným zvratem a nekompromisným Rkovým stylem. Abych dal plný počet hvězd, muselo by to být ještě lepší – víc scén, ne tak urychlit konec, nastavit tomu aspon tak 20-30 minut navíc. Víc popsat postavu hlavního herce, vylepšit prostě vše, konec trochu přehnaný byl (nebudu teda už víc vykecávat), bez chyby to úplně nebylo, ale je to prostě zábavné béčko a na béčko až moc dobré, takže dost kritizovat, jen detaily prostě. Ostatní herecké obsazení mi rovněž sedlo. Takže naprostá spokojenost. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mistni komentare jsou celkem ujete. S Drivem to nema nic spolecneho, pouze Stevense, mix Goslinga a Walkera. Jinak pribehove to odbocuje az do prapodivneho bahna, slapnete do nej a nevite, zda to je hovno ci omacka. Lepe receno, prvni pulka je spickova, bitka v baru, dialogy hlavni postavy, ktera je aj solidne zahrana. Ono to ovsem upadne, konec nezajimavej a prepolovani hlavni postavy je bidne. Kdyby si tvurci s tim vice pohrali, pridali souboj navic, byl by to plnej pocet. Skoda. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo z venčí nesmí vědět, že subjekt je pořád aktivní." Vojenské experimenty nám již přinesly soustu skvělých výsledků - aspartam, nervový plyn, jadernou bombu a nyní usměvavého sympaťáka Davida. Je to hodný kluk, takže jestli mi svým úmrtím šéf uvolní pracovní pozici, šikanující spolužáci schytají zásah chilli papričkami a feťáci se spravedlivě rozdělí na mrtvoly a obviněné z vraždy, tak já stojím za Davidem. Poskytnu mu alibi a nikdy se nebudu ptát po jeho skutečné identitě. Jenže rodina Petersenových to takhle jednoduše neviděla a to je škoda. Pro mne v tu chvíli nastal problém, protože nerad měním dres uprostřed zápasu a tak já jsem odhodlaně stál na straně Davida od startu až k restartu. Takový rodinný přítel se zkrátka moc často nepotkává. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rodince se do baráku přistěhuje marinér, protože dal slib jejich synovi, že se o ně postará. Takže tam začne mlátit středoškolský frajírky a vůbec likvidovat všechny potenciální hrozby, což je prdel. Je ale jasné, že s ním není něco v pořádku a je zaděláno na solidní drama. Jenže asi v půlce se to vydá jinou cestou a stane se z toho akční film, který se nebere úplně vážně. Tvůrci dobře pracují s hudebním doprovodem, takže třeba vyvraždění kavárny je díky němu vlastně vtipné. A samotné finále s halloweensky zamlženou podlahou je taktéž dobře zvládnuté. Hlavní antihrdina je navíc fakt sympaťák a i když byl zlej, tak jsem ho měl docela rád. Prostě takovej ten film, kdy víte, že je to blbost, ale baví vás to. A hrajou tam hezký holky v sexy podkolenkách. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nowhere to Run potkává Univerzálního vojáka v doprovodu Carpenterových vydlabaných dýní.. Wingardovo uvědomělé disco béčko si bezpochyby užijete, nicméně dám vám jednu radu. Až se objeví člen tajné vládní organizace s očima vypoulenýma jako by nebyl pět dní na velké, našmátrejte na vlastním mozku vypínač a zhasněte. Už jej nebudete potřebovat.. Tenhle očividný autorský záměr mě malinko rozhodil, ale kdo je zvyklý dívat se „po tmě“, ten bude vrnět brakovým blahem. Tak jako já u stylově napsaného i natočeného barfightu „Strýček z armády vs. fotbalové gumy“.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama