Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (87)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Breberky (Cooties) a psí boudu (Doghouse) jsem viděl v krátkém intervalu po sobě. Byť je dělí 5 let jsou si podobné. Možná proto jsem se k nim rozhodl napsat podobný komentář. Oba jsou tu označovaný za zombie horrorové komedie. Ač jsou blízké Zombielandu, tak jsou po stránce virologické blížší 28 dnům poté, ve kterých se rovněž o zombies nejedná, ale o nakažené virem, způsobujícím částečnou ztrátu rozumu, agresivitu a kanibalismus. V podstatě je to podobné jako u některých jedinců při nadměrné konzumaci alkoholu, většinou bez kanibalismu. U filmů Cooties a Doghouse napadaji viry jen určitou skupinu lidské populace – ženy (Doghouse) a děti (Cooties) ostatní infikovani nejsou. Kladem pro Cooties jsou: Známé tváře – Elijah „Frodo“ Wood přijemně potěšil, stejně jako cameo Jorge “Hurleye“ Gargii ze Ztracených a minicameo Matta Jonese z Perníkového táty, městečko Fort Chicken v Illinois, PPP – pestrá partička pedagogů, v celku svižný děj. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moc som sa na tomto filme nezasmial a je to škoda. Plus okrem toho mám pocit, že mnohé scénky priniesli veľkú mieru nechutnosti a podľa mňa až na level, kde to nebolo ani až tak nutné. Najmä ak film na začiatku (a tam je aj väčšina spomínaných scénok) pôsobí skutočne lacno a nie veľmi vtipne. Našťastie sa to potom ale relatívne zdvihne. Môj ďalší problém je ale aj fakt, že trailer prezradil o filme toľko, že človek už presne vie všetko čo nastane. Ak ste nováčikmi a chcete si to pozrieť, tak poradím, aby ste nepozerali trailer. Budete mať väčší zážitok. A čo ma asi najviac štvalo bolo, že vzhľadom na fakt, že decká mali zachované funkcie behať, žrať a komunikovať, tak boli na môj vkus príliš inteligentné, kde som si hovoril, že to jedine ťahalo z filmu von. Ideálny príklad je napríklad scénka, kde mama príde pre svojho syna alebo keď Patriot zlikviduje pevné linky a mobily. A všetko šírenie nákazy príde tak rýchlo, že chýba akýkoľvek náboj a energia. Rovno do akcie. Ak by som mal spomenúť posledný problém s filmom, tak by som povedal, že sú scénky, kedy si tvorcovia neuvedomili určité chybné detaily. Najvýraznejší je asi moment, keď prvé dievča príde o jeden z vrkočov, no po úteku z triedy ich má oba ako predtým. Čo sa týka zvyšku, tak je pravda, že občas sú vo filme dobré momentky, celkom sa mi páči fakt, že infikované sú len deti a aj záverečná scénka na niekdajšej detskej oslave. Asi by som len chcel viac komédie, menej nechutných momentov a aby film viac vedel vyťažiť zo svojich možností. Najmä ak prídete na školu, kde máte pocit, že nikto z učiteľov nie je ani v najmenšom normálny. A nemohlo by to fungovať ako hororová komédia keby boli normálnymi? Ja si myslím, že mohlo. Preto je pre mňa trošku stratený potenciál. Znovu by som si to asi nepozrel, ale som rád, že som film videl aspoň raz. Napriek všetkým negatívam, ktoré som tu spomenul ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená ptákovinka. Líbivá, barevná a s natolik trhlými postavami, že se starají o drtivou většinu humoru. V tomhle směru jistě kraluje šáhlý biolog v podání Leigha Whannella a tělocvikář s vlastním jazykolamem (dual reeow weeow). Samozřejmě nechybí blonďatá buzna a Frodo coby rádoby spisovatel Clint. Píšu CLINT, ne CUNT. Horší už je to se stránkou hororovou, protože, ač je tu nakažených fakanů poměrně dost, spousta infekce se tu přenese jen skrz škrábance a pár kousanců. Mno a s tím souvisí i největší kámen úrazu; harantů tři prdele a jejich masakr se smrsknul do jednoho mozku a rozpáraného břicha? Ale fuj, to se přece nedělá! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Brutálně nudný pokus o komedii s jedním kvalitním vtípkem o Clintovi Cuntovi a tím to haslo. Přehrávající protivné děti, ještě více protivnější a přehrávající dospělí, celé absolutně bez vtipu a nápadu, natož elementárního odlehčeného napětí, do toho nudný lineární scénář, ve kterém se děj přesune z kabinetu v přízemí školy "až" do kabinetu v podkroví školy, aby se těsně před koncem odjelo někam do skladiště mimo areál a tam to utrpění skončilo. Dialogy, které to vyplňují doslova ubíjí chuť to vůbec dokoukat. Film evidentně není určený pro děti, ačkoliv v něm převážně hrají jen ony, ale dospělí se z něho tak akorát poserou nudou a trapností. Z filmu jsem si vzal jen ujištění, že Wood se solidně nakročenou kariérou už jen vylízává zbytky z konzerv v těchto předem ztracených projektech, tlusťoch z Lostu je na tom po opuštění ostrova ještě hůř a Wilson, který po celý Kancl prokazoval cit pro vtip, se tady mění v absolutně nevtipného kreténa, který předvedl snad nejtrapnější parodii na tělocvikáře, kterou jsem kdy viděl. Zkrátka a dobře, absolutní sračka! 10% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Buďte opatrný akým jedlom kŕmite svoje ratolesti počas posedenia v MC Donald's či KFC. Je totiž dosť pravdepodobné, že by sa mohol medzi kuracími kúskami objaviť jeden, ktorý zmení vášho inak milého, pokrvného potomka, na malé, neposlušné - zombíča! Niečo obdobné totiž postretlo jednu zo základných škôl v Danville, ktorej dodávateľom stravy pre študentov je jedna z miestnych kuracích fariem. V rovnakom čase neočakávanej pohromy pribudol do pedagogického zboru nový prírastok v podobe suplujúceho učiteľa, Clinta Hadsona. Ten si svoj úvodný deň na škole určite predstavoval inak, ako byť spolu so zbytkom kolegov uväznený v jednej z tried. Nič iné im bohužiaľ ale neostáva. Cieľom malých zombie beštií totiž nie je nikto iný, ako dospeláci! Podarí sa posledným preživším dostať z areálu školy a tak si zachrániť holé životy? Milé prekvapenie na záver noci, či úvod dňa. Mám rád tieto odvážne, smelé snímky s parchantmi, ktorí si v tomto prípade nedávali servítku pred ústa. Masky sa síce nevyhli nedostatkom, no o katastrofu sa určite nejednalo, lebo po väčšine všetko vynahradilo solídne spracované gore (veľa ho ale nebolo!). Mňa osobne "Cooties" bavil. Je to zase niečo, aspoň trošku originálne, čo osvieži zombie subžáner. Takže "smelo" do toho - 60%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • I přesto, že Miles Elliot hrál postavu jménem „Dink“ a je tak napsaný i v titulcích, nikdo ve filmu ho nenazval jeho jménem. (Polgedney)

Reklama

Reklama