Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nezařadím mezi své nejoblíbenější japonské anime, jaké jsem viděl, ale i přesto se mi dost líbil. Příběh se nejprve jevil zamotaně, postupem času se však stále zlepšoval a konec byl poněkud dost smutný. Nejvíce však musím filmu vytknout zmateně navazující scény. Často se ani nedalo poznat, co se ve filmu vlastně děje. A také jsem čekal japonský anime film, kdežto zde jsem měl pocit, že se jedná o americký film ve stylu japonských anime. Když jsem si však potom uvědomil, že se jedná o režiséra, jenž se podílel na natočení Animatrixu, tak jsem se již moc nedivil :o). Ale i přesto pěkný zážitek :) Takže 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Vampire Hunter D asi nejlepší anime všech dob. A to jsem se jich něco nakoukal. Svkělé ztvárnění, skvělá kresba, skvělé postavy, skvělý děj, boží akce skvělé všechno. Tento film je opravdu umění svého druhu. Každých pár minut jsem byl téměř omráčen originalitou a vlastně genialitou autorů filmu. Vždycky když jsem se vzpamatoval z jednoho geniálního prvku, obejvil se další a další. A takto je film gradován až do konce. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení na čsfd naznačuje, že Vampire Hunter je bomba. Není. Tedy pokud nejste fanoušek manga komiksů a ujeté japonské poetiky. Příběh je ve skutečnosti béčko, ale úspěšně to maskuje kupou tradičně skvělých nápadů (prakticky všechny příšerky), ale chvílemi už fantazie tvůrců zachází pro neznalého diváka moc daleko (mluvící parazit na dlani, píseční rejnoci). Opravdu, kdyby se zpoza rohu vynořila obří mechanická krysa, která by z tlamy vypouštěla paralyzující plyn a zvolala: "Konec světa se blíží!", tak mě to už nepřekvapí. Návštěva ve světě japonských pohádek je to ovšem fajn. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou moje gusto, takže jsem si libovala. Navíc částečně horor, což připisuje další plus. Dokonce duchaplná zápletka, dialogy, rychlé plynutí děje a strhující závěr. Skoro ideální. Abych ale taky něco vytkla: nedá se říct, že by mi to přímo vadilo, ale trochu si protiřečili, protože D celou dobu šetřil slovy, moc výřečně se nechoval a pak v Barbarois mluvil jako o život. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama