Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jistá podobnost s Čistou duší se nezapře, ale přesto je film dostatečně rozdílný a hlavní postava řeší trochu jiné problémy. Příběh vtáhne, emoce jsou takové čisté a velmi dobře zahrané, k tomu líbivá hudba i vizuál. V závěru však trochu předvídatelné a naivní. Navíc, dějová linka s učitelem mi přišla trochu nedořečená, což je jednoznačně škoda. Jeho postava by si rozhodně zasloužila rozvést. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Spall se zhýrale blýská, Butterfield věští slibnou kariéru, ale film po chvíli snahy najednou háže všechno zajímavé do kanálu a osedlává si scenáristického jednorožce, na němž cválá daleko od všech hlubších témat, především od postavy Luka, jenž dost potupně odpochoduje ze scény s nevyužitou dávku plivanců do diváckých obličejů. X+Y je vlastně vážně milý film, ale bohužel dost nešťastným způsobem. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Film o matematikoch, ktorému by neuškodil nejaký ten vzorec. Akýkoľvek. To máte hlavného autistu, jeho matku, jeho fotra, profesora matematiky, ďalšieho profesora matematiky, jednu malú femme fatale, druhú malú femme fatale, jedného malého nerda, druhého, tretieho... A títo všetci majú medzi sebou rôzne interakcie, až je toho na 100 minút veľa. Chlapec rieši mŕtveho otca, spomienky a traumy, autizmus, zložitý vzťah s matkou, s profesorom, matematiku, dievčatá... A matka rieši syna a profesora. A nerdi sa riešia medzi sebou, a tak ďalej a tak ďalej, kým príde koniec a vám dojde, že nič z toho neporiešili dostatočne. Takže si počkáte do konca filmu nato, že hlavná téma boli životné priority, a predsa len šlo o x plus y, namiesto krátenia celej abecedy. Nebolo to zlé. 65% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pekný filmový príbeh o nadanom chlapcovi, ktorý od mala mal rád vzory a vzorce. Tak trocha autista a introvert. Ktorý si nevedel matematicky vysvetliť ľudské city a cítenie. Až na konci filmu - na matematickej olympiáde. Herec Asa podal zaujímavý výkon. Naviac ku koncu bola krásna pesnička, čo dala u mňa filmu bod naviac. Jo a označenie v záhlaví filmu ako "komedia" nie je správne. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* poněkud intelektuální drama, u které se nemusím stydět, že valné většině matematických výrazů nerozumím a asi to bude stejné i u Vás :-). Filmy o autistech jsou docela populární, ale tento je trošku jiný a není tak podbízivý a neveze se na vlně sentimentality. Docela citlivě ukazuje jak to mají hlavně těžké rodiče a lidi, co s nimi pracují. Je natočený s nadhledem, takže se najdou i humornější situace. Pro mě to byl dobrý tip a koho zaujalo dané téma, tak můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)

Reklama

Reklama