Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Akoby rozprávkový príbeh malého cigánskeho chlapca, ktorého všetky ženy v jeho živote opustili a fenky ovčiackeho psa, ktorá od ľudí poznala len kruté zaobchádzanie a bezcitnosť. Film je zasadený do nádhernej alpskej prírody a sprevádzaný ľúbeznou hudbou. Viem, že niektoré zábery a úseky boli tak trochu schválne prehnané, aby vystupňovali napatie a pridali atmosfére na naliehavosti.Napriek tomu sa mi páči hlavná myšlienka, že ak sa stretnú dve citlivé bytosti a nehľadia na rozdiely, ale vnímajú jeden druhého ako rovnocenného, vtedy vznikne vzácne priateľské puto, ktoré je cennejšie než čokoľvek na svete. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, aj keď až trochu príliš idealizovaná a naivná. Príbeh ako taký nebol vôbec zlý, práveže som bol rád, že sa to celý čas netočilo len okolo nejakého psa, ale celý film mal aj nejakú inšiu dejovú líniu. Aj keď všetci tí SSáci mi prišli až príliš milí a priateľskí. Najlepšia scéna bolo, keď ten šedivý pes vkročil do jazera a zrazu bol belší ako čerstvo napadnutý sneh. Ako celok to síce nebolo nič prevratné, no tie scenérie savojských Alp tomu pridali poriadne veľký kus majestátnosti. Naozaj krásne zábery, vlastne celkovo chválim kameru, ktorá svojou kvalitou vysoko prevýšila aj samotný scenár. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy...a chápu, že není nutné se striktně držet reality, aby vznikl dobrý snímek. Ale filmy, ve kterých jsou zvířata personifikována mi lezou čím dál víc na nervy. Jsou to přesně tyto stupidní typy pořadů, které v lidech podporují pocit, že např. psi jsou podobní lidem - že vnímají a chápou věci kolem sebe jako takové malé děti. A přesně z této mylné představy řada lidí pak vychází při výchově svých domácích mazlíčků, z kterých pak často vyrůstají nevyrovnaná, neposlušná a někdy i agresivní zvířata. Zakázat! 3 hvězdy jsou za krásné přírodní scenérie, ty byly vážně parádní. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)

Reklama

Reklama