Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Una111 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěla srovnávat se seriálem z roku 1965 Cécila Aubryho, protože by toto nové zpracování v žádné kategorii neobstálo: děj, herecké obsazení, hudba. Film pro mne postrádá ono kouzlo, kterým seriál oplývá a není to jen tím, že jsem jiná a že i svět je jiný. Zde oceňuji krásnou kameru a kouzelné záběry horské přírody, ale myslím, že změny v ději filmu neprospěly. Z Césara, zastánce tradičních hodnot a čestnosti, se stal notorik, postavu pašeráka ("moderního" člověka) nahradil nacistický důstojník, který se jakoby zázrakem obrátí a nasadí život pro Angelinu a dokonce se přimlouvá za záchranu židovské rodiny (!). Nakonec jsem neodolala a pustila si starší seriál... Já to tušila... snižuju na 3*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympatický chlapec, pekný pes, ešte krajšia Margaux Châtelier a nejaký nácek, ktorý sa tak do nej zakuká, že okamžite zabudne na pána s pristrihnutými fúzikmi a odrazu ide pomáhať Židom. Veľmi naivné, až rozprávkové. Chýbal mi nejaký hlbší dej, silnejšia zápletka a aj reálne zlo, pretože tak by to asi bolo a nie, ako nám tu popísali. Seriál ani pôvodné verzie som nevidel, nemám s čím porovnať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Plagát neklame, jedná sa o detský film. O detský film o priateľstve malého chlapca a psa. A má samozrejme temnejšie odtiene, pretože sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Že sa jedná v podstate o rozprávku je zrejmé zo scény, kde sa vykúpaním v studenom jazierku stane zo šedivého hava havo snehovo biely. No on je to vlastne maxipes Fík, pretože má neprirodzene veľké nohy a pri Sebastianovi vyzerá ako obor. Je tu paralelný príbeh prevádzačov cez hory a ten hlavný príbeh je okorenený tým, že Bela je považovaná za vraha miestnych oviec, tie ale vraždia vlci. Takže metafora je zrejmá a ide asi aj o to, aby bola takto sprostredkovaná aj odrastenejším detským divákom, prípadne aby im to rodičia vysvetlili. Bela a Sebastian je jednoducho napísaný film a je takým skvelým príkladom pre začínajúcich scenáristov, ako sa najlepšie naučiť základy profesie. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama