Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (104)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Někdy vůbec nezaškodí kouknout se na cizokrajný film.... A i když Totem vlka neoslní příběhem, tak rozdílnost kultur a pohledů na život, spolu s drsnou a nespoutanou stepní krajinou dokáží doslova učarovat a vytvořit atraktivní filmovou atmosféru. Myslím, že snímek si tři hvězdy určitě zaslouží.... ()

himor 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film veru. Možno že som ho celkom nepochopil, ale druhýkrát ho už kukať isto nebudem. Pre ľudí čo majú radi psov, tak tí si možno prídu na svoje a precítia príbeh. Mne to nepovedalo skoro nič. 50% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Slabá "love story" mezi vlkem a mongolojdním číňanem. Poselství dobré a příroda s vlky krásná, ale dvě hodiny byly zbytečné. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Úchvatný příběh o splývání člověka s přírodou, jak jej dokáže dnes natočit snad jen J,J, Annaud. Číňané dobře věděli, proč práve jej požáali o zfilmování velmi populární čínské knihy Jiang Ronga (podílel se i na scénáři). Lidé a vlci jsou zde rovnocennými hrdiny příběhu a sympatie diváka (alespoň co se mě týče) jsou spíše na straně těch druhých. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Annaud ukazuje, že snímání přírody a zvířat je jeho nejsilnější stránka - vizuálně jde o úchvatný film. Zbytek za obrázky stepi a vlků ale bohužel značně pokulhává. 65% ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Jean-Jacques Annaud tentokrát zamířil do života mongolských pastevců a zakomponoval do něj příběh studenta, který v období tzv. kulturní revoluce je vyslán "zkulturnit" nespoutané a tradičně vedené mongolské pastavce, žijící nomádských způsobem života. Jeho počáteční "odtažitost" a snaha "soudružskou" pomocí vzdělat tento primitivní národ je postupem času nahrazena úctou k tradicím a hlavně jeho odporem a bojem proti nesmyslnému jednání člověka k přírodě a živočichům. Základní linií přiběhu je vztah chlapce a vlka a také vztah vlků k člověku a přírodě. Annaud nás provází příběhem neskutečně povedenými záběry ze života a myšlení vlků, lidí, doplněné nádhernou hudbou. Zásadní chybou filmu však je, že nedošlo k hlubšímu vykreslení vztahu chlapce a vlka a tak film přes veškerou kvalitu si asi více jak tři * nezaslouží. Podobně natočené filmy jako Zaříkávač koní, Gorily v mlze ad. mají tak před Talismanem vlků jednoznačně navrh. Ale tím neříkám, že film je špatný, rozhodně stojí za to jej vidět. Neboť pohled na svět okem Jean-Jacques Annauda je neskutečně inspirující. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Scenerie uzasne. Kamera uzasna. Dokrasluji dej, ktery je pomerne chaby, nezajimavy a neobjevny. Takovejhle velkej bijak by si zaslouzil vic. Zkratka kamera nedozene to, co scenarista odflakl. Skoda, skoda. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh o tom, jak je člověk hloupý a nedokáže si ničeho vážit. Natočené je to překvapivě dobře, krásné přírodní scenérie doplněné skvělou hudbou Jamese Hornera, jediné co tomu chybí je určitá jiskra, větší propracovanost příběhu, dialogů a vztahů mezi lidmi. ()

ChrissFarro 

všechny recenze uživatele

Některé scény byly až směšně nerealistické, ale dvakrát jsem měla slzu na krajíčku. Velmi emotivní film, zvlášť pokud jste fascinováni vlky tak jako já. Vřele doporučuji, jestliže máte chuť se zamyslet nad lidskou společností. Čtyři hvězdy. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť nižším hodnotením, ten film má vsebe viac ako sa na prvý pohľad zdá. Film sa odohráva v nádhernej Mongolskej divočine ktorej zdanlivo vládne človek...no skutočný vladca je tu vlk, ktorému sa podriaďuje všetko. Aj človek. Drsný film nie len počasím, nie len divočinou a prírodou ale i správaním všetkých zúčastnených hercov, zvieracích vrátane. V tých čo majú radi vlkov či psov film ponúkne veľmi široké spektrum pocitov. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená příroda a zvířata. Úchvatná krajina, nádherní koně a ještě úžasnější záběry vlků. Občas z toho až stydne krev. Ale není to jenom o kráse, ale i o hrůze smrti. Koně zamrzlí v ledovém jezeře se natrvalo vryjí do paměti jako obrazy Salvatora Dalího. Jen samotný příběh se až moc volně vleče v předem tušených krocích pomalu ke konci. Nádherné, ale chybí tomu něco málo, jen malinká jiskřička. 3+ ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Asi nejvíce mě rozsekal český dabing – s tím jsem v kině opravdu nepočítal. A jestli mě hlavní hrdina občas pěkně štval, tak ten dabing v tom určitě taky hrál roli. Bylo to občas velmi kruté podívání; a teď nemyslím jen zvířata a jejich utrpení, ale pohled na to, jak se lidé snažili poroučet větru a dešti. Koneckonců, jedna deska Red Sparowes, kterou mám tak rád, je právě o tom. Podívám se na soundtrack, to jistě, ale i tak jsem se nemohl zbavit pocitu, že trochu času ve střižně navíc, a nemusel jsem se v kině několikrát dívat na mobil... [60%; 2016-03-19 Premiere Cinemas Hostivař] ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Zajímavé , napínavé , leč trochu dlouhé, ovšem netradiční , velmi dobré záběry přírody , k zamyšlení a vede k závěru , že největší šelmou pro člověka je -- člověk . . . . . Zlatí vlci . . . . . JEAN stále umíííííííí..... ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Mně tohle nic nedává. Určitě pěkně natočené záběry vlků, ale kdybych chtěl koukat na zvířátka, pustím si Discovery Channel. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Jean-Jacques Annaud opäť ako najlepší "zvierací režisér" v objatí konfliktu pôvodného pohanského sveta Mongolov a maoistického komunistického režimu. Knihu som nečítal a tak neviem nakoľko je príbeh Annaudom zmenený. Uvažovanie hlavných hrdinov je dosť stereotypné a ignorovanie základných pilierov mongolskej spoločnosti prispieva k pomerne rýchlemu pádu. Vlci (ako to býva u režiséra zvykom) opäť hrajú hlavnú úlohu bravúrne a často sa vám nechce veriť, že to všetko nie je CGI. To, plus často veľmi dobre pridané emočné rozpätie ma núti dať vyššie hodnotenie. ()

scintilla 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, podle autobiografického románu Ťian Žunga, čínského bestselleru, trochu připomínající Sedm let v Tibetu. Vlastně ekologický příběh vyprávějící o konfrontaci současného světa s tím tradičním i lidského světa obecně se světem ne-lidským, ovšem zasazený do doby čínské kulturní revoluce. Kdo nemá rád záběry zabíjení zvířat, ať už zvířat navzájem nebo zvířat lidmi, měl by se asi trochu obrnit. Každopádně vévodí tomu nádherné záběry přírody a podmanivá hudba Jamese Hornera. ()

Reklama

Reklama