Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemá to úplně dokonalý scénář, větší dějové posuny bohužel stojí na klišé (rakovina, smrt), začlenění písní od ABBY mohlo mít hlubší účel a samotný závěr je možná až moc optimistický, jenže mimo to rozhodně není klasickou romantickou komedií. Vlastně je to film antiromantický, ve kterém k žádnému skutečnému vztahu nedojde a jeho humor je převážně cynický a černý; zvlášť v prvních 20 minutách to vypadá, jak kdyby se na tom podílel Todd Solondz. Muriel má život na prd, skoro všichni ji nesnáší, ona uniká do líbívých písniček ABBY a sní o vlastní velké svatbě, jenže se jí všechny snahy kazí a dokonce není vykreslená jen jako nepochopený chudák, ale jako někdo, kdo si za své problémy může částečně sám. Hogan k ní není přehnaně citlivý, jako k ostatně žádné z postav, pokud pominu výše zmíněné vady. A právě kvůli tomu to na mě zafungovalo, nejednou jsem se zasmál nahlas a na slabé čtyři to ješté vidím. Jen o tloušťku svatebního závoj, ale vidím. Slabé 4* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková velmi příjemná australská romantická komedie, která má pořádné trny. Jako kdybyste se celou dobu chtěli smát, ale film vám dává hodně důvodů k tomu, abyste spíše brečeli. Krásně sladěné drama s komedií, které vlastně vůbec není romantické, alespoň ne v tom americkém slova smyslu. Právě v tom je film krásně jedinečný. Samozřejmě i díky Toni Collette. A k tomu ABBA! ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mjurijel či Marijel se vdává.... a mně je to vcelku u zadele, jak jsem záhy zjistil. Pominu-li to, že jsem stáhnul verzi, která teda rozhodně nebyla v HD, tak to od samého začátku bylo docela utrpení. Napřesdržku byla Mjurijel, celá její rodina s tatínkem v čele, sestra nebo co to bylo za bečku, jakbysmet, maminka nebyla o nic lepší, ty Mjurijeliny "kamarádky" byla taky slušná sebranka. Ona sama .... já nevím, já proti Toni Collette vlastně nic nemám, ale když odhlídnu od toho, že byla jak bedna kytu, tak po většinu filmu vypadala spíš jak transvestita. Asi nejlíp se na ni koukalo v těch několika záběrech bez make-upu. Že by to byla komedie k popukání, hodna percentilu aktuálně 72%, to si teda rozhodně nemyslím. Ta jedna hvězdička je spíš jen za těch pár písniček ABBY, které to fakt do smysluplnosti neslepily a katastrofě nezabránily. Celkově je to velice nesourodá po většinu času trapná slátanina. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná (trochu hodně) romantická komedie, aneb jak si Australané poradili se značně zkostnatělým žánrem. Toni Colletteová si svým jednoznačně skvělým výkonem mohutně otevřela dveře pro další hereckou práci a je nutné dodat, že právě díky ní má scénář filmu tolik potřebnou reálnou strukturu, která je téměř zbavena pohádkového svatebního balastu. To vše decentně podpořené produkcí skupiny ABBA. 80% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama