Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

berusche 

všechny recenze uživatele

Skutečný romanťák, který je o hledání skutečného štěstí a skutečného já (ne tedy takového toho pozlátka, které se nám sype na hlavy již delší dobu). Škoda jen, že natočit něco tak lidského má odvahu jen málokdo, no jo, málo velkých prsou, správných mír, dobrého šatu, hezkých ksichtů a plných kont, to se prostě zas až tak nenosí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemá to úplně dokonalý scénář, větší dějové posuny bohužel stojí na klišé (rakovina, smrt), začlenění písní od ABBY mohlo mít hlubší účel a samotný závěr je možná až moc optimistický, jenže mimo to rozhodně není klasickou romantickou komedií. Vlastně je to film antiromantický, ve kterém k žádnému skutečnému vztahu nedojde a jeho humor je převážně cynický a černý; zvlášť v prvních 20 minutách to vypadá, jak kdyby se na tom podílel Todd Solondz. Muriel má život na prd, skoro všichni ji nesnáší, ona uniká do líbívých písniček ABBY a sní o vlastní velké svatbě, jenže se jí všechny snahy kazí a dokonce není vykreslená jen jako nepochopený chudák, ale jako někdo, kdo si za své problémy může částečně sám. Hogan k ní není přehnaně citlivý, jako k ostatně žádné z postav, pokud pominu výše zmíněné vady. A právě kvůli tomu to na mě zafungovalo, nejednou jsem se zasmál nahlas a na slabé čtyři to ješté vidím. Jen o tloušťku svatebního závoj, ale vidím. Slabé 4* ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Byl to první film, ve kterém jsem vlastně zaznamenala obě mé oblíbené herečky, Toni Collette a Rachel Griffiths, od té doby si jejich projekty hlídám a mám pocit, a jsem za to ráda, že do ničeho plytkého se naverbovat nenechají. Obě jsou tu skvělé a je zajímavé sledovat, jaký kus profesionální cesty od toho r. 1994 urazily. A ABBA? No, to bylo moje dětství.. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama