Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden stejný scénář, odehrávající se ve třech rozdílných lokacích, které ho výrazným způsobem ovlivňují. To jsou základní mantinely, mezi nimiž americký režisér Hal Hartley v roce 1995 rozehrál svůj experimentální snímek Flirt, žánrově zařaditelný nejspíš mezi komediální dramata. A jak už název napovídá, jeho hlavní náplní není nic menšího než věčný lidský souboj jménem partnerství a láska versus chtíč. V New Yorku, v Berlíně a v Tokiu postupně vznikají milostné trojúhelníky, ať heterosexuální či homosexuální, které postupně zhatí jejich prozrazení, následované nevyhnutelnou krizí a posléze ještě katastrofálnějšími důsledky. Ale přestože mají tyto příběhy stejný charakter, hovoří jiným jazykem a vzbuzují rozdílné otázky. Je to snad důkaz, že slovo „flirt“ neznamená v rozdílných kulturách totéž? Anebo vždy záleží jen na lidech, bez rozdílu z jakých kultur pocházejí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

crass.48 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi do zhlédnutí Hartleyho celovečerních filmů zbýval (kromě nového Meanwhile, na který se těším), byl Flirt. A poprvé jsem Hala ve filmu viděl. Nejvíc mě bavil samozřejmě první díl. Jinak není možné říci, jako to říká jeden z německých stavebních dělníků ve druhé části, že cílem režiséra je zjistit, jak měnící se prostředí ovlivňuje dynamiku situace, protože vlivů na dynamiku situace je přece strašně moc a vliv prostředí nelze tak jednoduše analyzovat. Zvláště v první povídce se mi líbili herci (už je člověk dávno zná z jiných filmů Hala, jak už to bývá). Žádný film Hala Hartleyho nedokážu ohodnotit pod 4*. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tri príbehy postavené na rovnakom princípe, ktoré by vedľa seba fungovali oveľa lepšie nebyť druhého, nemeckého, kt. je chladne zívajúci a v kontexte celku ako takého zbytočný. NEprináša nič nové a len sa vracia k prvej, akurát gendrovo opačnej story. Pri sledovaní mi napadalo, že by sa film dal zostrihať do výborného kraťasu a opäť po týždni od sledovania Trustu by som pánu Hartleymu z chuti a s obdivom nahlas zatlieskal. Škoda. "CUT". ()

Reklama

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a hlavně koukatelný filmařský experiment - stejný scénář ve třech různých prostředích. Navíc skvělá hudba. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu v rozpacích, jak se k hodnocení tohoto filmu postavit. Sledovat první příběh bylo ještě docela zajímavé, protože tam jsem nevěděl, jak to dopadne a co se tam všechno odehraje. Sledovat druhý příběh už bylo docela nudné, protože když člověk ví, co se tam odehraje a jak to dopadne, tak se vlastně jen nudí a čeká, až přijde třetí příběh. Jenže třetí příběh je opět o tom samém, děje se tam pořád to stejné co v prvním a druhém příběhu. Jistě, pokusy o inovace v druhém a třetím příběhu jsou, ale to nic nemění na tom, že jsem hodně zklamaný z výsledku, protože prakticky počínaje druhým příběhem jsem sledoval čas a čekal, až celý film skončí. Vím, že se v tomto případě zřejmě jednalo o jakýsi experiment, ale v mém případě nápad udělat jeden příběh, jeden scénář, a natočit to ve třech různých městech, prostě nepadl na úrodnou půdu. Takže se jedná jednoznačně o veliké zklamání a jediné, co v mých očích tenhle film zachraňuje a vyzdvihuje je fakt, že trvá pouhých 80 minut a že ten děj byl docela nápaditý, dokud neskončil první příběh. Takže teď už zbývá jen jedna otázka, a to jestli udělím dvě nebo tři hvězdy. Je to nerozhodné, je to padesát na padesát a já teď vůbec nevím, k čemu se přiklonit. Ale v tomhle případě asi naštěstí pro film zůstanu na třech hvězdách, ale ty tři hvězdy jsou opravdu velice nepřesvědčivé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama