Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 18

Recenze (138)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zdejších 39 % (27.5.2014) není k Martě a Věře vůbec fér. Uváží-li se, že kvalita jednotlivých dílů stoupala, i to, že je to jedna z prvních českých vlaštovek typického sitcomu (protože takový Okresní přebor a Čtvrtá hvězda jsou takřka geniální vtipné kousky, nikoliv ale tradiční sitcom). K nejčistší sitcomové formě (jako "žánru") měl u nás zatím nejblíž Comeback a teď Marta a Věra. Porovnání dvou titulů není taky úplně dobře proveditelné, protože Comeback pracoval s prostředím rodiny, zatímco Marta a Věra jsou "profesní" sitcom. Ale u obou platí jedna věc - pokusili se adaptovat sitcom na české prostředí a třebaže zatím ani jeden ne úplně ideálně, tak rozhodně dost dobře na to, aby si minimálně průměrné hodnocení zasloužil. Protože jestli tady někdy bude skvělý ryze český sitcom tradičního formátu pracující stoprocentně s českými reáliemi, bytelné podhoubí mu zařídí a cestičku ušlapou právě tyto nedokonalé, ale v české televizní tvorbě mile osvěžující sitcomy. A Marta a Věra potenciál má, třeba přijde další série, a bude lepší než prvních osm dílů, ale i ty měly nápad i hravost a nabídli adaptaci na české prostředí i ryze sitcomové postavy (skvělá Sabina Remundová). 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

První díl mě mile překvapil. Není to nic extra, nic, co bychom jinde neviděli, ale je to slušně zahrané, solidně to balancuje na hraně, kdy už by to bylo blbé, a kdy je to ještě uvěřitelné, a myslím, že podobných žen s myšlenkou na promarněný život strávený v kanclu bude víc. Zasmál jsem se u prvního dílu víc než u tolik vychvalované Čtvrté hvězdy (všechny díly), a i když občas je Poláková na zabití, jak se moc snaží, aby byla vážná i tou vážností vtipná, odlehčená Remundová to celé utáhne. Jsem zvědav, kam se dostane postava šéfa, který je až moc „čtyřhvězdičkový“ na můj vkus, a ten fór s hitlerovským knírkem skutečně není vtipný, i když politicky nekorektní. Ale tenhle sitcom asi neměl být o politické nekorektnosti, tu snad vyzuřili na Čtvrté star. Jinak ty úvodní a závěrečný vnitřní monolog by slušný dramaturg škrtl hned v první verzi scénáře, jak jsou pitomoučké, dlouhé a zbytečné. --- EDIT: Po druhém dílu snižuji na dvě hvězdy, přece jenom se z toho stává vylouhovaný čaj, a co bylo zajímavé v dílu prvním je zde křečovité. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Český pokus napodobit sitcom ve stylu "Kancl". Několik vtipných scének mi na tváři úsměv vykouzlilo, jiné působily trochu bezradně. Rozhodně lepší než paskvily typu "PanMáma". Po čtyrech dílech dávám se zavřenýma očima tři hvězdy, které však mají hooodně odřené všechny hroty. Vzhledem k celkem pouhým osmi dílům je vidět, že tvůrci nemají dostatek nosných témat. A nebo testují publikum... edit: s ohledem na jiné sitcomy, musím snížit hodnocení. A to jsem viděl úplně všechny díly! Asi jsem čekal zázrak... ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

"Nazdár! [HaHaHa] Já jsem Věra! [HeHeHe]" To je jako vážně nutné, šroubovat umělý smích za každé druhé slovo? Marta a Věra je hodně mimózní pokus o český sitcom amerického střihu, který působí ze všeho nejvíc unyle. Češi by se měli podobnému subžánru obloukem vyhnout, protože to vážně zoufale neumí. Asi pět mírných pousmání za dva díly je hodně málo a v tomhle ohledu je válcuje i "jednooký král" Ozzák. Dílko je to nicméně cílené zejména na ženskou populaci, která se třeba v kravoidní postavě, kterou se asi snaží hrát Poláková (záměrně nevýrazně, nebo jí to fakt nejde), najde a sitcom si třeba i oblíbí. Pro mě ale od Kolečka fakt obrovitánské zklamání. Po 3. díle hodnotím 2* a další šanci tomu už nedám... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Každý pořádný šéf má alespoň dva podřízené, aby mohl naplno rozvinout své manažérské schopnosti." A diktátor Brouček je maminčin manažér dle mého gusta. Jeho podřízené mě až tolik nebaví, ale když už jsem s nimi strávil tolik času a rád nakupuju opravdu leeevně, tak si objednávám 20 ledňáčíčků, přepravku ležáku Chroust, dva luky Malý Robin, jedno posezení v manželské poradně a půl bobule Acaí. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)
  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno