Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh neohroženého válečníka, kterého na kolena srazí ambice a touha po moci. Klasické Shakespearovo drama se vrací na plátna v nové verzi, která navazuje na vlnu britských adaptací děl génia alžbětinského divadla, v nichž září současná herecká elita. Macbeth (Michael Fassbender) je obávaný skotský válečník, který se neleká zuřivých bitev. Když na vřesovišti vyslechne věštbu, že bude příštím králem, uvěří. Netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit. Cestu ke koruně dláždí smrt a úklady, které nakonec pohltí Macbetha i jeho ctižádostivou ženu (Marion Cotillard). (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (253)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů, které jsem loni minul v kině, nejvíc lituji Macbetha. Čím je Valhalla Rising pro seriál Vikingové, tím je toto pro Last Kingdom - stejně dokonale audiovizuálně podmanivé, jen toto navíc stojí na kvalitním a nesmrtelném příběhu. A navíc je to libozvučné lingvistické porno mezi středověkými řezníky. 9/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Macbetha jsem si sice k maturitě nevzal, ovšem děj znám poměrně dobře, ačkoliv jsem žádné jiné filmové zpracování neviděl. Samozřejmě mě k tomu dotáhl Michael Fassbender, který jde z jedné zajímavé role do druhé a samozřejmě nový talent Justin Kurzel. Asi nejvíce mě na filmu bavila stylizace a zejména závěrečná sekvence v červené mlze je naprosto fenomenální. Nyní už vím, že je Assassin´s Creed ve správných rukou. Scénář jsou vlastně dialogy z divadelní hry nejspíš i v původní podobě a Fassbender je jako vyšinutý král prostě bravurní. Film celkově ničim extra nepřekvapí, protože příběh je zcela jasně provařený, ovšem o podobné zpracování rozhodně stojím a kéž by jich bylo více...7/10 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Kto je - austrálsky režisér, Justin Kurzel ? Tohoto chlapíka, zatiaľ nepoznám, odteraz ho budem pozorne sledovať, začínam ho považovať za talentovaného režiséra, ktorých je dnes, pomenej. Obdivujem najviac na Macbethovi, tú zlovestnú atmosféru, tá negatívna energia, ktorá sa tu drží po celý čas, geniálna kamera - Adama Arkapawa, ktorá napomáha depresívnej nálade vo veľkom merítku, taktiež - surovosť, strach, ktorý dominuje, kvôli hlavnej postave - Michaelovi Fassbenderovi, ktorý mi naháňal hrôzu ako vyšitú, i Marion Cotillard, je záporná postava, ktorá hucká tú hlavnú. Vo filme sa nikto ani raz nezasmeje, nie je preto, skrátka, žiadny dôvod ! Myslel som, že brutalita bude na dennodennom poriadku, samozrejme, je tu, ale čo vyzdvihujem, je najmä, pocit extrémne - vydýchanej a stiesnenej výpravy, kde je zlovestný a krvilačný - Macbeth, ktorého deptá, jeho žena - Lady Macbeth, ktorá sa zmocní jeho myšlienok, prinúti ho robiť gestá a skutky, podľa jej najzlovestnejších predstáv ! V snímku poznám viacero hercov, ale, napríklad... , trvalo mi dlhšiu dobu, pokiaľ som si uvedomil, t. j - spoznal som Brita - Paddy Considine, pod tým plnofúzom, býva problém zistiť, kto je to... Michael Fassbender, je herec, ktorý si plnými dúškami, vychutnáva - hnusné postavy, ktoré vie s prehľadom stelesniť, až s takým neuveriteľným zápalom, ktorý diváka poriadne vydesí, naženie mu 100. % - husiu kožu ! Zaujímavé, že film nemá ani jednu nomináciu na cenu Akadémie, lebo minimálne za kostýmy, mal mať ! Teším sa, som zvedavý, na ďalšiu spoluprácu Kurzela, Fassbendera i Cotillard v očakávanom hernom prepise - Assassin's Creed, to sa budú diať nevídané veci... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sugestívne filmovo spracovaný chronicky známy a tragický Macbethov príbeh. Musím uznať, že kamera spolu s hudbou tu zapracovali na plné obrátky, niečo úžasné, predovšetkým preto, že umožnili každej jednej scéne vyniknúť aj po emotívnej stránke. Film by možno mohol niekoho odradiť iba svojim divadelným poňatím, ale môžete mi veriť, pokiaľ dokážete nasať tú úžasnú dobovú, ba priam až hypnotizujúcu atmosféru, tak by to nemalo prekážať. Zo začiatku aj mne trvalo, kým som si na to dokázal zvyknúť, ale už po pár minútach by som za klasický prístup nemenil. To jednoducho k Shakespeareovi patrí. 75/100 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jakožto divadelní ignorant jsem k tomuto filmu přistupoval jen jako k dílu, ve kterém hraje Michael Fassbender a Marion Cotillard. Avšak ve finále jsem byl zcela ohromen hloubkou a procítěností celého příběhu, jenž prýštil téměř z každého záběru. Režisér Justin Kurzel zabalil drama od Shakespeara do tísnivých obrazů na pozadí pochmurných reálií Skotska, přičemž celkový dojem dotváří perfektně zahraná titulní role Michaela Fassbendera. Jeho Macbeth je totiž fenomenálně vtahující a odpudivý zároveň. Nevím jestli to byl záměr přímo Shakespeara či režiséra filmu, ale výsledný dojem je úchvatný. Jediné co filmu můžu vytknout je až přílišné užívání slow-motion záběrů, které výsledný dojem vcelku kazí. Nebýt jich, neváhám tento film zarámovat do svého pomyslného filmového žebříčku na jednu z předních pozic. „Life's but a walking shadow. Honor. Love. Friends. But in there's death. Curses.“ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým na škótskom ostrove Skye a v anglickom grófstve Surrey. (MikaelSVK)

Související novinky

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama