Reklama

Reklama

Boar

Trailer 1

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (64)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. - Boar je už niekolko rokov očakávaným produktom z Austrálie. Pánovi Chrisovi Sunovi sa sem podarilo dotiahnuť viacero fenomenálnych hercov z hororových béčok a preto mi osud postáv nebol ukradnutý. Film presne slúži zámeru, pre ktorý bol vytvorený a je príjemne priamočiary. Diviak je spracovaný dôkladne a tvorcovia sa ho neboja ukázať v plnej kráse. Najväčšie uspokojenie poskytnú zabitia, ktoré sú pekne natočené a kamera sa ničomu nevyhýba. Plusom sú litre krvi, ktoré pri úmrtiach tečú a príjemná nálada, v ktorej sa to celé nesie. Len záver je trochu slabší, ale nič, čo by pokazilo hodnotu silných troch hviezd. Austrália opäť potešila a ukázala, prečo patrí medzi hororové velmoci. Spomínam si, že nejaký frajer počítal, kolkokrát v The Devil’s Rejects zaznelo slovo fuck, takže by som velmi ocenil, keby spočítal, kolkokrát postavy v tomto horore povedali klasické austrálske slovo mate. + Bill Moseley + John Jarratt + herec z Charlie's Farm + herec z Observance + herečka z Charlie's Farm ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na celom tom kvázi horore bol najtrápnejší diviak. Ako nič v zlom, umelá krv v hektolitroch, to ešte prežijem, ale prečo sa toto monštrum podobá na dinosaura z Cesty do praveku? Aj tie pohyby a hýbanie hlavou, to fakt Zeman v roku 1955 natočil niečo oveľa efektnejšie. A vidím, že ma to nenapadlo ako jediného. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, ale bolo to o ničom. Mám rád austrálsku kinematografiu (a divočinu) a diviak je ako hororový netvor v pohode. Ale vo väčšine scén vyzerá veľmi zle (ešte kým sa len pracuje s náznakmi, tak je to OK, avšak akonáhle ho vidíme v celej kráse, je to horor) a okrem toho to strašne kazia nesympatické, hysterické postavy; od istého bodu ma z ich vrieskania bolela hlava. Palec hore za stopy atmosféry, solídny austrálsky buš, obstojné gore a gigantického Nathana Jonesa (Trója, Mad Max). Každopádne starší Kanec bol o dosť lepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud si vzpomenete na zapomenutou klasiku Razorback (Kanec, divočák) budete mít trochu představu o tomhle filmu. Bohužel, tento nízkorozpočtový horor, nemá tu atmosféru (ačkoliv je Země původu stejná) a vše se snaží dohánět brutalitou (která je občas příjemně explicitní). Ale jinak je to béčko jako hrom (už jen to, že je v hlavní roli Nathan Jones mluví za vše) ale občas dokáže potěšit, oproti ohraným vyvražďovačkám s magorem v hlavní roli. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dvouletém čekání nám vyšel očekávaný Australský Boar od režiséra Chris Sun, který šokoval svou prvotinou Daddy´s little girl, nechal nás na rozpacích svým Charlie´s Farm a nyní přichází s Boar, který však velkou díru do světa neudělá. Pamatuji si, že se na tenhle film sbíraly peníze, aby vůbec vzniknul, takže i přes nízký rozpočet s tím režisér udělal celkem slušnou práci. Příběhově je to sice úplně o ničem a postavy jsou velmi nezajímavé byť se zde objeví Bill Moseley, anebo John Jarrat záporák z Wolf Creeku a dokonce i Nathan Jones obří wrestler, který si zahrál i v Charlie´s Farm a ve filmu je i pěkná náražka na film, bohužel postavy nemají, co hrát a když na scéně zrovna neřádí divočák, tak je to celkem opruz. Samotný divočák vypadá slušně, chvála za praktické efekty byť se kamera soustředí především na jeho rýpák a potom samozřejmě Gore, což je snad jediné, co režisérovi jde. Tentokrát mi však přišlo, že půlka úmrtí je mimo záběr a druhá půlka je ukázána, což příliš nechápu, ale bylo se na co dívat. Ocenil bych kdyby režisér začal pracovat i s napětím či zábavnějším tempem, mohlo to být daleko výživnější, takhle jen lepší průměr. 65% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Když jede Bernie (Nathan Jones) Jeepem, tak začne hrát známá píseň od Vanilla Ice – „Ice Ice Baby“, kterou zároveň i začne zpívat. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama