Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (241)

juta 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal dost slušně, proto jsem se na to také dost těšil. Bohužel výsledek není podle mých představ a hlavním mínusem je dost nevyužitý potenciál. Tady se mohlo z takového tématu vytřískat daleko více. Když už se tu ale něco dělo, stálo to za to. Ale zaujala mě myšlenka auta se stromem. :-) Slabší čtyři. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to byl nářez! Znáte to. Rozhodne se, že půjdete do kina, ale dávají jen věci co už jste viděli a nebo co vidět ani nechcete. A pak tu je film American Ultra. Nějak jsem ani nevěděla o čem to je, mrkla jsem jen na herce a už mazala do auta. A JO JO JO JO JO!!! Celou dobu z toho na mě dýchal Zombieland (což je zvláštní, jelikož to má společného jen herce a kameru) a naprosto skvěle jsem se celý 96 minut bavila. Dokonalé a vtipné reakce postav, dialogy k popukání a akční scény epické. Konec v obchoďáku? Jasný Zombieland :D Samozřejmě, že je film strašně přehnaný a když se to vezme kolem a kolem tak je to hrozná sračka, ale když to vezmete rovnou za nosem a budete se držet té nadsázky, kterou je film prosáklý, budete se bavit královsky jako já. 5* ///Jednu chybu jim ovšem neodpustím. Oni je zatkli, dali do vazby, vzali jim osobní věci a Mike i přesto má u sebe ten svůj prstýnek? To asi ne no.../// ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak předně tenhle film není žádné sci-fi, kdo odpovědný z ČSFD to sem zařadil, musí být na hlavu padlý. K filmu samotnému - nápad je docela dobrý, ale přijde mi hodně vlažně podaný - minimálně prvních 40 minut se táhne jak sopel z nosu - a tvůrci se nemohli navíc rozhodnout, jestli točí komedii, nebo drama. Protože od každého to má v sobě něco. Trochu je to taky Bourne, akorát že tenhle má vygumovanou hlavu a hulí věčně trávu. Taky by mě zajímalo, co na takovém věčném zhulenci ta holka vidí, a když se pak dozvíme, co se dozvíme, udiví to o to víc. Asi soucit, ale láska těžko. Na pár scén se tady objeví Bill Pullman, což mne potěšilo. Některé akční scény jsou výborně natočené (pánvička), jindy je v tom trochu zmatek, co se děje. Navíc použít kuchyňské nádobí a věci z krámu pro kutily mi sice stále přijde jako vtipný, ale přece jen po Stevenu Seagalovi nebo Denzelu Washingtonovi (a jiných) už poněkud obehraný prvek. Jako koukat se na to dá, drží to pohromadě, zaujme, ale celkový dojem je takový nijaký, mohlo to být poněkud dravější a třeba i víc jít do hloubky a nezůstávat jen u trapného přehrávání (zvláště agentů CIA). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mám problém uveriť, že ide o originálny scenár, keďže seriálový Chuck sa pripomína každým druhým momentom a dokonca je prítomný aj jeden z jeho hercov. Lenže kým spomínaný seriál šikovne mixoval humor, vzťahy a špionážnu problematiku, American Ultra disponuje akurát dokonale zabudnuteľným príbehom a tuctovým vizuálom. Nima Nourizadeh na režisérskej stoličke taktiež nie je žiadnou výhrou a celý čas sa nevie rozhodnúť, pre koho vlastne točí. Viem len, že pre mňa určite nie, táto rádobydrsná záležitosť plná nefunkčného humoru ma skôr minula. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Bez urážky, ale toto bola nehorázna chujovina! Sledovať dvoch feťákov, a tajného agenta, ktorý bojuje proti všetkému a všetkým. No ďakujem pekne, toto naozaj nie je môj šálok kávy. Nechápem také plytvanie Jesseho a Kristen na takéto absurdné a trápne akčné filmy. Odpad som už dlho nedal, ale tu sa inak proste nedá... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Děj filmu se odehrává ve fiktivním městečku Liman v Západní Virginii. (noelcoward73)
  • U části závěrečných titulků je použita animace, kterou vytvořil zesnulý Gary Leib, undergroundový kreslíř, animátor a muzikant. Hlavní postavu tvoří opičák Apollo Ape, což je použito i v komiksu, který vytváří Mike Howell (Jesse Eisenberg). (noelcoward73)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama