Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (241)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak předně tenhle film není žádné sci-fi, kdo odpovědný z ČSFD to sem zařadil, musí být na hlavu padlý. K filmu samotnému - nápad je docela dobrý, ale přijde mi hodně vlažně podaný - minimálně prvních 40 minut se táhne jak sopel z nosu - a tvůrci se nemohli navíc rozhodnout, jestli točí komedii, nebo drama. Protože od každého to má v sobě něco. Trochu je to taky Bourne, akorát že tenhle má vygumovanou hlavu a hulí věčně trávu. Taky by mě zajímalo, co na takovém věčném zhulenci ta holka vidí, a když se pak dozvíme, co se dozvíme, udiví to o to víc. Asi soucit, ale láska těžko. Na pár scén se tady objeví Bill Pullman, což mne potěšilo. Některé akční scény jsou výborně natočené (pánvička), jindy je v tom trochu zmatek, co se děje. Navíc použít kuchyňské nádobí a věci z krámu pro kutily mi sice stále přijde jako vtipný, ale přece jen po Stevenu Seagalovi nebo Denzelu Washingtonovi (a jiných) už poněkud obehraný prvek. Jako koukat se na to dá, drží to pohromadě, zaujme, ale celkový dojem je takový nijaký, mohlo to být poněkud dravější a třeba i víc jít do hloubky a nezůstávat jen u trapného přehrávání (zvláště agentů CIA). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je neskutečný mišmaš, kde se může stát opravdu všechno!! :D :D Kristen a Jesse jako pár mi skvěle pasovali :) Milovaný Topher jako namyšlený šéf, který se ale lekne při každém výstřelu a Bill Pullman, který tomu všemu velí...no, čekala jsem trochu něco míň šíleného a krvavého. Ok - nápady na smrt byly velice originální. Duchaplné debaty mezi zamilovaným párem - wau....:D :D Ale celkový dojem dost zmatený a vlastně - klidně se tam všichni zabijte :D ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle budete buď milovat, nebo nenávidět. A já naštěstí patřím do té první kategorie. Totální úlet, který se po mimózním startu až nečekaně rozjede. Humor to sice místy malinko drhne a rozhodně nesedne každému. Jinak tu ale máme až nečekaně odsýpající zábavu plnou skvěle natočené a sympaticky brutální akce (finále v supermarketu vládne) a hlavně sympatické obsazení v čele s vyhuleným Eisenbergem, přehrávajícím Gogginsem a po delší době zase správně cute Kristen Stewart. Na jednu stranu se nedivím, že to díky svému výstřednímu stylu propadlo, i přesto si však tenhle nenápadný úlet rozhodně zaslouží váš divácký pokus. Já si totiž tuhle akční šílenost kdykoliv rád pustím znovu. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní a oddychovej úlet, čekal sem sice trochu víc humoru, ale akce je naprosto výtečná, příběh řádně ujetej a v hlavních rolích dost možná nejsympatičtější mladá herecká dvojka současnosti.Kristen miluju od malinka a Eisenberg jen potvrdil, že kromě něj a Yelchina není momentálně v Hollywoodu lepšího mladého herce.Možná se od filmu čekalo asi víc, především humoru, ale mě ta vážnější nota bavila a brutálních eRkových filmů se v dnešní době do kin moc nedostává.Já se bavil náramně.80%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Osobne musím povedať, že ma film veľmi príjemne a pozitívne prekvapil. Trailer opäť (ako sa nejako často začína stávať) je kompletne zavádzajúci a představuje nám film ako akčnú komédiu. Osobne by som to skôr ale nezval len akčným filmom, kde možno pár vtipných momentiek je, ale príbeh ako komédia vôbec nepôsobí. Práve naopak sa to dá brať aj celkom seriózne a má to dobrý, uveriteľný a miestami aj prekvapivý scenár, ku ktorému si ozaj niekto sadol a dal dokopy poriadne. Plus naša dvojka v podaní Eisenberga a Kristen Stewart vôbec nie sú zlí. Obaja pohodlne fungujú a dávajú tomu dobrý drive. Akcia je solídna, príbeh dobre napísaný a občas to vie byť aj trošku krvavejšie. Napriek tomu to ale film nepreháňa a všetkého je tak akurát. Akcie, drámy i romantiky. A hoci prídeme k niektorým americkým klišé, celkom to v tom koncepte funguje. Určite na to nechoďte ak čakáte jointovu komédiu, kde chalan zistí, že je spiacim agentom... a že je to najmä o húlení. Je to niečo kompletne iné. Ale hodnotiac to podľa celkového výsledku musím povedať, že ide o veľmi dobre stráviteľný film, ku ktorému sa možno aj niekedy vrátim. Dajte tomu šancu. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Jesse Eisenberg trénoval niekoľko mesiacov pred natáčaním denne filipínske bojové umenia. Jeho trénerom bol rodený Filipínčan, Robert Alonzo, ktorý pracuje ako koordinátor kaskadérov a choreograf bojových scén. Podieľal sa napríklad aj na natáčaní bojových scén vo filmoch Jack Reacher (2012) a Start Trek (2009). (ywo666)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama