Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (241)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Nic dokonalého ale ani nic hrozného. Kristen a Jessiemu to spolu docela ladilo. Akce tam bylo dost, spousta střílení, bojování a samozřejmě tráva. Nápad je zajímavý a možná to trošku poukazuje i na budoucnost, ale rozhodně to není film, který bych někdy znovu chtěla vidět. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mám problém uveriť, že ide o originálny scenár, keďže seriálový Chuck sa pripomína každým druhým momentom a dokonca je prítomný aj jeden z jeho hercov. Lenže kým spomínaný seriál šikovne mixoval humor, vzťahy a špionážnu problematiku, American Ultra disponuje akurát dokonale zabudnuteľným príbehom a tuctovým vizuálom. Nima Nourizadeh na režisérskej stoličke taktiež nie je žiadnou výhrou a celý čas sa nevie rozhodnúť, pre koho vlastne točí. Viem len, že pre mňa určite nie, táto rádobydrsná záležitosť plná nefunkčného humoru ma skôr minula. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"The guy in the thing. In the cell thing, doesn't see the gun, You don't point at it and go, gun." Nikdy bych nečekala, že se dožiju dne, kdy uvidím Jesseho Eisenberga jako zhuleného Bournea, ale když už na to došlo, tak to byla fakt zábava. Film samotný má místečka, kde by se dalo ještě zlepšovat (= ponořit se úplně do mixu žánrů a nesoustředit se tolik na kecání a vysvětlování), ale právě díky závanu svěžího vzduchu jsem ochotna vše odpustit. Bylo tam víc než jedno místo, kdy jsem se smála víc než deset vteřin a nahlas. Kristen Stewart v takovéhle poloze vypadá mnohem šťastnější, než když ji ponoukají k serióznímu dramatickému herectví, a opravdu se mi líbilo, když byli s Jessem spolu. Měla jsem před filmem předsudky a bála se, že se k tobě nebudou hodit, ale jsem velmi šťastná, jak mě všichni dokázali překvapit. Plus poslední scéna se Smíškem, oni mě snad ještě rozbrečí dojetím. -"Who told you what to do?" -"Nobody." -"That must be nice." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zápletka "neškodný hulič z maloměsta je ve skutečnosti spící superagent CIA" měla rozhodně potenciál na onu avizovanou vyhulenou akční komedii. Komedie se ale nekoná, protože tvůrci se z nějakého neznámého důvodu rozhodli natočit víceméně vážný až melancholický akční film, kde je hulení a humoru jako šafránu. Jediné, co funguje je akce, které je dostatek a má sympatické vychytávky, a fajn obsazení (Connie Britton z AMERICAN HORROR STORY a Topher Grace potěšili). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, čo to vlastne malo byť. Paródia na Jasona Bourna alebo Jamesa Bonda? Vážny thriller? Ak dáme stranou fakt, že neznášam Jesseho Eisenberga, Bill Pulman hrá snáď svoju najhoršiu rolu, v príbehu je chaos a celkovo nejasné žánrové zaradenie, tak mi ostáva len sympatická K. Stewart. Dialógy sú však hrozné a celkovo mi z toho vychádza hovadina a je jedno z akej strany sa na to pozerám. Až záverečné titulky ukázali, že režisér to pravdepodobne nemyslel vážne... Nemám veľmi čo pochváliť a aj tých 95 minút bolo nekonečných. Strata času i nervov. 40%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • U části závěrečných titulků je použita animace, kterou vytvořil zesnulý Gary Leib, undergroundový kreslíř, animátor a muzikant. Hlavní postavu tvoří opičák Apollo Ape, což je použito i v komiksu, který vytváří Mike Howell (Jesse Eisenberg). (noelcoward73)
  • Jessemu Eisenbergovi napadlo, že by měl mít ve filmu dlouhé vlasy. Nemyslel si totiž, že by se postava Mikea starala o nějaký sestřih. Nakonec nosil dlouhou paruku. (Ajjinka)
  • Natáčení probíhalo v New Orleans a jeho okolí po dobu 43 dní. (Ajjinka)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno