Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $59,700,064 Tržby Celosvetovo $70,949,793Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,195,813Tržby za predaj DVD v USA $9,251,122║ žiadna veľká sláva, skôr TV prevedenie, bez silnejšieho odkazu alebo čo sme už 100x nevideli /40%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostě film o Ježíšovi. Je to převyprávění Nového zákona se špetkou toho Starého zákona v úvodu. "Son of God" je nudný, je to dogmatické, není to ani trochu kontroverzní, je to patetické a prázdné. Tohle je film pro ty, kdo neví, co se v bibli píše, ale jsou líní si ji skutečně přečíst. Raději se podívají na tohle, protože je to celkem ucházející výcuc toho důležitého, co se Ježíšovi stalo. Bez emocí sice, ale aspoň informační základ zde je. ()

Reklama

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Božský film, skutočne božský. Až sa mi pri jeho pozeraní chcelo radšej na druhý svet ako pri ňom vydržať ďalšie minúty. A to, že som zarytý ateista s tým nemá absolútne nič spoločné. Druhých ľudí plne rešpektujem a nemám problém akceptovať akékoľvek vierovyznanie, akúkoľvek rasu alebo orientáciu. Avšak pokiaľ sa mi Hollywood snaží bohapusto naservírovať celovečerný filmový produkt zostrihaný z už natočeného a odvysielaného seriálu, tak tu akýkoľvek môj rešpekt končí. Dúfam, že sa z toho nestane nový trend a 10/20-hodinové seriály sa nezačnú hromadne zostrihávať do dvojhodinovej kino-podoby, lebo inak beda nám divákom. Odhliadnuc od toho, že ani The Bible nepovažujem za žiaden seriálový klenot (videl som asi len jednu/dve epizódy, viac ma to nezaujímalo), je Son of God vyslovene filmovým utrpením. Televízny pôvod na ňom badať na kilometre ďaleko, výpravou, ani trikmi sa nemôže rovnať filmom, ktoré momentálne okupujú kiná, ale to by nebol najväčší problém, veď existuje mnoho filmov, ktoré prepracované CGI nepotrebujú. On ten film však nefunguje ani po „vyprávačskej stránke“. Nielenže otrocky podáva udalosti z Biblie bez akéhokoľvek vlastného pričinenia, ale ešte je aj neuveriteľne skratovitý, scény na seba nenadväzujú, dej sa nikam neposúva a vôbec tento zostrih do cca dvoch hodín nedáva absolútne žiaden zmysel. Navyše to je aj mizerne zahrané s doslovne otravnou postavou Ježiša (Diogo Morgado), ktorý nemá žiadnu charizmu a stvárňuje ho ukážkový model ako z PlayGirl magazínu, ktorý sa po celý čas len dementne usmieva. Hudbu síce zložil Zimmer, ale v tomto prípade ma ten film tak iritoval, že si skutočne nevybavujem ani jeden tón. Jednoducho nezvládnutý, ehm, „film“. Druhý krát by som u toho vydržal jedine v prípade, že by ma konštantne plieskali bičom. Idem si pustiť radšej Gibsonove Umučenie Krista alebo aspoň toho Noaha od Aronofskeho. CELKOVO: TRAGÉDIA BIBLICKÝCH ROZMEROV! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale co kurva blbnete? Vždyť je to boží!!! Nebo tak dobře není, ale to je fuck. Místy mě ta demagogie i docela bavila. Nicméně musím konstatovat, že na to aby tvůrci natočili přesvědčivější otrocky pojatý biblický příběh, tak by k tomu potřebovali lepší a přesvědčivější fanatický služebníky boží (rozuměj herce) než tu bandu žebráckých ochotníků kterou pravděpodobně schrastili před nejbližším pracákem...Prej, že Gibson se může z umučením krista zahrabat...Tak to mě teda upřímně pobavilo. Fakt že jo.20% ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Další z verzí, kde se autor Biblí spíše inspiroval. Ale film je zcela chronologicky překopaný, jakoby nesourodý a téměř všechny události se ve skutečnosti staly jinak - to ale autorům vůbec nevadí. Navíc Ježíš v podání tohoto herce... je opravdu jen člověk. Toto dílo rozhodně dále nedoporučuji. Jednu hvězdu dávám pouze za byť silně překroucené, tak přece jen poselství. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Tento film je vytvorený z epizód mini-série s názvom The Bible (2013). (westerns)
  • Roma Downey, ktorá tiež produkovala film, sa vyjadrila, že Dioga Morgada obsadili do úlohy Ježiša, pretože hľadali herca, ktorý by bol „silný a charizmatický a zároveň by mohol byť aj tesárom“. (Arsenal83)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama