Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (178)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Mysteriózní krmi thriller s opravdu slušnou, tíživou a temnou atmosférou. Nevím, jak jinak bych to shrnul v kostce. Mě to docela bavilo. Film byl složen většinou konverzacemi, k tomu mu dopomáhala vydařena atmosféra. Vtáhnut do děje jsem byl okamžitě. Ethan Hawke mě zde téměř nadchnul – kradl si film jen pro sebe. Ani ta Emma Watson nebyla vůbec špatná. Stejně jako zbytek herců včetně Davida Thewlise. A co zápory? Bylo to dost předvídatelné a konečná pointa byla dost jednoduchá, ale přesto to jako celek nevybočuje z nějaké velké nelogičnosti. To, že se to celé dá víceméně předvídat, mi zážitek ze solidního snímku nepokazilo. Zaujalo mě to a ještě se k tomu minimálně jednou někdy vrátím. Jen se divím, že se to nedostalo k nám do kin. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, jak úspěšně se může plýtvat talentem. Tvůrce parádních thrillerů / hororů jako jsou Thesis nebo The Others si podle vlastního (!) scénáře natočil tenhle absolutně nezáživný příspěvek do satanistických obsesí, navíc chladný jak čumák Hermiony Grangerové. Regression rozhodně nevyniká nijak zvlášť děsivou atmosférou, hlavní prostor tu bohužel dostává policejní vyšetřování, co se loudá z bodu A do bodu B a zase zpátky. A to já prostě nemusim. Co se týče závěru, satisfakci za předchozí nudu nečekejte, snad jen hanbatou dablérku té mudlovské šmejdky. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Amenábar má rozhodně na to, aby točil lepší filmy, což už nám také několikrát předvedl, ale na druhou stranu tohle opravdu není tak špatné, jak to někteří prezentují. Jen musíte přistoupit na jeho pokleslejší hru a neočekávat něco, co naprosto mění žánr, nebo vám na konci vyrazí dech způsobem "Těch druhých". Tohle zde prostě není. Ale hra s lidskou myslí a tím, co je realita a co ne, je zde pořád prezentováno dobře. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ku koncu tomu už dochádzala para, ale inak vynikajúca atmosféra tohoto mysteriózneho krimi-trileru. Super, že od začiatku sa išlo na vec, zápletka ma chytila, žiadne nudné dlhotrvajúce vykreslovanie, dokonca aj herci sa mi pozdávali. Škoda, že scenár nebol dotiahnutý a spätne niektoré veci nesedeli, ale to je pomaly v každom druhom filme tohoto žánru. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Natáčať sa začalo presne na 24. narodeniny Emmy Watson na University of Toronto Mississauga, ktorá v ten deň na sociálnej sieti napísala: "Dnes je prvý deň natáčania Regression - veľmi cool darček k narodeninám xx." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama