Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Ha, mám tě, ty jsi satanista, vole!“ „Ne, fuckt ne, čestné belzebubské, jen jsem si napatlal xicht moukou, abych vypadal jako ďábelský idiot.“ „Hm, hm, tak tvoje babka je satanistka!“ „Ne, zase se pleteš, ona je jenom pekelně hnusná.“ „Aha, v tom případě bude natuty satanista tvůj fotr!“ „Ale hovno, on je pouze po čertech blbý.“ „Tak tvůj pes je ale určitě!“ „Kdepak, jméno Azrael jen zní proti Azorovi děsně hogofogo!“ „A dost, okamžitě mi řekněte, kdo je tu, kurva, satanista, nebo mi rupne v bedně a nechám vás všechny zhypnotizovat!!! … Pokud opravdu toužíte hodinu a tři čtvrtě sledovat, jak doslova a do písmene chodí Propanbutan Jestřábe s hypnotickým Remusem Lupínem v zádech po nějakých vidlích a nezáživně až otravně se furt dokola vyptává, kdo je vlastně ten zasraný satanista, který rituálně vyprcal Hermionu, až mu z toho začne kapat na karbit, je tohle hloupá, nudná a užvaněná sračka přesně pro vás. Mně se tedy brutálně lámaly mezi víčky sirky, které jsem si tam zhruba po třiceti minutách toho martýria narval, abych se při tom všem ďábelském napětí, bestiálním spádu, pekelně mystické atmosféře a po čertech strhujících dialozích vůbec bez komatu dožil naprosto, ale naprosto nepředvídatelného konce, jenž byl dokonale důstojným završením těch pandemonických muk a místo s devilem se vytasil s debilem. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Námět je výborný: satanismus v jedné obyčejné americké rodině. A pak, když to téma celé zcela rozvinou v druhé půlce filmu, chtělo se mi chrochtat blahem, protože Emma je naprosto skvělá. Jenže pak je tu ta první půlka, která je pro mě totálně nezajímavá, neakční, povídavá a hlavně nepřehledná. Regression je ve svém jádru velmi dobrý film, je přesně totiž takový jako můj oblíbený typ hororů/thrillerů/mysteriózních filmů. Jenže celá ta policajtská tlupa ho děsně sráží na kolena. Možná kdyby se do vyšetřování pustil kluk odvedle nebo tak něco. Takhle je to příliš komplikované a (po policajtské stránce) silně neuvěřitelně. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

SKvělí herci, dobře budovaná atmosféra i děj, že člověk vlastně do poslední chvíle neví, co se tam jako děje? No ale nakonec to bohužel vyšumnělo jaksi do ztracena a při pohledu zpět vám množství scén a dialogů připadné přinejmenším zvláštních. A krimi filmy (i ty lehce řízlé hororem) musí stát na logičnosti, jinak to prostě není ono. A paksenení čemu divit, že to tu má jen 57%... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amenabar sa vracia k svojim tajomným thrillerovým začiatkom a čo sa týka atmosféry, stále vie vyvolať nepríjemné stavy. Počas filmu som si stále hovoril, že je škoda, že si nevybral lepší scenár. Lenže uoha, on si ho napísal sám a tak všetka kritika smeruje k nemu. Ak by Regression vzniklo po The Others, kedy by boli tie očakávania zrejme dosť vyhajpované, bol by tento film asi ťažkým sklamaním. On ním je tak trochu aj tak, ale keďže už berieme Alejandra ako všestranného režiséra viacerých žánrov, tak to tak nebolí. Hawke sa snaží, zvyšok je iba do počtu. Tá základná myšlienka, ktorú film vysloví dvakrát, je síce zaujímavá, ale originalitu do inak priemerného filmu nevnesie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Detektivu Bruci Kennerovi(Ethan Hawke) se dostává do rukou případ, kterej mu nedá spát. Zdá se totiž, že tenhle případ je součástí něčeho mnohem většího. Vše by totiž mohlo mít spojitost se satanistickým kultem. Víc to asi rozvádět nebudu. Možná jen dodám to, že film byl údajně inspirován skutečnými událostmi. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama