Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelná motanice, kterou nikdo neuměl pořádně rozmotat. V devadesátkách minulého století se kdesi v jednom kanadském zapadákově rozlezl satanismus v takovém měřítku, až se jeden divil, že zde rohy nemají kočky, nábytek a auta. Na začátku je sexuální zneužívání mladistvé dívky jejím otcem, který putuje do vězení. Za ním putuje i jeden člen policejního sboru, k němuž vede také horká stopa, a visí nad ním stín podezření, že si se zakřiknutou dívkou užíval sexuálních radovánek. Případu se ujímá zarputilý detektiv Bruce Kenner, který posléze zjišťuje, že celá rodina Grayových je namočena v satanském kultu. Uááá. A slibný námět, jehož základ údajně vychází ze skutečných událostí, je posléze devalvován kokotským scénářem. Na filmu zamrzí, že známý režisér Alejandro Amenábar mrhá svým talentem i zajímavým hereckým obsazením, jehož přední šik drží skvělý Ethan Hawke a zajímavě obsazená Emma Watson v roli zneužívané oběti. Amenábar umí navodit cosi zlověstného, jeho vizuální hororové kejkle mají něco do sebe, jenže to, co nám předkládá, funguje dobře jen v malém měřítku. V podstatě je vzácnost, jestli se na jím zvolený styl divák naladí. Záhy pochopíte, proč tomu tak je. Vše podstatné a zlověstné se totiž odehrává mimo realitu, účastnící buď podstoupí regresivní terapii, která vyvolá zpětně to, co dávno i nedávno prožili, nebo má detektiv noční můry, šílené vize i vidiny, prakticky ale nic toho není zasazeno do reality. na čemž tedy režisér vystavěl podstatnou část svého vyprávění. A tak režisér namíchal velkou porci takových jednotvárně pekelných scén, jejichž sled vyústí v celkem překvapivé rozuzlení, které ovšem diváka jen málo vzpruží, když zvolený styl mu už dávno udělal díru do hlavy. Do téhle obskurní hry na pravdu a lež se nechal uvrtat Ethan Hawke a Emma Watson, kteří zřejmě scénář moc nečetli a dali na jméno režiséra, který dříve byl ve formě. Zůstal vizuální komfort, nějaká ta originalita byla přítomna, vyskytlo se několik dějových kliček, přičemž film moc nerezonoval. Téma bylo hodně rozmělněno. 5/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa prichádza na policajnú stanicu John Gray, starší muž plne oddaný viere k bohu, ktorý je podľa tvrdenia miestneho kňaza zodpovedný za zneužívanie svojej sedemnásť ročnej dcéry Angely. Napriek šokujúcemu obvineniu, muž nijak neprotestuje, ba priam naopak, bez akéhokoľvek dôkazu, ktorý by ho z daného činu usvedčoval, priznáva svoju vinu. Prípadu sa ujíma skúsený detektív Bruce Kenner, ktorý si vyžiada spoluprácu psychiatra. Ten sa rozhodnete Johna Graya vystaviť hypnóze, aby sa tak dostal do najtemnejšej stránky jeho mysle a odkryl tak skutočnosti, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tohto ohavného činu. To čo však začne vychádzať na povrch, rozhodne nebude nasvedčovať tomu, že sa jedná o inak obvyklý prípad zneužívania. Luxusné herecké obsadenie, luxusné spracovanie, avšak napriek originálnemu námetu, takmer úplne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale keď kombinácia takých žánrov ako sú horor-thriller-mysteriózny, nedokážu "zmraziť" diváka, niečo nebude v poriadku. Na "Regression" som sa tešil mesiace, no nakoniec sú moje pocity z výsledku veľmi rozpačité. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa úplným sklamaním, pričom len potvrdilo fakt, že tento film naozaj nestojí za veľa. A mimochodom,  spočiatku vôbec nebol zaradený do horor žánru. Takže to opäť môžete smelo zmazať, lebo "Regression" má asi toľko spoločne s hororom, ako ja s kuchárskymi receptami jedného z tunajších užívateľov - 50% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád spojení, krimi a horor viz Deliver Us from Evil a nebo Demonic, takže sem do tohle filmu šel s nadšením. No po skončení, se cítím stejně zneužit jako Bruce Kenner, protože.......no to se koukněte sami. Je to škoda, ono to místy nabere atmosféru a napětí, aby to pak to zase spadlo, někam do křesťanských a nebo psychologických terapii. Obsazení je tedy hezké, ale v podstatě kdyby do těch rolí, obsadili né tak známé herce, nic by se v podstatě nezměnilo. Jelikož celé to vyšetřování je utahané a nikam se nepohne, až ke konci se tedy začne něco dít, ale celé to působí jako sůl do otevřené rány. Kdyby to už od začátku, bylo bráno jako klasické krimi, s psychologickým podtextem, tak by asi tvůrci udělali líp. Však takhle film, nijak výrazně nezapůsobí a jenom odezní, jako celé satanistické náboženství, prostě se na to zapomene. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amenabar sa vracia k svojim tajomným thrillerovým začiatkom a čo sa týka atmosféry, stále vie vyvolať nepríjemné stavy. Počas filmu som si stále hovoril, že je škoda, že si nevybral lepší scenár. Lenže uoha, on si ho napísal sám a tak všetka kritika smeruje k nemu. Ak by Regression vzniklo po The Others, kedy by boli tie očakávania zrejme dosť vyhajpované, bol by tento film asi ťažkým sklamaním. On ním je tak trochu aj tak, ale keďže už berieme Alejandra ako všestranného režiséra viacerých žánrov, tak to tak nebolí. Hawke sa snaží, zvyšok je iba do počtu. Tá základná myšlienka, ktorú film vysloví dvakrát, je síce zaujímavá, ale originalitu do inak priemerného filmu nevnesie. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama