Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,561,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $276,918 //počet predaných kusov 15,213Tržby za predaj DVD v USA $582,108 //počet predaných kusov 59,316║ asi som od toho absolútne nič nečakal a nakoniec som si to o to viac užil, ide v celku pozerateľný dobrodružný film, ktorý ani nie je také béčko ako sa na prvý pohľad zdalo, nakoľko to je režisérsky zvládnuté, má to slušný pútaví dej aj keď len o prenasledovaní protivníka, výbornú akciu, ktorá sa vyhýba zbytočnému rýchlemu strihu, taktiež obsadenie v pohode, potešilo, spokojnosť /60%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rúbačka, až na to, že to nemá príbeh a vlastne to ani nijak nekončí. Inak je to predvídateľne, ale role severských rubačov sú dosť dobre obsadené, až na dvojmetrového (ne)vikinga Toma Hoppera, ktorý svaly má, ale charizmu nie. Od lacného bečka sa nedá veľa čakať (takže na hrady a podobne kúl veci nie je rozpočet), ale bavil som sa. Zlý, celý čas naháňajú dobrých po peknej krajine a vo fajn kostýmoch, za pätami ich (okrem Prstenovej kamery) brzdí pekná deva od vedľa a naháňajú ich Anglický mordorčania s lebkami na temene. Po ceste im ešte bojovníci severu nastražia rovnaké pasce ako Rambo, ale inak celkom fajn jednohúbka. 60% - 3* ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tak tedy "vikingové" na sobě mající (jak již v podobných nejen filmech bývá zvykem) fantasy kostýmy... a to je teprve začátek. Scénář je opravdu příšerný, plný hloupostí a klišé. Hudba hraje snad po celý film, což má dodávat na epičnosti? Mě ovšem spíše rušila, i když od čeho vlastně rušila? Děj je stokrát viděný, proto ani nemohu psát předvídatelný. Alespoň jsem z něj zjistil, jak snadné je zbourat kamennou věž a naopak jak složité je někoho zabít. Zde některými vyvyšované souboje vidím poněkud jinak, nejvíce si v nich zabojoval samotný střihač. Snad jediný klad filmu je kamera a příroda ve které se děj odehrává. To jsem se ovšem mohl podívat na nějaký dokument a dostal bych jistě více. 20% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Parta kulturistů na dovolené na jachtě ztroskotá u útesovitého pobřeží, kde je napadnou jiní kulturisti. Obě party se pak honí a přetahují, jak jinak, než o princeznu. Jak to asi dopadne? 1) K filmu mě přitáhlo herecké obsazení: Tom Hopper, Ryan Kwanten, James Norton. Ovšem film jim nenabídl nic po herecké stránce ani z hlediska jejich velké přitažlivosti._____ 2) Ještě trochu zaujala krásná jihoafrická (!) krajina úspěšně představující Skotsko. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dobrý a půl. Spousta lidí nepochybně čeká nízkorozpočtovou sračku, nízkorozpočtový to je ale sračka ani zdaleka. Většina efektů je na slušný úrovni, vzhled filmu se vyhejbá lacinosti a bitky jsou velice dobře provedený. Obsazení fpohodě. Bavil jsem se. Jen to skákání z útesu na konci už byla trochu komedie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama