Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 6

Recenze (628)

kingik 

všechny recenze uživatele

Král infantilní letní zábavy Michael Bay se popáté vrací k robotům, aby zprznil mladé sličné herečky, svůj talent a nově i anglické (mýtické) dějiny. Nedovedu si dost dobře představit, že by existoval někdo, kdo by se těšil na další a další film o Transforblbech. U pátého dílu jsem se otřepal. Doporučuji vzít si na jeho projekci gumovou palici, s níž se u každé pronesené stupidity majznete po hlavě. A vzhledem k tomu, že film je napěchován stupiditou vrchovatě, statisticky to vychází asi na 500 úderů za těch 150 minut, co film trvá. Páté pokračování, které určitým způsobem navazuje na čtyřku, vrátil se totiž Mark Wahlberg coby cool vynálezce, příliš nevytrhne i celkem vypiplaná technická stránka. Všechno, co režisér předvádí, už bylo k vidění v předchozích dílech, popřípadě v jeho jiných filmech. Pětce chybí nadhled, extra akce a v podstatě jí nevychází vůbec nic. V castingu je na překážku Anthony Hopkins, který na filmy pro teen publikum není vůbec stavěný. Od poloviny měl tendenci přebrat otěže příběhu, tudíž na diváka vychrlil, co je nutné udělat pro to, aby nedošlo k hrozícímu zániku světa. Z těch nemožných stupidních blábolů jsem pochytil jen to, že rozhodující je, aby do nesprávných rukou nepadla hůl čaroděje Merlina. Naprosto jsem nepochopil, proč tuto postavu ztvárnil Stanley Tucci, který ve čtyřce hrál kohosi jiného(!). A záhy vyjde najevo, že vnadná profesorka Viviana zde není jen pro imaginární felaci, nýbrž je rodově spřízněná s Merlinem, tudíž jen ona umí s holí a s pérem Michaela Baye nakládat. A dál vím prdlajs. I kdybyste mně odřezaly koule a přidělaly je Optimus Prime(ros)ovi, nevím z děje absolutně nic. Nic nedávalo kloudný smysl. Pokud jdete na film s tím, že půjde o dynamický spektákl, na to zrovna moc nespoléhejte. Film je z pohledu akce vlažný, spíše se postupně vyladí do dobrodružné slátaniny ve stylu Lovců pokladů, kdy se "seriozně" pohybujeme historickými dějinami, což je nebetyčně stupidní. Všechna čest, že Bay dokázal pospojovat otřesný námět a scénář, který mu byl dodán od čtveřice idiotů. Některé scény neměly příliš ideální návaznost, značná část filmu mně přišla zrežírovaná odbytě, prostě nic ve stylu stylové rozlučky. Wahlberg a spol. hráli příšerně, Laura Haddock je jen k šukání, nasazení Hopkinse je jako poslat Marilyna Mansona na Vlachovku, Josh Duhamel šediví, permutace hudebního doprovodu Steva Jablonskyho byla ryzí zoufalost, roboti i jejich válečný konflikt stál za pendrek a celé je to předlouhé. Bay si určitě byl vědom, že robotí látka je značně vyčerpaná. Byl znuděný, chtěl to mít už z krku, i když mu nelze upřít, že se alespoň nějakým způsobem snažil dát pětce nový a svěží směr. Raději se ale pokoušet o autofelaci, než vidět znovu autoboty v akci. 3/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Momentálne sú na patentovom úrade a čakajú na schválenie.“ Séria ma nikdy nechytila. Jednotka išla mimo mňa a dvojka s trojkou ešte viac. Štvorka bola lepšia, pomohlo angažovanie Marka Wahlberga, ktorý univerzu vdýchol sviežosť. Štvorka sa začala dobre a prvá hodina šliapala na vysokej úrovni. Lenže Bay (oproti ktorého filmom pôsobia tie od Emmericha ako nízkorozpočtové televízne rozprávky s Jankom Kronerom) rád nakrúca 150-minútovky. I štvorka doplatila na nerozvážne monštruóznu minutáž. Jej vinou začala v druhej polovici nebezpečne nudiť a ku koncu už to bola bayovsko-transformerská klasika: plno kriku, digibordelu a akcie bez ladu a skladu. Pätka je ešte slabšia. Wahlberg, dominanta štvorky, je otravný, má divne nafarbené pery (wtf?) a čudácke dlhé vlasy. Preč je sympaťák zo štvorky. Zostal čudný štatista, ktorému chýbajú dôstojní (ľudskí) spoluhráči (John Turturro sa len mihne na Kube v ponožkách a v sandáloch). Jedinou pozitívnou výnimkou je nečakane do série angažovaný Anthony Hopkins, ktorý sa sem nečakane hodí. Avšak ani on (ani presun deja z USA do UK) zadýchanej pätke nedodá švih. Potáca sa od jednej nudnej megalomanskej akcie k druhej a s vami to nič nerobí. Poslednú hodinu som nevnímal, čo sa deje. Stále všetko (a všade) vybuchovalo, vojaci už päť filmov strieľajú do gigantických robotov obyčajnými samopalmi, ktorými im ale nemajú najmenšiu šancu ublížiť (pritom od jednotky mali k dispozícii množstvo rokov na vynájdenie dostatočne účinných zbraní). Potešilo ma pár dobrých nápadov (Artuš, etuda z 2. svetovej) a vydarených hlášok („Teraz ste obaja na mojom zozname hovád.“). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hrozba nás může zabít. Ale tohle nás zabije jistě. A to za tři dny." Už se poprali? Ještě se asi někde perou, protože dvě a půl hodiny akce je pro transformery jen rozcvička. Divák to má trochu horší, ale já jsem se chvílemi dokázal i pobavit. Třeba při hrátkách s robotem sociopatem se dalo trochu té dětinské zábavy najít, při škádlení Cadea s Vivian se zase objevila troška té romantické komedie a taky jsem se dozvěděl zásadní informaci pro svůj další život - vždycky zabijí nejdřív právníky. Vlastně to byla jen digitální legenda o autobotech kulatého stolu, ale protože jsem něco takového vychytrale čekal, tak se nebudu rozčilovat, že to bylo slaboduché. Nic jiného se od toho totiž čekat nedalo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Posledný "Transformers film" od Michaela Baya. Vraj. Uvidíme. Každopádne chcem povedať, že som bol plný obáv. Najmä potom, ako som sa vytočil do nepríčetnosti pri sledovaní "Transformers: Age Of Extinction". No musím povedať, že "Transformers: The Last Knight" ma nakoniec celkom prekvapilo. Alebo minimálne v rámci ľahkých akčných popcornových filmov, aké si mám občas chuť pozrieť. Tempo bolo oveľa lepšie, postavy neboli natoľko otravné, vyzeralo to oveľa lepšie a mám pocit, že aj záverečný boj bol spracovaný na dosť krátku minutáž, že to nepôsobilo natiahnuto, otravne a nudne. "Age Of Extinction" bol príšerný. Ten film bol tak nudný, že som chcel, aby to už skončilo. Plus plný školáckych chýb, ktoré si očividne nikto z producentov nevšimol. Alebo bolo príliš neskoro na to, aby sa odstránili. Tu si myslím, že najväčšou chybou je absolútne nevyvážený strih a ukážka, že keď sa používajú rôzne kamery a neviete strihať, tak sa bude v sekundových prestrihoch meniť veľkosť obrazovky a pomer strán. To je absolútne otrasné. Plus sa vo filme opäť strašne moc kecá a kecá, no na druhú stranu to spojili s mytológiou, ktorá mi prišla bližšia, než asi čokoľvek, čo s Transformermi zatiaľ Michael Bay skombinoval. A dokázal som to celkom brať ako filmovú realitu. Nie som nadšený, no myslím si, že všetko je lepšie, než to čo som mal možnosť pri Transformeroch sledovať naposledy. Ale rozhodne nie dostatočne dobré na to, aby som povedal, že je to super. Namiesto otrasného filmu je tu podľa mňa len priemerný film. Ale aj to je cesta hore. Ale na druhú stranu, po poslednom filme sa asi dalo ísť jedine vyššie. Hodnotenie: C ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Presne toto som potreboval po tyzdni pozerania artoviek. Bay uplne u*ebal dekel. Je tam uplne vsetko a este viac, bez nejakeho kluca nahadzane cez seba. Kvalitativne plus minus take iste ako predchazadzajuce tri pokracovania. Takze opat sa na to netreba kukat ako na film, ale ako na atrakciu a mozno to nikoho z vas nezabije.....mozno.Ten film je totiž vizuálne úchvatnejší ako čokoľvek od Jarmusha, absudnejší než hocičo od Coenovcov, debilnejší než ktorýkoľvek Kusturica, trikovo úžasnejší ako Kubrick, zrozumiteľný ako Hanekeho kúsky, sebaukájajúcejší než všetko od Von Triera, únavnejší akoTarkovskij a vážim si ho rovnako ako počiny Xaviera Dolana + je v ňom Anthony Hopkins. Ja vlastne nechápem prečo ten film nemá Zlatú Palmu v Cannes a nehrá sa pravidelne v kine Lumiére 7/10 ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Když vojáci při závěrečné bitvě dostanou úkol označit laserem masu pro letecký útok, předává velící důstojník informaci své jednotce: „Cíl je vlevo na třech hodinách nahoře,“ přičemž se kouká za sebe. Určuje tím ale špatný směr, protože vlevo je 9 hodin. Pokud by cíl byl na třech hodinách, nacházel by se vpravo od směru, kterým jednotka směřuje. (DeziDiCzorka)
  • Michael Bay je známy svojou láskou ku psom. Vo filme obsadil anglickú fenku Freyu, trpiacu epilepsiou, ktorú viaceré útulky odmietli. (Da_reba)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama