Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (628)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Transformers už měli dávno skončit. Tohle je už jak seriál. Už se to jen rozmazává a o ničem. Příběh vždycky přinese protivníky větší a větší, už to jsou skutečně blbosti. Jednička byla super. Dvojka neurazila. Byla fajn. Trojka už to bylo na hraně, ale pořád se to dalo. Čtyřka už na to člověk jen kousek a kroutil hlavou no a pětka, to je bejkarna. Už to stačilo. Ach jo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Transformeři tu už jsou popáté. Popáté je režíruje Michael Bay, popáté to stojí obrovské peníze (217 milionů), počtvrté to trvá přes 2 hodiny a půl (151 minut) a popáté.......... je to neuvěřitelně řemeslo která nemá obdoby. Když jsem si sedl do toho kina čekal jsem opravdovou břečku kterou jsem podle recenzí očekával. Dostal jsem však překvapivě fungující film. Michael Bay točí pořád dobře což (pokud se vám líbily předchozí 4 díly) není na škodu. Hnedka úvod ve středověku je zahájen středověkou bitvou než na scénu přijde Merlin (Stanley Tucci) a jeho hrátky s rytíři Cybertronu. Tucci si toto cameo neuvěřitelně užívá a úvod ve středověku je opravdu fajn. Michael Bay točí pořád dobře což (pokud se vám líbily předchozí 4 díly) není na škodu.Transformers 4. Vrací se Major Lenox se kterým Transformeři kdysi spolupracovali a jediný Lenox transformerům stále důvěřuje protože si pamatuje jak společně bojovali. Mark Wahlberg je pořád neuvěřitelně sympatický hrdina, Anthony Hopkins hraje opět úžasně a je vidět jak si v 79 letech roli užívá (Dal bych cokoliv za to abych s ním mohl probrat co si o filmu myslí) a to nové mladé děvče je celkem fajn i když nakonec toho prostoru zase moc nemá. Transformers: Poslední rytíř je v podstatě popáté to samé. Komu se předchozí díly líbili užije si to a ty ostatní...... by radši měli jít na cokoliv jiného. Ale jedná se o kvalitní rozšíření mytologie. Abych taky něco vytknul je vidět, že Michael Bay už je trosku svojí režii vyčerpaný a doufám, že se opravdu jedná o poslední díl který on režíruje i když se loučí s nejslabším dílem. Rád bych totiž viděl co se sérii udělá nová krev. PS 1: Trailery nevyzradili vše a ve filmu je minimálně jeden zvrat který nikdo nečeká PS 2: Potitulková scéna je krátce po začátku titůlku a je celkem podstatná pro dalších 14 pokračováních. PS 3: Hlavní song je slabší než u předchozích filmů a na What I've Done se vůbec nechytá. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Michael Bay konečně vymýtil i poslední zbytky svého největšího nepřítele: logiky a servíruje božských 151 minut eklektického chrlení nedořečených / nespojitých motivů. Tohle je konečně abstrakce, která v předchozí polovičaté hypnagogické instalaci byla jen v zárodku. Velkolepý ADHD záchvat, který začíná koncem a následně graduje až do přiznané sebeparodie. Obsahuje přitom zmutované zárodky hned několika filmů, kterým režisérova horečnatě pracující mysl nikdy nedovolí překonat embrionální stadium a posouvá se dál. Bayova schopnost pohybovat se ve vypravěčském chaosu a nacházet v něm robotický řád je osvobozující až surreálná. Konečně! První film, který působí dojmem, že vznikl kombinací random generátoru trendujících motivů a nádherně choré lidské mysli. Může to z mojí strany působit jako recese, ale myslím to vážně. Proti pětce Transformers působí ostatní blockbustery jako přízemní a opatrná hra na jistotu. Nemohl jsem se od téhle erupce matoucích, a přitom přísně uspořádaných tvarů odtrhnout, nenudil jsem se ani vteřinu. Nejlepší, nejodpoutanější a nejpodivnější Bayův film. Vyzývám všechny, kteří tomu dají pět hvězdiček, aby mi zavolali na tajnou linku. Budu je mlčky pasovat na Witwicky. Jsou totiž lidmi budoucnosti. Nebo lidmi světa, který nikdy nenastane. Roboti píší lidské dějiny a čutají s Johnem Turturrem na kubánských plážích. Všechnu moc imaginaci a Optimovi! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Piaty diel Transformers sčasti bezpochyby napĺňa nádejné očakávania a prináša technicky dokonalú prehliadku. Verní fanúšikovia Transformerov však možno nebudú súhlasiť s predpoveďami hovoriacimi o vrchole celej série. Film má síce veľký časový a tématický presah, zostáva však otázkou, či má snímka skutočne taký potenciál, aby sa vyrovnala prvému dielu. Transformers: The Last Knight má nedostatky v dialógoch, ktoré sú síce koľkokrát vtipné a dojemné, niekedy však aj riadne mimo misu. Akoby traja scenáristi chvíľami podcenili zdatnosť mozgových hemisfér svojich fanúšikov, čo inak podarenému dielu uberá na imidži. O tom, že uponáhľali druhú polovicu filmu, (filmu o stopáži 154 minút), ani nehovoriac. Mark Wahlberg sa sem ale veľmi hodí a "Šaja Labúf" už až tak citeľne nechýba. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že horší než Transformers: Zánik už to být nemůže. Jsem totiž velký optimista a stále věřím, že Transformers povstane zase na koukatelnou verzi. Tady moje víra nepomohla. Raději se Poslednímu rytíři vyhněte, o nic nepřijdete. Zábavné to není, ani jako béčkový film. PS. Opravdu další díly? Bojím, ale budu stále věřit, naivně. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Poslední rytíř vybojoval v amerických kinech 130,2 milionu dolarů, celosvětově pak 605,4 mil. Oproti předchozímu dílu (245,4/1104,1 mil.) šlo o výrazný pokles. (NIRO)
  • Michael Bay je známy svojou láskou ku psom. Vo filme obsadil anglickú fenku Freyu, trpiacu epilepsiou, ktorú viaceré útulky odmietli. (Da_reba)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama