Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak jdou dohromady fotbal, holky, indické tradice a Británie? Jak vidno na příběhu Jess tak těžko, což ve výsledku vede k překvapivě příjemnému filmu. Je to zábavné, milé a mnohem víc britské než hollywoodské. Svižné tempo, až na Meyerse sympatické obsazení hlavních rolí a fotbal a motiv rodinných a národnostních tradic jsou v harmonické rovnováze. Celé je to spíše příjemně střídmé než filmařsky přeplácané, spíše odlehčené než komické. Několik výborných scén, několik poněkud křečovitých momentů, které mohly být pojaty lépe, a mezitím slušný a přijemný nadprůměr. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Strašný film! A to hlavně z jednoho důvodu - není tam skoro žádný fotbal :) a když už je, jsou to tak neskutečně příšerné záběry, že člověk vůbec nic nevidí. No ale možná je to tak i lepší. Samotný "problém", který se film snaží řešit, tu už byl taky mnohokrát a mnohem lépe. A Keira se svými 40 kily opravdu není sexy. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Gurinder Chadha ve stravitelné formě předkládá indickou kulturu neindickému divákovi a tvrdím, že se jí to daří. Sama říká, že se jedná o autobiografický film. Ve svých osmnácti letech prý měla podobné cíle a sny jako ve filmu Jess, natáčelo se v místech, kde skutečně vyrůstala, ve filmu si zahráli mimo její matky ještě další členové její rodiny. Osobně považuji tento film za silně nadprůměrný (69%), zajímavý netradičním tématem, výborný na odpočinek, s dostatečně přitažlivým hereckým obsazením. Úžasně charizmatická devadesátiletá stařenka Zohra Sehgal mě zaujala už v Saawariye, tady má sice jen epizodní roli, přesto jsem ji však rád viděl znova. Doufám, že ještě něco natočí. ■ Dodatek 1: Na rozdíl od toho, co píše Morien v zajímavostech, nebyla Parminder Nagra profesionální fotbalistkou. Na DVD ve filmu o filmu se doslova uvádí, že ji i Keiru museli fotbal učit. ■ Dodatek 2: Na DVD najdete v bonusech velmi zajímavý recept na indický pokrm Aloo Gobi. Už se těším, až ho vyskouším! :) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přenést přes srdce, když filmy o sportu vypadají tak trapně. Keira Knightley je už jen podle chůze a běhu tak pohybově nadaná, že jakýkoliv záběr, kde není jen její hezkej ksichtík a kde se má pohnout, je děsně nereálnej. Film má svý kvality na úrovni romantických komedií, ale když to trvá 2 hodiny a na konci tam pořád tančej indové a skřepčej na ty jejich příšerný popíky, tak je to opravdu hodně náročný na dokoukání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná romanticko-priateľská komédia, ktorá je založená na viacerých konfliktoch či paradoxoch. Ženy a futbal, indické dievča a kultúrne zvyky jej rodiny, láska k jednému mužovi a tak podobne. Pokiaľ máte na podobný únikový film náladu a máte radi futbal, Blafuj ako Backham vás nesklame. Väčší ťah na bránku majú ale nenáročné komédie pri kratšej stopáži. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Herečky trénoval Simon Clifford - majiteľ brazílskej futbalovej školy. (rador)
  • Jess (Parminder Nagra) při jednom zápase dostala červenou kartu, ale hned v následujícím zápase nastoupila, přestože to pravidla vylučují. (Pepy)

Reklama

Reklama