Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 1

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (95)

rt12 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že mi film připomínal jízdu v trakaři po dlažebních kostkách. Chvílemi jsem měla hoňky s tím kam jsem se zrovna v ději dokodrcala. Trochu mě to ze začátku i štvalo, ale později jsem na zpracování přistoupila. Nakonec spokojenost - v celku dobré herecké výkony, skvělá muzika a něco jsem se i Brownovi dozvěděla. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že by mě to mohlo chytnout víc. Jenže skoky v čase můj prožitek rozmetaly a vyzdvihnout tak můžu asi jen Bosemana, který si respekt zaslouží. Jinak uteklo přes dvě hodiny mého života a já nemůžu zahnat pocit, že jsem je mohl (a měl) vyplnit jiným filmem. Tento je jen průměrný. 50 % Oblíbená část- pohřeb ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád životopisné filmy a nemám rád,když se v nich tvůrci snaží nějakým způsobem experimentovat s formou.Tate Taylor se o to pokusil a nakonec zůstal někde na půli cesty.Výsledkem je zdlouhavá a poměrně sterilní podívaná,kde James Brown tu a tam promlouvá přímo k divákům a děj skáče z místa na místo,z času do času a občas je celkem problém se zorientovat.Pokud je nějaký důvod proč Get On Up vidět,pak je to výborný výkon Chadwicka Bosemana,který se opravdu stal Jamesem Brownem a vedle něj i dalších výbroných herců.K vyššímu hodnocení to ovšem snímku nepomůže...60% ()

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Na film se asi i kdykoliv rad podivam znovu, jak zde někdo myslim napsal, je to přinejmenšim best jeho hitů zabaleny v havu jakehosi filmu, tak už jen proto. Měl jsem radost z vykresleni jeho dětstvi i puberty, vývoj vztahu mezi nim a Birdem taky poměrně dobře podany. Jenže potom možna vic Browna v devadesatkach a meně v sedmdesatkach. Ten film se cely sekl zbytečně ve dvou dobach, ktere byly dejme tomu dobře ukazane, jenže dětstvi a potom dospívaní a posleze vlastně proražení a dal už nic. Starnuti tam nebylo a to bylo podle mě na Jamesově životě nemeně duležite, než cokoliv ostatniho. To mi prostě určitým způsobem vadi. A nakonec tradičně pujdu proti davu, ne proto, že bych se v tom vyžíval, ale mě asi narozdil od všech ostatnich Boseman přesvědčil jen na pul. Dostalo mě to, jak ho mluvil, opravdu si dovedu představit, že James podobně mluvit mohl a mohl mit i podobny hlas, nacvičil si chuzi, to by taky měl, když už někoho hraje, zahrát určitou polohu chování už podle mě neni vlastně nic těžkeho, ale ja tam neviděl ty typicke Jamesovi vyrazy v tváři, ktere byly charakteristicke a podle mě se daly zahrat. Neviděl jsem tu elegantni povyšenost, ten výraz v očich řikajici, patřite mi všichni a zároveň ukazoval nesmirne nadšeni. Tohle všechno a mnohem vic jsem neviděl. Tudíž je asi už nyni jasne, že se mi prostě ten film libil jen z pulky, což je ale pořad lepši, než kdyby se mi nelibil vubec. Ještě musim ale znehodnotit celkovy způsob vyprávění, kdy se jak zde take už bylo zmíněno, přeskakovalo zcela nesmyslně z mista na misto a dokonce z času do času, nesouvisle, bez jakýchkoliv nití, to mi vlastně take vadilo. Nicméně, jak pišu, to co film nabidl, bylo fajn, jen to měl nabidnout trochu jinak a měl toho nabidnout mnohem vic. I třeba za cenu, že by někde ubral. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Na příběh Jamese Browna jsem se moc těšila a dala bych nejspíš tři hvězdy nebýt tak výborného obsazení a jejich hereckých výkonů a pochopitelně produkce, která udělala neskutečný kus práce. Režie na druhou stranu, není špatná ale zvolená forma je nejen ohraná už ale také dost matoucí a rušivá. Přesto ale je to ten lepší životopisný film, nikoliv horší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali". (Rakosnicek77)
  • Natáčanie filmu sa malo začať už v roku 2006, ale kvôli problémom s hudobnými právami a neschopnosti financovania bol projekt zastavený. Až za pomoci speváka Micka Jaggera, producenta snímky, ktorému sa páčil scenár, sa v roku 2012 spustili prípravy na natáčanie. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama