Reklama

Reklama

Mafie a nejznámější drogová cesta, kdo se jí postaví – zaplatí... Marseille 1975. Pierre Michel přijíždí s celou rodinou do Marseille, protože byl jmenován vyšetřujícím soudcem pro potírání mafie, především jejich drogové činnosti. Michel se zaměřuje na tzv. Francouzskou spojku (French Connection – La French) organizaci, která zajišťovala největší a nejdůležitější drogovou trasu tehdejší doby, a Marseille byla jejím hlavní uzlem. Neohrožený Michel se postavil nedotknutelnému kmotrovi Gaëtanu Zampovi a brzy pochopil, že pokud chce dosáhnout výsledků, musí změnit své dosavadní metody... Film byl natočen podle skutečných událostí. Soudce Pierre Michel, dlužno poznamenat, stejně charismatický jako jeho filmový představitel, stačil za svou krátkou kariéru objevit a zničit šest drogových laboratoří a zatknout sedmdesát překupníků drog. Po soudci Francoisi Renaudovi, zavražděném v roce 1975 v Lyonu (jeho postava inspirovala režiséra Yvese Boisseta k natočení filmu Soudce zvaný Šerif) byl Pierre Michel druhým zavražděným soudcem, od doby okupace. Michel byl doslova popraven mafií v roce 1981, když jel na večeři se svou ženou a dcerami. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nažehlený límečky, výrazný knoflíky a frajerský licousy, a taky krásná prosluněná Marseille sedmdesátých let. A byl by hřích u toho nevzpomenout na slavné buldočí tažení sympatického soudce Dežardéna proti organizovanému drogovému zločinu...ryzí retrostylová kriminálka ještě zaplat´pánbůh žije, a tohle vykreslení portrétů dvou hlavních aktérů, jenž se potkali na opačné straně barikády v jednu dobu a na jednom místě, se mi moc zamlouvalo. A taky si nepamatuji, u jakého filmu jsem cítil stejnou empatii k oboum hlavním protivníkům...zvláštní, ale tak jak dopadli, jsem ani jednomu nepřál. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Skvělé detektivky mám rád,a tak jsem uvítal francouzský krimi film z sedmdesátých let 20.století odehrávající se v Marseille.Jediné minus na francouzských filmech je,že moc neznám ty herce,ale Lellouche znám a Jean Dugardin je taktéž velmi dobrý a sympatický herec.Film měl nadupanou atmosféru,která mě hodně oslovila.Herecké výkony byly taktéž famózní.Ten kdo viděl tento film,tak se musel asi divit,jak vlastně ten film skončil.Překvapil mě.Po menším zvážení filmu dávám 5 hvězd.Hodnocení:85% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná Francouzská drsná Krimi v retro looku ala 70´s o novém soudci v Marseille, který jde proti organizovanému zločinu, kterému vévodí skvělý Gilles Lellouche. Nenudil jsem se, tempo je fajn, došlo i na krvavou akci, finále je poměrně šokující. Francii tyhle filmy jdou výborně a tahla gangsterka řízlá Krimi není výjimka. 8/10. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzsky precizní, od začátku až do konce Nevím, jestli i závěr byl přesně takový, jako ve filmu, nicméně když vezmu v potaz o kolik peněz v tomhle filmu šlo, zas tak moc bych se nedivil. La French je další z řady poctivě zrežírovaných, francouzských kriminálek, kteří na tenhle žánr mají asi nějaký galský patent. Jinak si tuhle očividnou kvalitu ani neumím vysvětlit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma akosi vôbec nenadchlo, a to mám krimi-thrillery celkom rád. No tomuto akosi chýbala dynamika a spád. Zápletka síce kvalitná, no nejako som sa v tom miestami strácal, takže mi to prišlo občas naozaj dosť neprehľadné. A najmä, vo filme takéhoto žánru by som čakal naozaj oveľa lepšie dialógy, ktoré by mali dopomôcť k dramatizácii deju. No akosi nevyšlo... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Logo filmové společnosti Gaumont v úvodu filmu je to, které se používalo v sedmdesátých letech. Film je totiž do této doby zasazen. (Punisher)
  • Okrem juhu Francúzska prebiehalo natáčanie filmu aj na Malte. Natáčalo sa od 26. augusta až do októbra 2013. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama